Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşsizlik maaşımın süresi dolduktan sonra ne zaman 2022 aylığına başvurabilirim?

mehmetky

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşlarım benim işsizlik maaşı alma sürem 5 ağustos ta bitiyor. E-devletten baktım sağlık güvencemin son tarihi 27 temmuz 2018. ben ne zaman 2022 maaşına başvurabilirim. ?

bir de kız kardeşim doktor yani zorunlu devlet yükümlülük hizmeti adı altında görev yapıyor ama başka ilde görev yapıyor. yani aynı evde yaşamıyoruz. bu durum benim 2022 engelli aylığı almamı etkiler mi ?
1 tane araba var. ruhsatta benim ve kız kardeşimin adı var. bu nasıl etkiler engelli aylığını.

bir de annemizden kalan şu an ikamet ettiğimiz bir ev var.

bilgilendirme rica ediyorum.

İşsizlik maaşı alma günü bitince yanı son kez işsizlik maaşı alınca başvurun.kardeşiniz ayrı yerde ikamet edıyorsa o haneden sayılmaz .siz hanedeki kililer kaç kişi ise eve herne ad adı altında giren gelr varsa toplamını kişi sayısına bölün ve çıkan sonuç 483,63 den az ise başvurabilirsiniz eğer 483,63 ve daha fazla ise 2022 maaşı geliri geçtiğiniz için bağlanmaz.annenızden kalan ev sizin ikamet ettiğiniz ev ise bişi olmaz

arabanın sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.raporunuz süreli mi süresizmi yüzdesi kaç.Evde kaç kişisiniz .hane gelirniz ne kadar(yetim maaşı alıyosanız bu da dahil edilir)

Kardeşimin ikameti evin bulunduğu adreste gözüküyor. evde şu an tek başıma ben yaşıyorum. yetim maaşı almıyorum. yaşım 32.raporum sürekli.

@mehmetky
işsizlik maaşınız sonlandıktan sonra 2022 aylığına başvurabilirsiniz. öncesinde başvurunuz alınmaz zaten.

kızkardeşinizin ikamet adresi sizin evinizdeymiş. bu durumda kardeşiniz ikametini yaşadığı şehre aldırsın. aksi takdirde gelir hesabına kardeşini de dahil ederler.

kardeşin adresini taşıdıktan sonra evde tek sen kalacağın için sadece senin gelirin dikkate alınır. oturdugun ev gelire dahil edilmez.
arabanın rayiç/kasko degerinin 120'de biri gelirine eklenir.

eger aylık gelirin 483,63 TL altında çıkarsa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

bu arada resmi ya da gayriresmi her türlü gelir gelir hesabına dahil edilir, bilgin olsun.

Mesela bankada kardeşimle adımıza ortak hesap var. Bu da mı dahil edilir ?

mehmetky

2022 maaşlarında bankadakı paranın faizinin 2 katı gelire dahil ediliyor.paranız ne kadar faiz getiriyorsa hesaplamayı ona göre yaparsınız.

misal 50 bin lıranız var ve 200 lira faiz getiryor bu durmda 200x 2 : 400 lira gelirinize dahil edilir.

ortak olan kardşiniz varmış bu durumda sizin için 400 lira değilde hisse oranına göre yarısı olan 200 lira eklenır dıye tahmın edıyorum.

Kalem

ablacım birşey sorucam. şimdi kız kardeşim ikametini aldırdı. bankada ortak bir miktar paramız var onu da kardeşimin üstüne yaptım. hiçbir gelirim olmayacak. annemizden kalan evin yarı hissesi ben ve kardeşimin üzerine. araba da yine aynı. sanırım gelir miktarı düşeceği için işsizlik maaşı bitince SDYV başvurucam. memurlar gelip eve bakıp karar verecekler değil mi ?

@mehmetky
işsizlik maaşı sonlandıktan sonra gidip vakfa başvurunu yap. sen başvuru yaptıktan sonra hanene bir heyet gelip sosyal incelemeni yapacak. daha sonra da vakıf mütevelli heyeti sosyal inceleme ve sistem üzerinden elde edilen bilgilere dayanarak muhtaçlığını karara bağlayacak (hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altında olursa muhtaç kabul edilirsin). vakıf mütevelli heyeti muhtaç olduğun yönünde karar verirse aylığın baglanacak ve başvuru tarihini takip eden ilk aybaşından itibaren ödemen yapılacaktır.

ama muhtaç kabul edilmediğin takdirde aylık başvuru talebin reddedilecektir. hanede kişi başına düşen aylık gelire baglı her şey. sınırı geçmiyorsan aylık baglanacaktır.

NOT: sosyal inceleme için gelen memurların aylık baglama konusunda karar yetkisi yoktur. muhtaç olup olmadığına dair karar verme yetkisi vakıf mütevelli heyetine aittir.

Kalem
Şunu da sorayım son olarak e-devlette prim tescil tarihi 25 temmuz , işsizlik maaşı son olarak ağustosta yatacak. Bu durumda ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:
Üst Alt