Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşsizlik maaşı aldığım için 2022 aylığı bağlamadılar!?

Emir_22

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Arkadaşlar ben %58 engelliyim 2 ay once işten cikarildim ve işsizlik ödeneği alıyorum diye engelli maaşı vermiyorlar? Bu normalmi ? Nereye basvurmam gerekir?

Ve suan engelli maaşı ne kadar alabilirim? (Alırsam)

3 çocuğum var ve gecinmekte ciddi sorunlar yaşıyorum. Bu durumu sosyal yardımlaşmaya bildirdim. Zaten daha oncedende gelir testi ve ev kontrolüne gelmişlerdi. Ama issizlik aylığı alıyorum diye vermiyorlar? Ne yapmam lazım

Emir_22
2022 aylığı, sigorta kaydı olanlara ödenmez. sigortalı olanların aylık başvurusu bile alınamaz. kanun böyle emreder çünkü.
işsizlik aylığı alıyorsunuz, sigorta kaydınız devam ediyor.
sigortanız sonlanmadan size 2022 aylığı baglanamaz. bu mümkün değil. ancak sigortanız sonlandıktan sonra başvurunuz alınabilir.
işsizlik maaşı ve SGK kaydınız sonlanır sonlanmaz gidip başvurunuzu yapabilirsiniz.

Kalem

Çok teşekkür ederim.
Ya peki başvurabileceğim başka bir kurum yokmudur ?

Emir_22

Maalesef yönetmelik tek ve hepsi bu yönetmeliğe uymak zorunda. En azından bakanlık, devlet tarafından yönetilen idareler uymak zorunda. Kayıtdışı da bir kurumdan maaş alamazsınız doğal olarak, işsizlik maaşınız bittiğinde ve sigortanız sona erdiğinde ancak başvurunuzu tekrarlayabilirsiniz, daha doğrusu istediğiniz kadar başvurabilirsiniz ancak bu ikisi olduğu sürece ret olur.

Üst Alt