Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşsizim. Ölmeye cesaretim yok, yaşamaya da gücüm kalmadı :(

HataySpor1967

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba
Ortopedik ve psikolojik rahatsızlıkları olan, 23 yaşında biriyim. Adım Deniz bu arada benim.

2014 yılında ortopedik bir ameliyat oldum ayak taban kemiklerinden. Daha sonra ayaklarım daha kötü oldu. Sonrasında ise kapısını çaldığım hiç bir doktor çözüm sunmadı bana. İleri derece düz tabanlık, halluks valgus, çekiç parmak, metatars düşüklüğü gibi sorunlar var. Ve her gittiğim doktor bu çok kompleks bir durum, ameliyatını yapamam dedi. Sadece tabanlık verildi bunu kullan, fazla ayakta durmadan, oturarak çalışacağın bir iş bul dediler. Tabi malumunuz ülkemizin şartlarında 3 üniversite bitirenler bile iş bulma konusunda sıkıntı çektiği için iş bulamadım lise mezunu biri olarak.

Sonra üniversite okuyup kendime yol çizeyim diye düşündüm. Sonra doğu bölgesinde fizyoterapi kazandım. Bana yurt vs çıkmadı, okul da 2.öğretimdi. Ailem gitmeme müsaade etmedi, okusan da iş bulamazsın dediler. Tabi bu yüzden kavgalar ettik ve onların dediği oldu. Sağlık sorunlarım olmasa belki de çalışıp kendi masraflarımı karşılardım. Tabi okul işi olmayınca, cepte para olmayınca insanlar aramaz, sormaz oldu.

Kendimi eve kapattım ve sürekli ailem ile kavgalar ettim. Daha sonra devlet hastanesinde düzenli olarak Psikiyatri doktoruna gittim. Sürekli ilaç tedavisi verildi ve ilaçların dozu her geçen ay daha çok arttı. Devlet hastanesi dışında birde gata dan emekli bir pskiyatri doktoruna gittim. Devlet hastanesi doktoru depresyon derken, özelde ki doktor borderline kişilik bozukluğu teşhisi koydu. Ayağım için rapor almayı denedim ama ne hikmetse oran verilmiyor dediler bu rahatsızlıklara. Pskiyatri den de rapor alabilir miyim, alırsam % de kaç alırım diye araştırmadım. Zaten işkur da memur olan bir tanıdığım iş verenler pskiyatri den rapor alanlara sıcak bakmazlar, iş bulma durumu pek olmuyor dediği için tamamen boşverdim. Zaten küçük bir ilçe de yaşıyorum. Sağlıklı insanların bile iş bulamadığı bir ilçedeyim. Günüm hep evde geçiyor. Sevdiğim biri var hayatımda ayrıca.

Onunla sürekli kavga ediyorum. Çok kötü davranıyorum ona. Hep korku içindeyim. Ya bir gün artık senin hayatının düzeleceği yok derse ben ne yaparım diyorum kendi kendime. Gelecek kaygısı içindeyim daima. Çok bir şey istemiyorum hayattan. Oturarak yapabileceğim bir işim olsun ama helal bir iş olsun istiyorum. Akşam bende herkes gibi işten geleyim istiyorum. Hiç bir dayanağım yok abilerim. Aileme benim hayatım ne olacak dediğim zaman bizene, kendi başının çaresine bak diyorlar. Ne bir engelli raporum var, ne sağlığımın düzelme durumu var, ne maddi gelirim var, nede geleceğe dair bir gram umudum. Arkadaşlarım hep iş sahibi oldular. Kimi asker oldu, kimi polis, kimi memur oldu. Kimi de ailesinin desteğini alıp iş kurdu, ticarete atıldı.

Kız arkadaşım ile son buluşmamız da ağladım. Benden bir cacık olmaz, sağlıklı ve iş güç sahibi biriyle ol dedim. Gözyaşımı sildi, kızdı biraz bana. Ama ben inanın çok yoruldum. Ölmeye cesaret edemiyorum, yaşamak için ise neden bulamıyorum. Hayattan hiç bir yönden beklentim kalmadı artık...

Bende psikolojik acidan ayni sorunlari yasiyorum. İktisat yuksek lisans mezunuyum.ama issizim. Bir turlu is bulamiyorum. İs bulsam psikolojik sorunlarim yuzunden dogru duzgun calisamiyorum. Seneye ekpssye girecegim. Eger oda olmazsa intihardan baska cozum kalmiyor benim icin.

Bende cok kucuk bir ilcede yasiyorum.

Hocam siz yükseklisans mezunu olup da iş bulamıyorken, benim bulmam imkansız gibi birşey. O kadar emek ver oku, yüksek lisans yap, sonra iş yok.
Beni en çok üzen şey ortaokul mezunu olup hastanede ameliyathaneler de kadrolu sağlık memuru olarak çalışan (torpilli) arkadaşlarım. Neden adalet yok bu ülkede...

HataySpor1967

Ben keske hasta olmasaydim diyorum. Hastaligim yuzunden beden gucune dayali islerde calisamiyorum.el becerimde yok. Benim dogumum zor olmus. Beni vakumla almislar. Dogarken beynime oksijen gitmemis. O yuzden el becerim yok. 3 yasindaykende atesli havale gecirdim. Kalbim durmus, doktorlar canlandirmis. Ben bir ise basladigim zaman elim ayagim titriyor, heyacanlaniyorum, bunalim geliyor, gozumun onune sekilller geliyor. Benim calisacagim is cok basit yogun olmayan buro, ofis tarzi olacak. Hasta olmasaydim her iste calisirdim. İs bulmak saglik durumuylada alakali

merhabalar,

allah yardımcınız olsun...

İntihara sakın kalkışmayın Allah'ın verdiği canı nasıl kıyarsınız günah iş bulamıyorsanız bu sizin suçunuz değil.

Yaşamak için bir neden bulamıyorum derken güzel kardeşim sence atladığın büyük bir olgu yok mu?

Allah onun için yola çıkanları yarı yolda bırakmaz. Hiç Allah için bir adım attın mı? Dünyaya geliş amacını sorguladın mı? Ne için varsın neden dünyadasın seni dünyaya gönderen senden ne istiyor öğrenmek istedin mi?

Mesela hiç düşündünmü şifa yalnızca Allah katındadır, doktorlar ilaçlar başvurduğumuz tüm sağlık olguları Allah ancak izin verdiyse şifaya vesile olurlar peki sen hiç Allahtan diledin mi?

Temiz kalbli gencecik bir insansın dostum kalbini doğru şekilde kullan unutmaki Allah kırık kalplerdedir sendede çok güzel bir kalp var belli fakat henüz kendini en önemlisi Rabbini tanımamışsın sana ilk tavsiyem öncekikle bu konunun peşine düş ve yine unutmaki Rızıkta Allah katındadır. O hiç bir kulunun kötülüğünü düsünmez en hayırlısını verir imtihan eder bekletir erteler vs. Hepside senin içindir

Bunlar dışında doğuda bir üniversite kazandığından bahsetmişsin ve izin verilmemiş tekrar sınava girip kazanır isen ve olaki tevafuk olur şehrimdeki üniversiteyi kazanmıssan ben sana her konuda yardım ederim Allahın izniyle.. yok eğer başka yerde isen yine haber ver burs olaylarını çözmeye çalışırız insallah

Kafamın içinden çatur çutur sesler geliyor ağrıdan uyuyamıyorum küçük iki çocuğum var öldürmek istediklerim var ağrılarım var borçlarım var sayım mı daha

Ölür müsün öldürmüsün bende bilemedim işte bugün işyeriyle tazminat davası vardı karşı taraf ın şahidi rüşvet telefon aldı demiş hakim hakkımda suç duyurusunda bulunmuş buyur buradan yak

Benden sana gelsin kardeşim, ölmek için sebepler olduğu gibi yaşamak için de bir şeyler vardır, onlara sarıl. Bunu ölümden dönen biri olarak söylüyorum. Belki de istediğin işi bulacaksın nereden biliyorsun olmayacağını. Kariyer.netten cv oluştur hastalığını yaz ve çıkan ilanlardan yapabileceğini düşündüğün yerlere başvur, sabret bir şeyler çıkar. 23 yaşındasın daha önünde koca bir hayat var. Selametle.

Ben de aynı durumdayım lise mezunu işsizim ve doğduğum yerde yaşamaktan bunaldım. Başka yerlerde yaşamak istediğimi söylesem de ailem umursamıyor. Babam zaten sürekli geziyor ve aynı ilçede 3 günden fazla durmaz. Maalesef sadece geziyor yani kendini düşünen bir insan. Annem de memleketine aşırı bağlı. Benim ise ne param var ne bağımsız yaşayabilecek fiziksel durumum. Psikolojim de çökmüş durumda artık inanç zayıflıyor bir yerden sonra. Aşırı sinirli ve krizler geçirerek yaşıyorum. Çevreme zarar vermek istiyorum. Korkum ölümden değil ama ondan sonrasını da kaybetmemek için yaşıyorum. Ama artık inançtan huzur bulmuyorum çok uzun zamandır. Aynı durumdayız kardeşim.

İmanımızı gevretenler kahrolsun; kimi zaman bir arkadaş oluyor imanımızı gevreten, bazen patronumuz, bazen sevdiğimiz bile olabiliyor; yok oğlu yok derler ya işte böyle bir şey; forumda bir yerlerde yazmıştım, bir daha yazma gereği duyuyorum: Üniversiteyi bitirince, işsizlik bir taraftan, yalnızlık bir taraftan, kötü arkadaş ve kötü akrabalar yüzünden, gelecekten de ümidi kaybedince intiharı bile düşünmüştüm. Böyle bir zamanda Sultan Ahmet Camii'ne Cuma namazına gitmeye niyetlendim, kapıdan girerken bir görevli: "Buyurun beyefendi gül suyu." dedi; vay be benide adamdan sayıp "beyefendi" dediler diye düşünüp camide ağlamıştım. Üniversite sınavlarında % 1 'e girmeyi başar, parmaklarım yazı yazmaktan yara olmuştu da yara bandı yapıştırmıştım; bu kadar ders çalış... vs. vs. Sonra ezil, rezil ol, hasta ol; Psikoza gir; gel de yaşa... Neyse daha fazla ajitasyon yapmadan sona geldim; hiç kazanacağımı ummadan girdiğim bir kurumun engelli memur sınavını nasılsa kazandım; iş orada da bitmedi; neredeyse 10 yıl oldu; param oldu ama; yalnızlık; sigara külü kadar yalnızlık peşimi bırakmadı... Malülen emekli olayım diyorum; emekli maaşları çok düşük; al bir dert daha; imtihanların ağırları bana nasip oldu... Küçük bir kasabada yaşamak nasıl bir şey bilmiyorum ama İstanbul'da da yaşasanız, en azından sokağınız ve çocukluk arkadaşlarınız, kötü akrabalar öyle dedikodular yaparlar ki...vs. vs.

Zor durumda olan forumdaki arkadaşlar; daha 20'li yaşlardaki arkadaşlar, sizlere akıl verecek konumda değilim, ayrıca kelin ilacı olsa başına sürermiş misali, yazacağım ve yazdıklarım kendi düşünce ve çıkarımlarım...İlk önce bu forumda adamın biri vardı ondan bahsetmek istiyorum giriş olarak ve misal olarak; bu şahıs benim şizofreni teşhisli olmamı kafaya takmış ve benim kişiliğime, aklıma, vicdanıma hatta imanıma laflar etmişti; ve bunları yaparken hep bir yergi, küçümseme ve egosantriklik içindeydi ki; bunları yaparken kendisinin mükemmel olduğuna inanıyordu sanki... Böyleleri çok var hayatta hatta ailenin içinde sözüm ona kardeş olarak. Şunu diyebilirim ki; bu zamanda onun bunun laflarını takmaktansa tek amaç helalinden rızkını kazanmak olmalı; etrafınıza bir bakın her şey ticari ve bu uğurda olmadık şeyler yaşanıyor; yalanlar, dolanlar vs... Kendim için söyleyecek olursam ticaret bazılarına olduğu gibi bana da nasip olmuyor. Let go'dan birşeyler satayım dedim, ona bile üçkağıtçılar musallat oldu, "Vermeyince Mabud, neylesin Sultan Mahmut." misali... Diyeceğim şudur ki, EKPSS bir nimet engelliler için, hazırlanın, isterseniz 35 yaşında olun işe alıyorlar, daha ne olsun.... Benim zamanımda 30 yaş sınırı vardı, engelliler için bile... Çok uzatmayayım; çok dua edin, bol bol ders çalışın EKPSS için; inşallah bir iş sahibi olursunuz...

Ölmek, öldürmek. Öldürüp intihar etmek saat başı aklıma düşen şeyler içimden Bi ses sürekli kulağıma üflüyor çok zor durumdayım ve her an herşey olabilir.

Eserin79

Aklına mukayyet olmaya çalış Öfkeyle kalkan zararla oturur Bunu her zaman aklında bulundur. Geçmiş olsun.

Derhal bir psikiyatra gitmeni tavsiye ederim, sanırım tedavi olmuyorsun ve atak durumundasın.

Ölmeyi ben de çok istedim bir ara şimdi nasıl mıyım ? Ömer Hayyam'ın dediği gibi ne dünya umurumda ne cennet .:D Ye,iç keyfine bak zamanı gelince ÖL.

Cümleyi bitirmeden nokta konmaz. Allah bütün kullarına sınırlı sayıda nefes vermiştir, Dünyada aldığınız size sunulan nefes sayısı bittiğinde hayatınız noktalanır ve ölüm sizi zaten bulur. Bize düşen ölüm bize ulaşmadan önce ki kısacık süreyi güzel kullanarak iyilikler ve güzellikler oluşturmak ve yaymaktır. Zaten her insan doğdu gibi ölümüde tadacaktır. Sınırlı ömrümüzde mutluluğu beklemek yerine kendimiz mutluluğun kaynağı olmalıyız o zaman zaten herşey anlam kazanacaktır. Mutluluğu kendi içimizde bulursak sadece kendimizi değil çevremizide mutlu ederiz ve yaşam enerjisi dalga dalga yayılır. Mutluluğu önce kendi içinizde bulmanız sonrada aydınlığın karanlığı yok etmesi gibi çevrenize yaymanız dileğiyle... Bir paket bitter çikolata ve Türk kahvesi ile başlayın. (Mutluluk hormonu önemlidir.) Yaymaktan çekinmeyin mutlu ettiklerinizinde size mutlu dönüşü olacaktır en azından hiçbirşey olmazsa bile iç huzurunuz artar. (Mutlu olmak ve mutlu etmek erdemdir.) Kendiniz gibi erdemli insanlar varedin ki daha çok mutlu olup, daha fazla mutluluk yakalayın.

Bak ben boğazıma bıçak dayamış biri olarak söylüyorum ki, boğazıma onu dayayınca beni sevenleri ben ne kadar sevdiğimi düşündüm. Ve birde onlar ne kadar beni seviyorsa o kadar da üzülecekleri aklıma geldi. Yani sen de lütfen düşün, annen sen intihar etsen üzülür müydü? Veya sevgilin, aşkın? Onlar ölmüş olsa bile yaşarken senin intihar ederek kendini öldüreceğini bilselerdi, üzülürler miydi? Bunu düşün.

Ya da tam tersini düşün seni sevmeyen insanların hele ki intihar ederek ölürsen ne kadar sevineceklerini düşün onları sevindirmek ister misin ? Ya da kimsenin umursamadığını sadece ilk gün ne olmuş ne olmuş duydunuz mu falan ah çok üzüldük.:p ertesi gün herkes dalgasında .:cool:

sokrates

Onlardan önce ölürsem sevinecek bir sürü sevmeyenim var onlara bu zevki tattırmayacağım.
Ölümü bırak yaşamaya bak.

Halini çok iyi anlıyorum. Benimde bir sendroma bağlı olarak bir sürü hastalığım var. Ani felç ve ölüm riskimde var. Gelir kapım yok, dostlarım ve sevgilim sırt çevirdi. Evden dışarı çıkamıyorum. Beni satan insanlar gülüp eğlenirken ben ağlıyorum. Tekim ve yanlızım. İşsizim üstünede maddi sıkıntılarım var. Hastalığımın tedavisi yok.

Aynı dert bendede var 2 üniversite bitirdim artık dahada okumam. Bu ülkede üniversite bitirmek pek bişey değil. Ortalık diplomalı işsiz dolu şuan kendi dükkanımızda çalişiyorum ama yıllardır hiç sevemedim kendi işimizi. 2018 ekppsden atanamadım. 2020 deki sınava 4-5 ay dershaneye gidip öyle hazırlanmaya karar verdim.O zamana kadar işkur üzerinden iş görüşmelerine gidiyorum. İlanda bilgisayardan anlayan eleman arıyoruz yazıyorlar. İş görüşmesine gittiğim zaman işte getir götür sıra falan taşırmısın diyorlar.Bende istemiyorum. Zaten iyice umudumu kestim bu işkurdan falan. Eğer ekpssden istediğimi alamazsam benim için tek çözüm yurt dışına gitmek bunu ailemede söyledim. Şuanki mevcut ülke durumunda zaten memur maaşi pek bişey değil. Görüyorsunuz zamları.Bu arada işitme engelliyim %41

herkes bir gün ölecek niye acele edesin ki hayat başımıza hangi belaları getirir se getirsin nefes almak gibisi yok. engelliysen elektrik faturası devlet den 2022 vakıf aylığı bakım aylığı gibi desteklerden faydalanabilirsin çalışmak istiyorsan da mutlaka herkese göre bir iş vardır sanırım.

Üst Alt