Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur'un resmi tatil iznini iptal eden firma hakkında!?

enisenver

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

Ben bir marketler zincirinden birine engelli olarak başvurdum işkur üzerinden.Kabul edildim ve işe başladım.Ama İşkur'un verdiği resmi tatil izinlerini kıstılar.Sorularım şunlardır;

İşkur üzerinden girdiğim için maaşımı İşkur ödüyor değil mi?

İşkur izin saydığı günlerde izin kullanmıyorsam ücretsiz mi çalışmış oluyorum?

İşveren İşkur'un verdiği izni alıp beni ücretsiz çalıştırıyorsa bu kanun dışı sayılmaz mı?

İşkur'a şikayet etsem sonuç ne olur?

Ne yapmalıyım?

İskur burada sadece iş bulmanız için aracılık yapıyor.Girdiğiniz firmayla ilgili prosedürler işkuru bağlamaz.Girdiginiz firma Marketler zinciri diyorsunuz izin verip vermemek firmanın elinde marketlerde zaten bayram boyunca izin verilmez sadece bir gün yada iki gün oda işverenin inisiyatifine bağlı, ancak bayramda çalışınca çift mesai ödüyorlar diye biliyorum ben.Sadece eski is yerinde mesaiye gitmiştik ozaman söylemişlerdi.

özel şirketleri bilemem ama bizim kurumada zaman zaman işkurdan temizlik için elaman geliyor,resmi tatillerde çalışmıyorlar,bazen personel gelmesi gerekiyorsa bir kaç kişi çagırıyorlar ama onada başka gün izin veriyorlar,kamuda böyle ama özel sektördede normalde aynı olması lazım,siz işkurdan bilgi alın bence.

Üst Alt