Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşsizlik fonuna kesilen paralar emekli olduktan sonra geri ödeniyor mu?

falim

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim sorum çalışırken işsizlik için kesilen primlerin emekli olduktan sonra toplu alıp alamayacagımız çünkü ödedigimiz primler işsizlik fonun da birikiyor emekli olan birinin ödedi primlerhaksahibine ödenmelimi yada ödenmemelimi

Türkiyede Fonların akibetini hepimiz biliyoruz.Yıllarca ödenmez,para kuş olduktan sonra ödenir vs.vs.

Ama işsizlik sigortasında toplanan fonların iade edilmesi söz konusu değil.Bu fonun kuruluş aşamasında da böyle bir hüküm yok.
Benim şahsi kanaatim de bu fonun emekli olduktan sonra belli, bir miktarının hak sahibine ödenmesidir.

İşsizlik Sigortası Kanunu’na göre herhangi bir nedenle işçinin sigortalılık durumunun sona ermesi halinde, o ana kadar işçiden ve işverenden kesilen işsizlik sigortası primleri ile Devlet payı iade edilmez.

Ama yarın ne olur bilinmez. Yeni bir düzenleme getirilebilir bunun örnekleri çok oldu.

İşsizlik sigorta kesintileri şu anda işsizlik maaşı altında işsizlere ödeniyor.Emeklilikte bu ödenmez.

Üst Alt