Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi psikiyatride yatarak tedavi gören var mı?

gökhan 563456

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
35
Arkadaşlar istanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi psikiyatride yatarak tedavi gören var mı. Hastane kuralları hakkında bilgi almak istiyorum...

@gökhan 563456, ben iki kez yattım orada, sabah 6 da kalkılır kahvaltı yapılır, sonra ortak alanda vakit geçirilir, bir adet TV odası var genelde müzik ve belgesel kanalları izlenirdi, 13:00 gibi öğle yemeği ve 17:00 gibi de akşam yemeği. Her yemekten sonra ilacı olan ilacını içer. Sigara içenler için sigara saat başı sigara vakti olurdu. Akşam da 8-9 gibi yatma vakti. Haftada iki kez doktorlar ziyarete gelir, hafta içi her gün psikologlar ile TV odasında toplanıp etkinlikler yapılır. Sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Teşekkür ederim kardeşim. Bir de son olarak kaç gün yatırıyorlar orda faydasını gördünmü

@gökhan 563456, ben 2 hafta kaldım bıraktığım ilaçları düzenli olarak verdiler ve ardından taburcu ettiler. Ben psikozdaydım ve çıktıktan bir ay sonra falan ancak normale döndüm diyebilirim.

Sana şunu söyleyim, şikayetlerini dürüst bir şekilde anlat doktoruna ki tedaviye erken ulaşasın. Yanlış teşhis konmasın.

Bipolarım atak dönemindeyim saçma sapan paralar harcadım beynimin içinden geçenleri kontrol edemiyorum çok hızlı düşünüyorum ama konuşamıyorum. Tartıştığım insanlar var onları öldürmeyi planlıyorum sürekli bunu tasarlıyorum. Ne kadar ceza alacağımı araştırıyorum.
Başakşehir çam ve sakura hastanesine gidip durumumu izah etcem. Hastane yatışı olur mu? Ekt görsem iyi olur aslında. Ne yapacağımı bilmiyorum. Daha önce çam ve sakurada yatan oldu mu? Bakırköy çok kötüydü zorla yatırmışlardı tekrar Bakırköye gitmeye korkuyorum.

Çam sakura da odalar tek kişilik.Akşamları sorun yaşamamak için kitletebilirsin.

Ekt veriyorlar hastahane de.Sigara bölümü odası var.Havalandırma var açık bir alan değil.Sigaranın yarısı rüzgara gidiyor.Koltuklar çok az.Sürekli ayakta kalıyorsun.Televizyon odası var.Langırt var.Hafta içi stajerler öğrenciler geliyor.Sabahları psikolog etkinliği oluyor.Resim müzik voleybolda var ama sık değil.Kitaplar okuyacak durumda değil paramparça.

@sucre_, İlaçlarınızı kullanmıyor musunuz ve düzenli doktor kontrolüne gitmiyor musunuz?
Pisikiyatri de sürekli gidilen hastahane ve doktora gitmek doğru bir teşhis ve tedavi için çok önemli.

@NewDay, hocam peki istedigin saatte yatıp kalkabiliyomusun. Bakırköy'de beni en çok zorlayan şeylerden bir taneside sabah 6'da kalkmamdı. Bakırköydeki gibi odalar kilitli mi?

@kara duman, uzun süredir gitmiyorum doktora ilaçlarımıda bıraktım çok hata yaptım çok

@sucre_,
Kendinde söylemişsin zaten çok büyük hata yapmışsın ilaçları bırakmak ve tedaviye ara vermekle ama olmuş artık ne kadar erken tekrar başlarsan o kadar iyi.

2024 yılında yazılmış bu konunun üstlerinde mesaj var yatan bir arkadaş yazmış.

" ben iki kez yattım orada, sabah 6 da kalkılır kahvaltı yapılır, sonra ortak alanda vakit geçirilir, bir adet TV odası var genelde müzik ve belgesel kanalları izlenirdi, 13:00 gibi öğle yemeği ve 17:00 gibi de akşam yemeği. Her yemekten sonra ilacı olan ilacını içer. Sigara içenler için sigara saat başı sigara vakti olurdu. Akşam da 8-9 gibi yatma vakti. Haftada iki kez doktorlar ziyarete gelir, hafta içi her gün psikologlar ile TV odasında toplanıp etkinlikler yapılır.

@kara duman, açıkçası yaşamaktanda sıkıldım. beni bu hale düşürenleri öldürdükten sonra kendimi öldürmeyi düşünüyorum.

Maaşı alınca silah alcam sonra intikamımı alcam en son kendimi vurcam

@sucre_, Şu an mani halinde olduğun için aşırı duygu dalgalanmaları yaşıyorsun ve sağlıklı düşünemiyorsun.

Bu düşüncelerinin kimseye faydası yok ve hiç bir şeyi çözmez inanç durumunu bilmiyorum ama bu şekilde ebedi olan ahiret hayatını yakarsın atak durumun geçince bu düşüncelerin ne kadar yanlış olduğunu anlayacaksın.

Acil bir şekilde Bakırköy veya çam sakuraya başvur gerekirse acile git yatışın yapılsın zaten bunları orada da anlatırsan hemen yatış yapılır.

Kilitliyorlar ama çoğunlukla açık çünkü temizlik falan oluyor.Hasta girebiliyor mu giremiyor o ayrı konu.Bakırköyde ki gibi yeterli mobilya benim dönemimde yoktu.
Abinin söylediği gibi sağlıklı düşünemiyorsun.Aynı şeyleri bende yaşıyorum daha kötüsü olamaz diye ama oluyor.Başıma gelenleri unutana kadar daha kötüsü oluyor.Yatmak istiyorsan kendimi öldürmeyi düşünüyorum dersin mecbur yatırır.Risk alıcağını sanmıyorum.Ciddiye alma bence daha kötü durumdakiler yaşıyor çünkü güzel bir şey.

@kara duman, hocam desteğin için saol ama içimde inanılmaz kin öfke nefret duygusu var bunu nasıl aşarım bilmiyorum

@NewDay, bakırköy'de yatığım dönemde çoğu hasta koltukların üzerine işedi midem bunaldı çok kötü temizlemediler bile sürekli ayakta durmak zorunda kalıyordum

@sucre_, Desteksiz tek başına bu sıkıntıları aşman çok zor.
Tekrar söylüyorum çook acil hemen bir pisikiyatri servisine başvur hemen ilaç başlansın.

@kara duman, anladım hocam cerrahpaşa için randevu aldım pazartesi gününe orda yatan var mı yeşilköyde orası nasıl acaba

Üst Alt