Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşsizlik ödeneği alabilir miyim? Prim günlerim yeterli mi?

hocaoglu21

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
sizden ricam toplum yararına projede çalışıyorduk dün itibariyle 15.06.2015 işimize son verildi çıkış yapıldı. İşsizlik ödeneğinden faydalanabiliyormuyum . Kafam çok karıştı.

2015 yılı : 165
2014 : 54
2013 : 148
2012 : 353 size zahmet lütfen

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla en az 120 gün aynı yerde çalışmak gerekli bunu alabilmek için en sağlıklı bilgiyi sgk dan öğrenebilirsiniz.

[FONT=Arial]4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'na göre;[/FONT]
  • İşsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler,
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak kaydıyla son üç yıliçinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmalıdır,
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde başvuruda bulunulmalıdır. Başvuruda gecikilmesi halinde geçen her gün için işsizlik ödeneğinden faydalanılamayacaktır.
Göründüğü gibi son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödemiş olma şartı da var, durumunuz ay hesabına takılıyor gibi.
Günümüzden geriye 3 yıl gidince 2012 nin primlerinin yarısı dışarda kalıyor uygun olmuyorsunuz ya da sınırda gibisisiniz.
Benim anlamadığım 2015 yılı toplamı 195 yazmışsınız, Haziran bitmiş olsa, bu 6 ay full ödense bile 180 gün yapar 195 i nasıl buldunuz merak ettim.

2015 yanlış hesaplamıştım 165 olarak düzelttim. Özür. Doğrudur ben hesaplıyorum 559 gün sayısı gibi rakam çıkıyor yani bu durumda hak kazanmıyorum galiba . Hayatım boyunca şansızlığım devam ediyor, çok şansız biriyim çooook

Oturanboğa sizde fikir yürütülseniz sevinirim

Üst Alt