Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İspak'tan ücretsiz faydalanmak için ne yapmalıyım?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sizlerden bir şey öğrenmek istiyorum adıma kaytlı arababa var ama ehliyetim B sınıfı ist ücretsiz belediyeye ait oto parklardan faydalanabirmiyim bilen arkadaşlar cevaplarlasa çok iyi olur

Merhaba,

Öncelikle, aracınızı ispark'a kaydettirmek istediğinizi belirten bir dilekçe, Ruhsatta engelli- tertibat olduğuna dair ibare varsa, Ehliyet fotokopisi, Ruhsat Fotokopisi ve Raporunuzu "musterihizmetleri@ispark.com.tr" mail adresine yolluyorsunuz. Yaklasık 1 hafta sonucunda size bilgi veriliyor. // Yol kenarı parklarda 3 saat, açık alan toplu otopark'da 8 saat ücretsiz hakkınız var. //

İsterseniz, (0212) 274 2020'i arayarak detaylı bilgiyi sözlü olarak da alabilirsiniz.

Normal olarak, emniyet trafik tescil tarafından verilen Park Kart'ını alabilmek için, Bağlı olduğun trafik müdürlüğünden randevu alarak Kimlik-Ruhsat-Ehliyet'le başvuru yapman durumunda da İspark dışında (özel otopark hariç) kullanabilmen adına sana kart cıkarıyorlar.

İnşallah, yardımcı olabilmişimdir.

aslan aslan

sağolun teşekür ederim öncelikle.ruhstta engelili ilgili herhangi bir tertibat yok ehlyetımde b sınıfı sadace %80 engeli raporum var. yinede ispak kartı almam mümkünmü.

Ruhsatta engelli ibaresi olmayan araçlara ispark kayıt yapmıyor.

İstanbul İspark yeni düzenleme: Ruhsatta engelli aracı yazmayana indirim yok!

[FONT=helvetica]İstanbul'da yaşayan engellilere duyurulur: [/FONT]
[FONT=helvetica]İSPARK 'ın yeni uygulamasında ruhsatında Engelli aracı yazmayanların araçları ücrete tabi olup ispark'ın veritabanından "engelli aracı" statüsünden çıkarılmaya başlanmıştır. [/FONT]
[FONT=helvetica]Engelli park kartı, engelli kimlik kartı veya raporunuz dahi olsa ücretsiz uygulamadan yararlanmak için ruhsatınızda mutlak suretle "Engelli Aracı" yazması gerekmektedir.

Kaynak:
[/FONT]
http://www.facebook.com/Turkquad-1491725601123201/?fref=nf

zaten engelli araçlarının tamamının ruhsatında bu ibare vardır

Malesef yok. Sorun bu yüzden kaynaklanıyor.
En yakın örneği %90 ve üzeri görme engelli bir abimizin eşinin kullandığı araçta yok.

İspark ücretsiz park hizmetinden yararlanmak için yapılması gerekenler

Pazartesi telefonla görüştüm ruhsatta engelli aracı yazması yeterli dediler, dilekçe ve ruhsat fotokopisini kargo ile istediler.

KARGO ADRESİ

İSPARK İSTANBUL OTOPARK İŞLETMELERİ A.Ş.
Yamanevler Mahallesi Alemdağ Caddesi Karacabey Sokak No:4 Ümraniye / İSTANBUL
Telefon : 0216 635 00 00

Dilekçe ve ruhsat fotokopisini kargo ile gönderdim dün itibari ile sisteme girilmiş,isparka ilk ücretsiz parkımı dün yaptım

Aile ve Sos. P.B lığının verdiği kart, İBB nin verdiği ücretsiz ulaşım kartı varken bu tamamen İspark' ın keyfi bir uygulaması diye düşünüyorum. İBB Meclis kararı olduğu söylendi. Ancak ne İBB ne de İspark sitesinde bu meclis kararı yok. Dediğim gibi keyfi ve kar amacı güdülerek yapıldığına inanıyorum. BİMER, Aile ve Sos.P.B, Beyaz Masa hepsine yazdım. Meclis kararını istedim. sizlerde mücadele etmelisiniz. şikayetlerinizi iletiniz!

Bu konudaki görüşüm engelli kavramında tekerlekli sandalye kullanan ve kullanmayanların mutlaka ayrılması gerektiğidir.

levent bey size katılmıyorum tekerli sandalyeyle ne alakası var devlet emekli ediyor sen isparktan yararlanama varmı böle bişey

ISPARK'a gitmeden başvuru yapabiliyormuyuz.?

Yanlış anlaşıldı herhalde. Konu isparkla sınırlı değil. Ayrıca tüm engellileri ayni sınıf altında değerlendirmesi bence uygun değil. Her engel grubunun ihtiyaçları farklı. Bu arada at gözlüğü kullanmıyorum. Seviyeli olalım.

evet isparkı aradım posta yoluyla ilgili dilekçe ve ruhsatın fotokopisini göndermek yeterliymiş

Merhaba,

Bende aradım aynen bunu söylediler, dilekçe örneği bulamadım, yardımcı olur musunuz? :)

Ben şöyle bir dilekçe yazmıştım:

[FONT=Calibri][SIZE=3]21 Mayıs 2014[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]İSPARK İSTANBUL OTOPARK İŞLETMELERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’NE[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3] İSTANBUL[/SIZE][/FONT]

[FONT=Calibri][SIZE=3]% 96 oranlı sakatlık raporuma istinaden adıma tescilli olan 34 XX XXXX plakalı Sakat Statüsündeki aracımı işletmenizin veri tabanına kaydettirmek istiyorum. [/SIZE][/FONT]

[FONT=Calibri][SIZE=3] Kayıt işleminin yapılmasını arz ve talep ederim.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3] Ad Soyad
İmza Ad Soyad
[/SIZE][/FONT]

[FONT=Calibri][SIZE=3]Adres: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Tel: [/SIZE][/FONT]

[FONT=Calibri][SIZE=3] Ekler: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Ruhsat Fotokopisi
Engelli Raporu Fotokopisi

[/SIZE][/FONT]

Üst Alt