Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşsizlik, parasızlık, sıkıntı, stres!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konular
6
Reaksiyonlar
0
ne olacak bizim bu halimiz ne iş bulabildik nede eş ? bu gün çok sevdiğim bir arkadaşımın haberini aldım KPSS ile TCDD ye atanmış işçi olarak kaç yaşına geldik herkes diyor yaş geçiyor diye ne yapalım yani hırsızlık mı yapalım adam mı vuralım ? batsın bu dünya .... :( :( :(

İnsanlardan nefret ediyorum

evet arkadaşlar artık öyle şeyler yaşadım ki hala da yaşama devam ediyorum insanlardan yaşadığım şehirden nefret eder oldum. 20 senedir dermansız depresyon hastasıyım+epilepsi hastasıyım.
bazen düşünüyorum da keşke diyorum elimde imkanım olsa kendimi insanlardan soyutlamak istiyorum başımı alıp böyle kimsenin olmadığı insanların bana zarar veremeyeceği bir yerde yaşamak istiyorum bıktım çünkü herşeyden herkesten bıktım intihar etmek istiyorum bugüne kadar doğru düzgün iş bulamadım başımda öyle bir anne baba var ki varlığı yokluğundan beter çekip gitmek istiyorum bazen buralardan çok bunaldım artık geleceğe dair bir umudum kalmadı .. :( :(

Umutların tükendiği yer dediğin yerde iki seçenek oluyor, birisi acıların çocuğu olmaya devam etmek, diğeri Allah'a sığınmak...Klişe bi söz gibi gelir çoğu kişiye ama ne anlama geldiğini biraz düşünseler siginmanin ne kapılar açtığını görürdü herkes...

Her şeye rağmen bir şeyleri başarabileceğine inanmalısın.Bende çok sıkıntılı süreçler geçirdim sabrın sonu selamettir demiş atalar.Önemli olan senin kendini nasıl hissettiğin çevreyi umursama herkes herkese bir şeyler der.Kimisi bu dünyada en çok sevmeye çalıştığı kişiler tarafından ezilir.Kimisi de el ele bir şeyleri aşmaya çalışır.Ümidini kaybetme kardeşim.Dua edesin dua önemli.

Acıların çocuğu, hangi ilde ikamet ediyorsun senin için ne yapabiliriz, ayrıca bu sıkıntılı sürecinde Allah C.C. den ümidini kesmeden bol bol dua etmen Allah yardımcın olsun kardeş

deep_blue85

yaşadığım yerin Allah bin kere belasını versin ....
öyle bir yer ki ne doğru düzgün iş var nede insanları adam gibi adam Alah kahretsi batsın bu dünya ...
yaşamak istemiyrum artık... :( :( :(

3 şeyde çok bilmişlik yaparlar...
-Din -Tıp -Tarih
Bu dünyayı ya sevecen yada katlanacan...
Artık bende işsizlik bunalım+milleti anlamak zor oldugu için busebeplerden otopsi yaptrasım gelio hayırlı ölüm gelio akla...(HERŞEY OLACAĞINA VARIR)

Sevgi her şeyin ilacıdır. Hayatta başarılı olmak istiyorsak, çalışmaya öncelikle kendimizi, diğerlerini ve hayatı severek başlamalıyız :)

Bu arada ben de isg'nin yazdıklarından bir şey anlamadım :)

seker kiz

Yıllarca insanlara kızdım küstüm ilişkimi kestim onlardan bir ot gibi yaşadım yüreğimdeki kin ve nefretle ...
hayattan soğudum yaşama sevincimi kaybettim.. :( :( :(

Kin ve nefretle yaşamak elbette insandaki yaşama sevincini öldürür. Bunun yerine hayatı olduğu gibi, iyileriyle, kötüleriyle kabul etmek lazım ve mücadeleye başlamak lazım. Mücadele derken insanlarla,i hayatla savaşmayı, dövüşmeyi kastetmiyorum, sağlıklı yaşamak için mücadeledeyi kastediyorum. Depresyonunu kinini nefretini de sevmelisin ki bunlar sana bişeyler anlatmaya çalışan en yakın dostlarındır. Bize bir yerlerde yanlış yaptığımızı anlatmaya çalışırlar. Biz öncelikle kendimiz için yaşarız, başkaları için değil :)

Son düzenleme:
Emin ol iş bulsaydın bu seferde isteklerin artacak ve para yetiştiremediğin için mutlu olamayacaksın; Türkiye olarak ne kadar pembe tablo çizselerde günden güne geriye gidiyoruz, en basitinden hazırladıkları sigorta kanunlarına bak refahı artan ülkede bürokratlar halkın refahını arttırmak için uğraşır yeni sigorta kanunları ile emekli maaş bağlama oranlarını yarı yarıya düşürdüler; Sence şu an emeklilerin maaşının yarısı fazla mı? Mutluluktan havaya mı uçuyorlar? Sen kendini toplayıp kendin için birşeyler yapmaya çalışmazsan artık malesef Türkiyede hayat Türk insanına yok. Yabancıların emekli olup Türkiyede keyif çatacağı bir sisteme zemin hazırlıyorlar...

Engelsizbiz

yazdıklarına aynen katılıyorum. gerçekleri yazmışsınız bunlar daha iyi günlerimiz daha sıkıntılı süreçler bizi bekliyor. bunalımdaki arkadaş sana tavsiyem kendini geliştir iş hayatına atıl her şeyden şikayet ederek pes etmek olmaz düşüp kalkmasını bileceksin eğer yaşadığın şehirde iş imkanı yoksa herkes gibi İstanbul a git ve çalış. sonra evlen ve yaşamaya devam et.

Engelsizbiz

tamam işe girince de başka sorunlar çıkacak ama en azından şimdiki durumumuzdan daha iyi oluruz diye düşünüyorum.
yaş olmuş 28 iş yok güç yok herkes soruyor ne iş yapıyorsun diye üniversitede okuyorum diyorum adamlar bön bön yüzüme bakıyor bu yaşta ne üniversitesi der gibi ??
bugünler iyi günlerimiz mi olur kötü günlerimiz mi olur orasını bilemem ama bildiğim şey şu ki çalışmak para kazanmak birçok sorunu çözer ......

(Ne olacak bizim bu halimiz ne iş bulabildik nede eş ?) Dedin.
Calismak isteyene ismi yok.
Antalyada 2-3 bin lira maasla sinavsiz isci aliyorlarmis sanayiye.
heryerde haber var.
Sen engellisin sana oncelik tanirlar.
Ama senin calisma niyetin yoksa.
Akli basinda es bul.huzuru bul.ondan derman alin..
O zaman seve seve her isi yaparsin.
Sevgi mutluluk her derde devadir.

erdal71

doğrudur ama ben antalyada yaşamıyorum anadolunun küçük bir şehrinde yaşıyorum. Aslında biraz imkanım olsa yaşadığım yerden başka bir şehre batı tarflarına gitmeyi çok istiyorum ama nerde kalırım nasıl iş bulurum elimizden tutan kimse yok .. gözüm kesmiyor oralara tek başıma gitmeyi. epilepsi hastasıyım biryerde nöbet geçirip kalsam millet korkar kaçar hastalığımdan yani lafın kısası boş torbaya at gelmez evlilikten önce garantili iş lazım bize....

Demekki karamsarlik bulasiciymis :) Kardesim önyargili davranmak istemiyorum,ama sanki manevviyatin biraz sancili,Eksik!? Bana göre en büyük sorunun evin icindeki sorunlar,onlari haletmeden disariya güclü bir sekilde cikamazsin.Öncelikle ic meseleri haletmelisin. ( Anne,Baba ,Kardes )

Bir sen misin saniyorsun !!!! Parasiz olan,issiz olan,hasta olan,sifasiz olan? Insan dara düsütügünde yine en güclü kisi kendisidir,Birak simdi sizlanmayi,es,is,as arayana mevlam verir,karinacayi düsünen Allah,Kötü yoldaki kadinin rizkini veren Allah,sanami vermeyecek? Ama istemesini bilmelisin,öncelikle onun Kapisini calmalisin,sesini duyuracksin...Burada kimse kimseye senin düsündügün sekilde yardim edemez,herkes üc asagi bes yukari ayni senin gibi ama,isyan etmiyor.......Allahtan iste,kul sebep olur

Simdi sabah kalk,besmele cek,hayata saril....off ufff, demekle hayat bitmez,Cekilmez,naca kendine ve cevrene bikkinlik veirsin

Allaha emanet ol,isin rast gitsin insallah,Rabbim tez zamanda herseyi gönlüne göre verir insallah,AMIN

ekpss de şansını dene. ayrıca işkura başvur. en azından geçicide olsa iş sahibi olabilirsin. devletten kredi alabilirsin engelliler için projeler var.

hopeless73
eyvallah saolasın...
evet herkes öyle diyor Allah dağdaki koyunun bile rzkını veriyor diyor. ama bana vermiyor arkadaş vermiyor .... kendi çapımda ticaret yapmaya çalışıyorum olmuyor iş arayıp bulayım diyorum oda olmuyor ... eee ben ne yapacam peki hırsızlık mı yapim ? Adam mı öldüreyim ? yoksa cinnet geçirip intihar mı edeyim kendi mi asayım yoksa bileklerimi mi keseyim ? haa hangisi sen söyle ? insan bu haldeyken kusura bakma ama inanç minanç hiç bir şey kalmıyor piskoloji ruh sağlığını söylemiyorum bile...
Şimdi sen söyle haa ben ne yapaym haaa ?

NETBUS
yıllardır ekpss ye giriyorum hiç bir halt olmuyor anasını satım daha düz yolda yürüymeyen 2 gözü görmeyen tuvalete gitmekten aciz adamları işe alıyor ama bizim gibi tknik elemanları almıyor işe batsın böyle sistem.....
İşkurun da Allah bin kere belasını versin daha düne kadar işsiz güçsüz gezen adamlar şimdi bizi beğenmiyor bizi aşşalıyor ukala ukala konuşuyor ..
batsın bu dünya ulann...... :( :( :(

(Düz yolda yürüymeyen 2 gözü görmeyen tuvalete gitmekten aciz adamları işe alıyor ama bizim gibi tknik elemanları almıyor işe batsın böyle sistem) dedin.
sen resmen bu engellilere hakaret ediyon.
Isi batsin
sagllik önemli.

Hayattan zevk almaya bakacaksın; bunun başka hiç bir yolu yok..
Her zaman kendinden daha aşağısına bakacaksın, haline şükredip mutlu olacaksın.
Para kazanmak SIKINTILARI GİDERMEZ...
En çok intihar eden kesim, zengin kesimlerdir..
Hayat elbette kolay değil, mücadele etmek zorundayız...

Dediğim gibi para kazanmak mutluluk getirmiyor :

Funika'nın sahibi intihar etti - Son Dakika Gündem Haberleri
Metro'nun sahibi intihar etti - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber
Tata?nın işletmeden sorumlu CEO?su İntihar Etti ? Son Araba Fiyatları
KAPADOKYA?DA OTEL SAHİBİ İNTİHAR ETTİ - Nevşehir Haberleri -

İşlerinin yoluna girmesi, ve sürekli gülümsemen dileğiyle.. Sabırlı olmaya çalış.

atmaca44
eyvallah usta saol....
beim öyle aşırı zenginlikte para pulda fazla gözüm yoktur. kimseye muhtaç olmayacak kadar kazanayım işim gücüm evim olsun yeter ama nereye kadar böyle gider bilmiyorum ???? :( :( :(

erdal71
hiç kimseye hakaret felan ettiğim yoktur sen istediğin gibi anla.....

hepimiz sıkıntıdayız kardeşim. herkezin derdi kendine dağ kadar gözükür. inşAllah sorunlarını çözersin işin gücün olur eşin olur mutlu olursun.

Yetişkin insanlarsınız yazdıklarınız insanlığa sığmaz burası engelli dayanışma sitesi engelli sataşma sitesi değil ayrıyeten herkes kendi yaşadığını çektiğini bilir kimse kimseye ahkam kesmesin biraz empati yaparak konulara yorum yapınız herkese söylüyorum bunu klavye kaplanlığı yapmayalım varsa konulara faydanız cvp yazın yoksa okuyup geçin

engellilere hakaret etme yeri değil burası düzeyli bir forum

Bilecik İzmit civarında fabrika çok basit bi ev tutarsın iki parça eşya illa ki bi yerden başlamak lazım madem git başla böyle isyan isyan nereye kadar tek bi sorun var yanında birini götürmen gerekiyor artık annen mi olur kardeşin mi veya başka biri mi sen bilirsin birkaç ay denersin hiç olmazsa ayrıca ev eşyaları için falan gittiğin yerin belediyesinden kaymakam lig in dan sosyal hizmetlerden neresi olursa eşya yardımı istersin doğu taraftan sırtında bi ceketi ile gidip şimdi evini yapan içinde eşi ile oturan çok gördüm oralarda sen bilirsin yine de Rabbim ummadığın kapılar açsin inşallah

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt