Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşsizlik maaşı aldığımı bildirmemiştim. Evde bakım maaşı için sorun olur mu?
Merhabalar. Annem anneannemden dolayı bakıcı maasi (evde bakım maasi aylık 1179 tl )alıyor 6 aydir ve ben is yerimi kapatıp annelerim yanına döndüğümde başvuruyu bizzat yaptım bir ay sonra maaş bağlandı. Ama ben işsizlik maaşına da başvurmuştum ve almaya başladım 6 ay düzenli olarak cektim ve bu ayin 5 inde hem işsizlik maaşım bitti hemde İŞKUR un sağlık sigortası bitti.
Bu durumu sdyv bildireceğimizi bilmiyordum ve maaşımız kesilmedi. Bu ay da gidip tekrar yenileme yaptıracağım 6 ayı dolduğu icin acaba bir sorun cikarmi? Tekrar maaşları ödemek zorunda kalirmiyiz? @Kalem abla özellikle sizin yorumlarınızı takip ediyorum bilgi verir misiniz? Ama bu 6 ay boyunca annemin bakıcı maasi da kesilmedi aylık 927 tl geliri de geçmedik bir sorun veya ceza olur mu acaba ?
İyi günler arkadaşlar. Ben 6 ay önce is yerimi kapatmak zorunda kaldım ve ailemin yanına geldim. Sonr evde bakıcı maasi icin başvurduk ve onaylandı. O sırada işsizlik maaşına da başvurmuştum ama buny bildirmek gerekmiş benim de haberim yoktu ve işsizlik maasi da aldım ama bakıcı maaşını annem alıyor ve bu ayin 5 inde işsizlik maaşım bitti 6 ayı doldurdum ama annemin bakıcı maasi kesilmedi ve doğal olarak aylık kişi bası 927 tl geliri geçmediğimiz icin mi? Bir de bu ay gidip tekrar gelir tespiti filan yaptıracağız bir sknti olur mu maaşları tekrar cezalı ödeme durumumuz filan çıkar mi acaba ? Ama hiç bir bilgim yoktu ve kısa süreli is kur sağlık sigortasından faydalandırdı sadece. Kalem ablacım görüyorsan bir cevap yazabilir misin sana zahmet ?
Mücahit01
işsizlik maaşını bildiremnız gerekıyor.işsizlk maaşı ile bile kişi başı maaşınız 927 tlyi geçmiyormuş.ebm de gelrı sınırı 967,27 tl.sınırı geçmedıgnız için bişi olmayabilir ama yenıden almaya başlarsanız mutlaka bildirn ki zor durumda kalmayın.sadece değişen gelirleri değil adres bilgilerini hanedekı kişi sayısını bile bildirmekle mükallefsınz bilmiyordum demenız bi anlam ifade etmez . o yüzden durumunzu noksansız bildirn.
Peki ben oradaki memur arkadaşla konuştum senlik bi durum yok sisteme düşüyor onu onaylayan memurun hatası eğer bir sorun olursa senin basın ağrımaz sonuçlarına memr katlanır mahkemeye verirsin diyor öyle mi acaba daha önce de böyle bi olay olmuş mahkemeye verip kazanmışlar memurların hatası olduğu kabul edilmiş?
Ve söyle birsey söyledi memur arkadaş bütün hepsi sistem de çıkıyor sana bu maasi vermemeleri gerek hata onların çıkmaması lazım maaşın diyorlar 15 tl geçmiş sanırım son üç ay ?
Mücahit01
Memur hatalı dahi olsa bu sizin sorumluluğunuzu bertaraf etmez. Sanırım başvuru sırasında bir taahhüt imzalatılıyor. O belge ile, hane gelirinde oluşacak değişikliği, hane halkı sayısında oluşacak değişikliği, adres değişikliği gibi, başvuru sırasında beyan ettiğiniz bilgilerdeki her türlü değişikliği kuruma bildirmeyi taahhüt etmiş oluyorsunuz.
Kurumun, haksız maaş aldığını tespit ettiği kişiden geriye dönük 5 yıllık maaşı faiziyle geri istediği olaylar bile mevcut.
Ama annem cekiyor maasi ve emeklide değil peki ödemezse ne olacak? Herhangi bir hapis vs cezai durumu var mi ? Bi bilgi verir misiniz? Ama ben arkadasa sordum sisteme düşmüş takat maaş kesilmemiş onların hatasından kaynaklanıyor benlik bi durum yokki ödeyebilecek durumumuz da YÖK sonuç ne olur itiraz etsek ? Ufukalp??
Mücahit01
Sizlik durum var, o da taahhüt ettiğiniz gibi gelir değişikliğini bildirmemiş olmanız.
Ben illa da şu olur demiyorum. Ama gelir artışından dolayı kesilirse geri iade yaptırımı uygulanabilir diyorum.
Ufukalp hocan söyle söyleyeyim kusura bakmayın sizide yoruyorum hakkınızı helal edin. İşsizlik maaşını ben cekiyorum annem annesinden dolayo bakıcı maasi alıyor ama 6 aydir ne maaşımız kesildi ne de herhangi bir kagit vs bi durum gelmedi eve arkadaşımı aradım çalışan memuru sisteme baktım maaşın verilmemesi lazim diyor. Ve daha önce de bi olay oldu mudur halletti senlik bi durum yok diyor oldu ki bu ayin 5 inde de işsizlik maaşın bitti sigortan anında düşmüş diyor ve işsizlik maaşını da ben cektim annemlik bi durum yok ve yaptırımı ne olur kabul etmesek memur arkadaş hallolur diyor kaldı ki ödeyecek durumumuz da yok ve sistem hala sorun çıkarmamış maaşınız bu ay da yatacak dedi sadece 6 ay dolduğu icin gelip gelir testini yenilemeniz gerek hepsi bu diyor ? Ufukalp ve sorun su ki maaşımız hala yatıyor kesilmedi ve bu ay da yatacakmış ?
Mücahit01
maaşı annem çekiyor, işsizlik maaşı benim diyorsunuz. Bu hiç fark etmez, haneye gi,ren her gelir toplanır vehane kişi sayısına bölünür.
Bu aşamadan sonra ne olur bilemem. Ben sadece başınızın ağrımaması için taahhüt ettiğiniz yükümlülükleri tam olarak yerine getirin diyorum. Başkasının hatası sizin yükümlülüğünüzü bertaraf etmez diyorum.
Gelir kriteriniz son 2 ay 15 tl gibi cüzi bir miktar aşmış. Ve zaten işsizlik maaşı kesilip bu durum sonlanmış. Geçici ve böyle ufak bir aşım görmezden gelinebilir diye düşünüyorum.
Ben sizi bundan sonrası için uyarıyorum. Yükümlülüklerinizi tam yerine getiriniz.
Aynen bende onu diyorum hocam cüzi bi miktar geçmiş ve memur arkadaş müdürle konuşursun isterse halleder dedi ama dediğim gibi 6 ay geçti ve kesilmede olmadı ama Pazartesi gideceğim iste müdürle bi konuşacağız umarım hallolur çok tşk ederim hocam sizi yordum hakkınızı halledin Ufukalp
Aynen hocam çok tşk ederim bir de son bir sorum daha olacak bu maasi ödeyin dediler ve bizde odeyemiyoruz sonuç ne olur peki hapis cezası vs birsey varmidir bileğiniz var mi? Ya da bir kanun var mi bununla ilgili?@Ufukalp
Mücahit01
O kadarcık bir alacak konusunun hapis gibi bir yaptırıma kadar gideceğini sanmam.
Devlet alacaklarına uygulanan prosedür uygulanır, olmadı icra yoluna gidilir.
Ufukalp hocam tekrardan çok tşk ederim anlayışınız ve ilgiliniz icin Pazartesi gidip konuşacağım iste umarım hallolur yoksa memur arkadaş mahkemeye ver kazanan oldu diyor ins sorun çıkmadan hallolur. Tekrardan iyi geceler hocam çok sağolun .. Ufukalp
İyi günler arkadaşlar. Benim bir sorum olacak. Evde dört kişi yasıyoruzz. Babam annem anneannem ve ben . Babam emekli 1320 tl maaş alıyor. Annem ev hanımı geliri yokk. Anneannem de 1850 tl maaş aliyor. Bu arada annem de bakıcı maasi alıyor anneanneme baktığı icin.Ben ise çalışmıyorum ama yeşil kart a başvurdum gelir çıkmış bakım aylığından dolayı. Sistem de g1 olarak görünüyor acaba maaş kesilir mi?aylik kişi bası geliri de geçmiyoruz ama ben g1 görünüyorum sknti olur mu acaba? Maaş derken annemin bakıcı maaşı kesilir mi ya da sorun icra eder mi acaba ?
İyi akşamlar benim bir sorum olacaktı. Ver dört kişi yasıyoruz babam emekli 1350 tl maaşı var. Anneannem 1800 tl maaş alıyor. Annem ev hanımı benim de işim yok 300 tl de kira gelirimiz var. Sınırı hiç bi şekilde asmıyoruz fakat Martın 13 ünde bedelli olarak askere gidiyorum 29 unda bitiyor.17 gün asker olarak Mehmetçik sigortası yapacaklarmış ve 172 tl de yol parası veriyorlar. Bunun icin ne yapmam lazım sigortalı görünsem maaş kesilir mi? Bu arada ( annem bakıcı olarak anneanneme bakıyor ve evde bakım aylığı alıyor) Yardımcı olabilecek var mi?
burda gelır hesabı edılırken hemşom aldıgnız ebm dahıl edılmez.ilk mesajda nenen 1850 alıo dıye yazmıssın baban 1350 şimdi bide 300 lira kıra alıomussunuz geliriniz 3500 lira oluyo ve hesaplayınca hane kişi gelirini geçmıonuz ebm maaşına bişi olmaz almaya devam edersınız.sigortalı olup olmaman önemlı değil.
-mka aynen hemso 19 gün bitti şükür tezkereyi aldim. Ya dediğin gibi durum çok berbat ama insallah en kısa zamanda cozum bulunur. Bu arada ne icin geldin ziyaret mi ticaret mi?