Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İspar'kın rezillikleri... Git gide değnekçilere benziyorlar!

gokay

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
2
Merhaba
23 Mayıs 2009 cumartesi günü İspark Bostancı(vapur iskelesi karşısı) açık otoparkına park etmek istedim. Otopark doluydu ve beni almak istemediler. Engelli aracı olduğunu ve engelli park yerine park edeceğimi söyledim. Fakat yinede almadılar. Bunun sebebi ise İspark’ın engellilere ayrılmış bölümüne engelsiz araçları park etmiş olmasıydı. Niçin o araçları oraya aldıklarını, bunun görevi suiistimal olduğunu ve şikayette bulunacağımı söyleyince; kendilerinin almak istememelerine karşın İspark'ın üst düzey yöneticilerinin telefonla arayarak bazı araçlar için özel istekte bulunduklarını söylediler. İspark görevlileri ve yöneticilerinde bir dönem sıkça gördüğümüz değnekçilere, otopark mafyalarına benzemeye ve şahsi iradelerini kullanarak park alanlarını yönetmeye başladıkları açıkça görülüyor.
Bir de yol kenarındaki İspark alanlarına engelli araçları için belli bölümlere niçin engelli alanı işareti koyup yer ayırmazlar bunu da anlamış değilim. İstanbul dışındaki bir çok ilde bu var. Sinop, Samsun, Düzce vs..
Mesela Kadıköy Altıyol çevresindeki yol kenarına park etmek istediğinizde de oranın esnafıyla yakın ilişkide bulunan görevlilerin ayrımcılığıyla dükkan sahiplerine öncelik tanıdıklarını gözlemledim.
İspark hakkında birşeyler yapılması, engellilerin kısıtlı yaşam alanlarının dahada kısıtlanmaması için bu konunun dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum
Fikri olanlar bu konu hakkında yardımcı olabilirler.

Sevgiler

NOT: 2005 yilinda cikan yasada;

MADDE 31.- 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 61 inci maddesinin birinci fıkrasına (n) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent ve ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.
o) Özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde,
(o) bendinin ihlâli hâlinde para cezası iki kat artırılır.​

Bir kere engelli parkına engelsizlerin park ettiği AVM i şikayet için aradığımda özel alanlara karışmıyoruz denildi. Bu da başka bir sorun.

Muhterem kardeşim olay dönüyor dolaşıyor ekonomiye dayanıyor. Belediye başkanı her ne kadar kabul etmese de <ki inkar etmesi son derece doğal zira memlekette muhalefetin dediğini iktidar, iktidarın dediğini de muhalefet inkar ediyor ne hikmetse> IBB büyük borç altında. Bu borçları bir nebze de olsa hafifletmek için ISPARK ve IDO yakında satışa sunulacak. Yani yakında göreceksin İsrail’li Mişon İstanbul’un otoparklarının kralı olacak. IDO’yu ise Alman Hans idare edecek. Zaten amacın bu olduğu da IBB tarafından açıkça ifade ediliyor toplantılarda. Böyle olunca bu iki karlı kuruluşu mümkün olduğunca allayıp pullayıp azami seviyede karlı kuruluşlar olarak göstermek gerek. Bunun için ne yapılıyor:
1.ISPARK gaddarlığa, vicdansızlığa varan bir uygulama içine giriyor. Kanun, yönetmelik hepsi vız gelip tırıs gidiyor bunlara. Bak mesela ben kendilerinden yaklaşık 2 hafta önce yönetmeliklerini istedim, hiç oralı olmadılar. Bu gaddarlık çerçevesinde senin, benim sakat oluşumuz ve gideceğimiz yere mecburen kendi aracımız ile gitmek zorunda oluşumuz ve zaruretten ötürü aracımızı kullandığımız için otopark konusunda haklarımızdan yararlanmak isteyişimiz onları ilgilendirmiyor. Bir arabadan alacakları 3 veya 5TL ISPARK’ı zengin edecek ve İsrail’li Mişon en yüksek parayı bastırıp alacak ISPARK’ı.
2.Eskiden Eskihisar-Topçular arasında işleyen arabalı vapurun ücreti son derece makul bir ücret idi ve insanlara çok daha hesaplı geliyordu. Lakin orasının yönetimi de IDO’ya geçti. Geçince ne oldu biliyor musunuz? Evet tahmininiz gibi ücretlerin makullüğü ortadan kalkıverdi. Daha geçen hafta o hattı kullandım ve 45TL ödedim. Orası 45 TL, az gerideki Tuzla- Yalova hattı 50 TL. Ne fark var arada? Hiçbir fark yok.

Neticede IBB bir kuruluşunu özelleştirecek ise yaptığı ilk iş önce göz boyayıp insanları özelleştirilecek kuruluşlara alıştırmak ve akabinde de vicdan dışı uygulamalarını teker teker devreye sokmak. Dolayısıyla ISPARK’ın bu uygulaması ve oradaki görevlinin çaresizliği (Şayet dedikleri doğru ise) beni hiç şaşırtmıyor artık. Bakın mesela Yedikule Soğanlı Bitkiler Parkının önündeki göbekte yeniden çiçek ekimleri başladı. Laleler 20 gün durdu, söküldü ve akabinde şimdi başka çiçekler. Onlar bitince de yerlerine başkaları dikilecek. Yazık 2,5 trilyonu sokağa atmak diyorum ben buna. Evet göz zevkimize hitap ediyor, baktığımız zaman gözlerimiz belki bayram ediyor lakin bu kadar masrafa da yazık günah. Öte yandan Halk Ekmek şu an itibariyle ucuz ekmek üretiyor ve çeşidi de bol. Ama yakında onun da özelleştirilmesine yönelik bir karar alındığında ben kalıbımı basıyorum ki Halk Ekmek tarafından üretilen ekmek piyasadaki ekmeklerden çok daha pahalı hale gelecek zira böyle bir durumda Amerikalı Lewis’in pişireceği ekmekleri yemek zorunda kalacağız. Mr.Lewis ekmeğin yanında eşantiyon olarak bir de kol gibi kazık sunacak bize.

Ben bu ISPARK’ın vicdansızlığına şiddetle karşı çıkıyorum. Bir birey olarak ne yapabilirim bilemiyorum ama en azından konuyu üst mercilere intikal ettireceğim. Cumhurbaşkanından başbakanına kadar cümle aleme bunları tek tek aktaracağım. Adil düzenin mirasçıları olarak nerde adil düzel sorusunu sormak en doğal hakkım olsa gerek. Yakında ağabeyim-hocam olan ve AKP’de önemli bir mevkide bulunan çok sevip saydığım bir mebus ile görüşmemiz olacak, ona hem bu vicdansızlığı hem de sakatlarla ilgili bazı sorunları aktaracağım, keza yakında bazı köşe yazarlarının ISPARK’ın vahşi kapitalist ve vicdansız uygulamasını yerden yere vuran tenkit yazıları da yer alacak. En azından ben kendi adıma sessiz kalmayacağım ve kalmıyorum da. Tek başına bireysel tepkilerle bir şey yapmamız mümkün değil, birlik olarak hareket etmemiz gerek. Mesela bir gün hep beraber arabalarımızla ISPARK otoparkına gidip protesto eylemi yapmamız gerek ki bizlerin de insan olduğunu anlasınlar.

Sevgili Alifatih,
En güzelini yazmışsın sonuna kadar sana katılıyorum. Durmumuz içler acısı gerçekten. Bu yaşadığım konuyu dilekçe ile İBB, İspark genel müdürlüğü ve Bimer' e dilekçe ile bildirdim bakalım ne olacak?

İstanbul Büyük Şahir Belediye Başkanlığı bu engellinin park sorununa mutlaka çözüm bulmalı.
Engelliye ikidebir para toplama kampanyası yapoacaklarına engelinin dışarıda rahat edebileceği uygulamalr yapsınlar daha yararlı olur.
Sol ayağım sakat devlet sakat saymıyor plaka yok. Eee ne yapalım devlet kağıt üzerinde sakat saymıyor diye sağlammı olduk yani.
Benim istanbulda arabamla bir yere gittiğimde olabildiğince yakın bir park bulmam lazım ki bu devletin sağlam saydığı sol ayağımı sürüte sürüte gidecek yere varayım.
Bize kampanyalar yapmayın vazifelerinizi yapın yeterli.

İSPARK Deynekçileri

Öncelikle bugün isim vermeden eleştireceğim Arkadaşlar.
Bostancı Günaydın İSPARK Otoparkına aracımı park ettim 40 dk. sonra çıkmak istedim benden ücretin yarısını istediler 2 gün öncede buraya park ettim neden ücret almadınız dedim. Arkadaş hata yapmış dediler bunun üzerine ispark müdürünün imzalamış olduğu bir kağıdı gösterdiler evet orda özürlülere yüzde 50 indirimli yazıyordu.
Ben de o zaman başkan KADİR TOPBAŞ yalan mı söylüyor engellilere ücretsiz diyor dedim bu okuttuğunuz evrak belediye encümeninden çıkan bir karar olsa sayı numarası olması gerekir kendi kafanıza göre iş yapıyorsunuz burası illegal bir kuruluş değil dedim. Adamın bana cevabı bu araba buradan çıkamaz dua et yanında bayan var (eşim) ne yapacaksın bana vuracak mıydın dedim bayan olmasa sen görürdün vari tehditler vs.vs.

İSPARK müdürlüğünü aradım ordan bir bey 3 saatten fazla kalırsanız yüzde 50 dedi buna rağmen bey efindi sanki diğer otoparkçılar yaveriymiş gibi bu aracı buradan tam ücret almadan bırakmayacaksınız diye talimat verdi bende telefonumu ona verip buyrun tel.deki kişi senin amirin ücret almicaksın demesine rağmen ,tel. kapattıkatan sonra ücretini yine aldı.

Yetkili biri olurya bu yazıyı okursa isimlerini tek tek vereceğim şahısların BEN ENGELLİYİM ,ÇOCUĞUM ENGELLİ ADELETİN BATSIN İSPARK........

Bence şikayet etmelisin İBB'ye. Hem külhanbeyliği yaptığı için hem de amirin "almayacaksın" sözüne rağmen ücret aldığı için.

kesinlikle şikayet edeceğim ulaşabildiğim en üst noktaya kadar çıkıcağım.taki parayı alan özürdileyip paramı evime getirene dek sürecek.(Otoparkçının adı YUSUF BIYIK' tır

evt şikayet etmelisin de!!!ibb bu parkı kendisi mi işletiyo yoksa özel şirkete mi devretmiş yani ihale kimde ihale varsa veren ibb olduğuna göre engelliler için uygulanmış madde içeriyor mu ihale şartynamelerinde bunu bilelim önce tüm hakların yenildiği bu memlekette park hakkı yenmiş çok değil...

Bu olaylardan önce bir insan olarak bu ülkenin bir vatandaşı olarak utanç duyuyorum.
Başka ne yazayım bilemiyorum.......

Üst Alt