Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşkur'un ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme yapması için dava açalım mı?
Arkadaşlar Türkiye iş kurumunun işçi alımlarında KPSS degilde ÖMSS sonuçlarını dikate alması için Anayasa mahkemesine inza toplayarak dava açsak nasıl olur
Kesinlikle haklısın aynı fikirdeyim geçtiğimiz sene 3-4 ilana sırf bu nedenle başvuramadım. KPSS ye 2010 yılında girmiştim 2012 de tekrar girmem gerekiyordu(2 yıl geçerlilik süresinden dolayı). Ancak ben ÖMSS ye girdiğim için KPSS ye tekrar girmedim anlamsız buldum. Fakat yanılmışım işkurda ilanları görünce başvurmak istedim sistem onaylamadı. İşkuru aradığımda işverenle görüşmem gerektiğini söylediler. Hatta bir örnek vereyim görüştüğüm kurumlardan bir tanesi GEDİZ Elektrik A.Ş engelli memur alım ilanıydı.KPPS den en az 1 puan yazıyordu hoş 0 yazsa ne olacak ki sınava girip para vermedik ya başvuru yaparken 50-100 TL verseydim kabul etselerdi keşke sınav yerine ) neyse Gediz Elektrik genel müdürlüğünü aradım ilanı veren yetkiliyle görüştüm düzeltme yapılabilir İŞkur a telefon edip durumunuzu bildirin düzeltme yapabilirlerse alırız dediler. Yine İşkuru aradım dedim görüştüm şu kişiyle yetkili ilanı veren kişi dedim evet dedi tanıdılar adamı. En yetkili kişi kimse İşkurda ona aktardı artık ismini hatırlayamadım zaman geçti üzerinden durumu tekrar anlattım tüm detayları görüşmeleri bana dedi ki bu kamuya personel alım ilanı dedi engelli personel deyince ben de gülmeye başladım. Ben de tamam dedim nasıl bir engel arıyorsunuz ki daha dedim durdu yani KPSS şart bunu devlet istiyor dedi ben artık PES dedim KPSS yi hangi kurum yapıyor dedim ÖSYM dedi ben ÖMSS ye girdim dedim açılımını tekrar söyledim adı üstünde dedim sizin yasal dediğiniz devletin kurumu öSYM yaptı dedim bu sınavı ve tamamen bizim gibi engellilere yönelik bir sınav dedim daha nasıl açıklasam size dedim asıl KPSS ye gireni özellikle almamanız aksine ÖMSS ile almanız gerekmez mi dedim? Haklısınız dedi siz beni yarım saat sonra arayın dedi Bakanlıkla görüşecekmiş ben umutlandım birden ama nerde yarım saat sonra aradım tekrar konuştuk dedi ki Bakanlık kabul etmiyormuş ikisi ayrıymış bu başka türlü memurmuş sanırım biz engelliyiz ya sanırım onlar süper engelli ) Anlayacağın bu sene en az 1 puan alabilmek için KPSS ye gireceğim oysa ki KPSS ve ÖMSS yazılsaydı ilanlara belki de bizler de memur olabilecektik 50-100 TL neyse artık başvuru ücreti o kadar 1 memurluğun ücreti o nedenle parası neyse verip KPSS den en az 1 puan alacağım ))
hadi açtık diyelim en az 5 yada 6 sene sürer hadiki KPSS ile değilde ÖMSS ile alım yapılacak diyelim soruyorum size iş kurdaki açılan kadroların çoğu zaten beden işçisi temizlik olarak işçi alıyorlar ben görme engelli birisi olarak nasıl temizlik yapacağım ve görme olsun ortapedik engelli olsun iç hastalılarından engelli olsun duyma engelli olsun nasıl bedenini kullanarak para kazanacak onu çok merak ediyorum
Arkadaşlar sınavın adı önemli diğil bize verilen iş ve bizim ne yapabileceğimizi yada ne yapamayacağımzıı bilsinler ona göre iş versinler yeter sınav ın adı değişmiş ne olcak ha şu avantajı olabilir kpss de 35 yaş sınırı var ömss de yaş sınırı yok mesela ben 34 yaşındayım bidahaki kpss ye giremeyecem o yönde bir avantaj sağlayabilir yoksa beden işçisi temizlik için hangi sınavın olduğunun pek önemi yok ki bence hangimiz temizlik yapabiliyoruz sorarım sizlere?
Yanılıyosun tolga İş kurun çoğu alımları gizli alımlardan ibaret.Kamuya özelliklede gizli alımlar mevcut.Bu gizli alımlarla yerleşen biri de çok yakın tanıdığım biri.Ömss puanı ile çağırsın iş kur görüşmelere dava açmanız yerinde olacaktır.
arkadaşlar bende ÖMSS yapıldıktan sonra gerek yok diyerek KPSS girmedim ama ne varki iş kurda ÖMSS sınavını sanki hiç yapılmamış gibi kalee bile almıyor o zaman neden yapıldı ÖMSS bizde herkes gibi girerdik Kpss ye olur biterdi özürlü memur alımlarıda sadece özürlülerin başvuracagı şekilde yine kpss puanlarıyla yapılırdı Ömss sınavına ne gerek vardıki iki masraf iki eziyet yaptırdılar degilmi bu konu hakkında devaölı bimere yazı yazıyorum ama nafile
Arkadaşlar gerçekten dogru yazılmış ve açılmış bir konu neden iki sınav yaptılarki arkadaşın dedigi gibi KPSS puanlarıyla özürlüleri alırlardı hernekadar özürlü olsada beden işcisi olarak çalışabilecek arkadaşlarda iş kurdan ekmeklerini ararlardı