Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşletme müdürü tayin hakkımı reddederse ne yapabilirim?

nef54

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar orman işletmede çalışıyorum engellilere mahsus tayin hakkımı kullanmak istiyorum.
Şimdi sorum şu olacak tayin dilekçemizi verdiğimizde işletme müdürü tayini reddederse tayin alma şansımız hiç yokmu yani işletme müdürü reddettiği zaman bölge müdürlüğünce tayin sağlanabilirmi yoksa işletme müdürü reddettiği için baştanmı kaybediyoruz. teşekkürler.

Orman ve DSİ de bu tarz söylemleri duyuyoruz. şube müdürleri engel olurum gitmene izin vermem diyormuş. Ankara da dayı olayı apayrı bir şey ama siz dilekçenizi yazıp verin evrak kayıta girsin gerisini de çok düşünmeyin tayininiz olacaktır.

İşletme Müdürü reddederse yani onay vermezse tayin olmayacak gibi görünüyor neye dayanarak tayin olur aydınlatırmısınız

Her kurum engelli tayininde farklı yöntem uyguluyor. Siz, sizin tayininiz için hangi yolu izlemeniz gerekiyormuş bunu bağlı bulunduğunuz bakanlık personel işlerinden öğrenin. Devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin yönetmeliğe göre engelli olduğunuzdan sebep; madde 3: sağlık mazeretine bağlı yer değişikliği ve madde 11: engellilik durumuna bağlı yer değişikliği hakkınız vardır. İki madde için farklı işleyiş vardır. Bu maddeleri baz alarak hareket edin. Dilekçe ile işlemlerimi başlattım ve sonrasına dilekçemi her gün takip ettim. Nereden nereye gitmiş hangi işlem yapılmış. Her gün bulunduğum kurumla Ankara arasında telefon görüşmesi yaptım abartısız. Bu arada benim de amirim evraklarımı imzalamadı ve göndermek istemedi. Sonuçta tayin çıktı.

sormak istediğim tayin için işletme müdüründen onay çıkmadığı halde bölge müdürlüğünce uygun görülüp onay verilirse tayin çıkarmı

SAyın @güzi ogm demi çalışıyorsunuz

Arkadaşlar ogm de engelli memur olarak çalışıyorum asaletimi 1 ay önce aldım fakat işletme müdürü tayin konusunda benden onay çıkmaz diyor bu şartlar altında tayin alma imkanım nedir.

nef54

başka bir bakanlıktayım. eşimin de amiri izin vermiyordu hem de eş durumundan tayine. ama bakanlıktan onay aldı. ben ve eşim tayin isterken haklarımızı bildiğimiz bir tavırda iletişim kurduk. DMK yer değiştirme tayin yönergesi madde11 ek5 e göre engel durumundan tayine ne zaman istersen nereye istersen onay vermek zorunda. Evet amirler uğraştırırlar, yıldırmaya çalışırlar, işlem yapmazlar, imzalamazlar, personelinin sayısını düşürmek-kaybetmek istemez.

Sizin 657 DMK'ya göre dilekçe verme hakkınız var. eğer kabul edilmezse suç işlerler. dilekçenizi verin ve eğer red ederlerse red cevabının dayanağını belirtsinler size verdikleri cevapta. Haklarınızı araştırın, öğrenin. Ben 1-1,5 ay uğraştım fiziken 4 gün süren bir işlem için. Her gün aramadığım makam kalmadı. İşler düzgün mü diye... işletme müdürünüzün en üst amiri kim? Bakanlık düzeyi ya da atama oluru düzeyi hangi makamdır?

engelli tayinin de kadro imkanı

arkadaşlar OGM de engelli memur olarak çalışmaktayım engelli tayininde kanunda kurumların teşkilat yapısı dikkate alınarak diye bir ibare var bu ibare daha çok şuanki çalıştığım işletmeninmi yoksa tecih edeceği işletmeninmi kadro imkanıyla alakalıdır? teşekkürler.

Üst Alt