Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsmail Ayaz otobüs firması engelli indirimi yapmadı..?

alijchan

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
06/06/2011 tarihinde, İsmail Ayaz adlı otobüs firması ile Eskişehir'den Alanya'ya seyahat etmek için otobüs bileti almak istedim. İnternetten yaptığım rezervasyonun yetkililere bilete dönüştürülmesini ve kendilerinden, engelli olduğum için (Başbakanlık Özürlüler Dairesi'nden almış olduğum E oranında özürlü durumumu gösterir belgemi ibraz ederek) 0 indirim uygulanmasını talep ettim. Normal fiyatı 40TL internet indirimi 35 TL olarak belirlenmiş olmasına rağmen tarafıma internet bileti fiyatı olarak 35 TL kesildi.
Kendilerine Yasal olarak Karayolları Taşıma Yönetmeliğini hatırlattım. Ama ne yazıkki firma yetkilileri yönetmeliği umursamayarak biz zaten bakanlığın bize vermiş olduğu fiyatın altında bilet veriyoruz 35 TL olması normal dendi. Bütün otobuslerimiz gerek konfor gerek normal otobusumuz olsun normal fiyatı 50 TL dir denildi.
Geçen sene her hafta bu seferi kullanırken 28 TL öderken 35TL olmasını normal değildir dememe rağmen indirimli bilet kesmeyeceklerini ve Eskişehir-İstanbul arası aynı fiyat olmasına rağmen bu sefere 28 TL bilet kesildiği söylendi. Eskişehir Otogarında Eskişehir-Alanya arası sefer yapan diğer firmalarla görüştüm. normal fiyatları 35-40 tl olmasına rağmen engelli indirimi 25-27 TL arası fiyat söylediler. İsmail Ayaz firması biz bakanlığın vermiş olduğu fiyatın çok aşağısında 35 TL indirim yapıyoruz yönetmelikteki fiyata göre normal bilet fiyatımız 50 TL dendi.
Karayolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında uygulanan fiyat tarifesinde 701-800 kilometre arası: 39 TL olmasına rağmen nasıl oluyorda normal ücreti 50 TL oluyor anlamış değilim.

ayrıca bunu kugm@ubak.gov.tr ulaştırma bakanlığı genel müdürlüğüne mail attım bakalım gelişmeleri buradan duyuracağım.

arkadaşım indirim uygulayan firma çok az bu sorunla bende çok karşılaşıyorum.

geçen sene hep tercih ediyordum diğer firmalara göre 2+1 özelliğinden dolayı pek severdim fiyatı ise engelli fiyatı ise 28 liraydı. şimdi afedersiniz ama kendilerini bişey sanıyor. bakanlığın verdiği fiyatın daha düşük fiyattan satıyorlar. hadi ordan diğer firmalar bundan ucuz içlerinden en pahalısı kamilkoç bile normal bilet 43 lira ama engelli fiyatı 28 lira. nasıl oluyor bu iş. ilgili mercilere mail yoluyla şikayet etmek istiyorum ama ilk mesajımdaki mail adresine mail attım ama iletilmedi bu mail adresi kullanılmıyor diye geri bildirim maili geldi. kime nasıl mail atmam lazım?

ben haziranda ankaraya gitmiştim biladerle beraber ben 28 tl ödedim o 35 tl ödedi ilkkez böyle bir indirimden faydalanmıştım şaşırmıştım.

şuan hiçbir yere mail atamadım mail adresi iletilmedi diye geri bildirim geldi. kime hangi mailden atacağım bilginiz varmı?

Devlet iş yapacak olsa zaten, Otbüs firmalararının yazıhanelerine ve otogarlarına
aynen sigara yasağında olduğu gibi duvarlarına afiş asma zorunluluğu getirir.
Devlet akıl etmediyse bizler toplu olarak hareket edip aklına getirsek daha
kestirme ve kesin olmazmı?

oturanboğa arkadaşım zaten o şikayet mekanizmasına göre yazdım bende ama ancak mail atabilirim. yazılı olarak gönderme şansım yok. birde o şikayet mekanizma sayfasındaki mail adresi geçersiz artık.

aferits;

evet dediğin gibi birde fiyatta kesin net şekilde düzenlemeler yapsa iyi olur. normal bilet üzerinden indirim yapılması gerekirken adamlar normal biletin üstünde fiyat söyleyip o fiyat üzerinden indirimi söylüyorlar birde pişkin pişkin ekranda indirim fiyatını ben belirlemiyorum ekranda öyle yazıyor diyorlar. aslında dikkat edersek 0 indirimde olmuyor bazen bazen oluyor. birde mesafeye göre de değişiyor bu indirimler.

Üst Alt