Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur'un meslek edindirme kurslarına gidersem yetim aylığım kesilir mi?

sinan_360

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba soru başlığında da belirttiğim gibi meslek edindirme kurslarına başvuru yapacağım.Yetim aylığı alıyorum. Sitede sabit bölümde bulunan konuda ;

Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen meslek edindirme, geliştirme ve değiştirme eğitimine katılan ve haklarında iş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümleri uygulanan kursiyerlerin çalışmaları, 5510 sayılı Kanun’un 5. maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri kapsamında yer alan ve yetim aylığı alan çocukların aylıklarının kesilmesini gerektirmeyen çalışmalar bölümünde yer alıyor.İnternette yaptığım araştırmalarda bazı kişilerin 2022 aylıklarının meslek edindirme kursu yüzünden kesildiğini gördüm.Aylık kesilmemsi için prosedür nasıl işliyor ne yapmam gerek? Çok teşekkürler.

Asla kesilmez...

Bir ara sgk'da hatalı uygulamalar oldu, ama sonra o saçmalık ortadan kaldırıldı.

hayır kesilmez arkadaşım.işkur ile ortaklaşa düzenlediğimiz kursta 1 den fazla arkadaşımız bu soruyla bize geldi işkur yetkilileri bire bir görüşmeler sonucu bu maaşlarının kesilmeyeceğini bildirdiler.

Üst Alt