Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşsizlik ödeneğinden faydalanabilmek için kaç yıl çalışmak gerekiyor?

çömez sufi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben yaklaşık 2 senedir ssk da sigortalıyım. Eğer işten çıkarılırsam işsizlik sigortasından faydanalabili miyim.
Çünkü işssizlik sigortası için son 3 yıl ibaresi var oysa ben 2 yıldır sigortalıyım ama 600 günü geçtim.
İşsizlik sigortası için illa 3 yıl mı geçmesi gerekiyor.

İşten çıkartıldığı/çıkartılacağı tarihten önce son 120 günü sürekli olmak üzere 3 yıl içinde en az 600 gün sigortalı olarak prim ödeyen kişiler işsizlik ödeneğini hak eder.

600 gün prim ödemişse 180 gün, 900 gün ödemnmişse 240 gün, 1080 gün ve üzeri ödenmişse 300 gün süre ile işsizlik ödeneği alırsınız.

sayın oturan boğa ben son 120 günün devamlı olması gerektiğini biliyorum.Merak ettiğim 3 yıl sigortalı olmam mı gerekiyor?Ben şu an yaklaşık 2 yıl sigortalıyım.600 günü de geçti zaten.Son 4 aydır da bir devamsızlık olmadı.Bir de merak ettiğim bir şey var.Ben vergi indirimini hakkettim.Ama emeklilik işlemleri zamanında tekrar rapor almamı isteyecekler mi?

Yukarıdaki açıklama çok net aslında: 3 yıl sigortalı olmanıza gerek yok, 3 yıl içinde toplam 600 gün priminizin olması yeterli. Yani son iki yılda 600 gün priminiz varsa, işsizlik ödeneği alırsınız.

Bir kez vergi indirim hakkı elde ettiğinizde emeklilik zamanı yeniden rapor istenmesi söz konusu olmaz (tabii rapor sürekli ibareli ise)

Üst Alt