Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsme havale SSK ödemesini bankadan alamadım. Ne yapmalıyım?

ergin0686

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar.benim danışmak istediğim bir konu var.
iki ayda bir kolostomi parçaları alıp kullanıyorum. her iki ayda birde ssk bu parçaların parasını ismime havale olarak bankaya yatırıyor. sorunum şurda şimdiye kadar düzenli olarak paraya almaya gittim. ama bu sefer üzerinde 1-1,5 ay kadar geçtikten sonra gidebildim.
gitmeden 2 hafta öncede telefonla bankayı arayarak havalenin olduğunu teyid ettirdim. ama dün bankaya gittiğimde havalenin olmadığını söyleediler.

neden böyle oldu anlamıyorum.üzerinden fazla zaman geçti diye kuruma iade mi edildi para? tekrar parayı almak için ne yapmalıyım?
zor durumdayım yardımlarınızı bekliyorum.

şimdiden teşekkürler

isme havalelerde 1 ay geçtiği halde para alınmazsa geri iade ediliyor...
banka müdürü ile bu durumu konuşup ssk'ya iade edilen paranın tekrar isme havale edilmesini sağlayabilirsiniz..

bu gibi karışıklıkların önüne geçebilmek için isme havale yerine, ilgili bankada bir hesap açtırıp kuruma hesaba havale yaptırabilirsiniz...

cevabınız için teşekkür ederim.peki ssk ya gidip havalenin tekrar çıkartılması isteyip hemde hesap numarasını versem olur mu?iki işi birden yapsam bankayla uğraşmasam olur mu?birde bilginiz varsa tekrar havale ne kadar zamanda çıkar?

ben bankaya yakınsınız diye banka müdürü ile görüşün demiştim.. ssk'ya gitmeniz tabiki daha uygun olur...
yeniden havale çıkışı konusunda bilgim yok, bürokrasinin erken tamamlanmasını temenni edeceksiniz...

Kesinlikle ama kesinlikle banka çalışanı yanlış ekrana bakmış olmalı... Sonda ödemeleri için iki ayda bir bankya giderim, daha bir tek kez dahi "evet, para gelmiş" diyen olmadı! Hepsinde ama hepsinde "hayır, para yok" diyorlar, ben başlıyorum saydırmaya, doğru ekrana bakıyorlar ve "aa gelmiş" diyorlar.

Bence sizde de böyyle bir durum olabilir...

Haziran ayının ilk haftası rapor aldım. Aradan neredeyse 53 gün geçmesine rağmen rapor parasını hala alamadık. Bu aralar SGK'da bir tuhaflık var sanırım.

Ben İstanbul'dayım ve 1 ayda ödeme hesabıma geçiyor. Şu anda içerde ödenmemiş hiç bir faturam yok. İstanbul bu konuda iyi işler yapmaya başladı...

işin garibi sgk ya gittim paranın onlara dönmediğini söyledi.galiba bankada sorun var hala halledemedim.tekrar bankaya gidecem bakalım.

Para eğr SGK'ya geri dönmemişse, OturanBoğa'nın da yazdığı gibi banka çalışanı yanlış ekrana bakmış olmalı...
Yeniden bankaya gittiğinizde ısrarcı olunuz...

bu nasıl iştir anlamadımkı neden medikalle anlaşıp direk hesaplarına aktrarmıyorkı parayı ben anlamam bu hukumetın bunu yapması gerekiyor nasıl eczaneden ilaç alınınca para stopaj yoluyla sgk dan alınıyorsa medıkal urunlerde sgkdan medıkalce alınmalıdır
işin teknık yasal boyutuna gelınce zaten medıkal fırmlaradan ba bs formları alınıyor (mal alı satış bılgılılerı) kaldıkı bu noktada zaten sgk barkod olmadan odemede yapılmıyor, neden hastalığı nedenıyle yeterınce canı sıkılan vatandaşın daha fazla canı sıkılıyor çözüm basıt her ilde inceleyeceği sağlam medıkal fırma ıle anlaşmalı sgk ve ve bu parasal konulara muhatap tutulmamalı vatandaş çözüm basit!

bu hükümetin ssklılara kastı var galiba.kemoterapi tüplerini yeşil kartlılara veriyorlar ama ssklıyı medikalciye yolluyorlar sgk ya git bankaya git uğraştırıyorlar
ayıptır günahtır bu sıcak havada eziyet.havanın sıcaklığından bankaya bile gidip parayı almak lüzum geliyor bide bunlarla uğraştırıyorlar.

Yukarıda da yazdığım üzere, bankadaki memur yanlış ekrana bakıyordur. Yoksa SGK ödeme yapmışsa bankada görünmemesi imkansız.

Üst Alt