Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul Belediyesi'nin sunduğu (153) engelli taksi hizmetini kullanan var mı?

AŞKIN Kırımlı

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Güncel: İstanbul'da engelli taksi hizmeti vermeye başladık: bilgi için Aşkın Kırımlı 0532 555 70 70 ve www.engellitaksi.com

ramazan ayının son günlerinde 2 gün önceden 153 taksi hizmetini aradım ve 2 gün sonrasına bir taksi istedim ben bağcılarda oturuyorum sultan ahmete gitmek istedim gideceğim saati ve geri döneceğim saati söylememi istediler bende ozman 5 gibi giderim akşamda 10 gibi gelirim dedim yanımda 4 arkadaşımda gelebilirmi bir sorun olurmu dedim onlarda gelebilir bişi olmaz dedi
2 gün sonra taksi 5 de geldi taksi koca bir transit araba üzerinde herhangi bir engelli ibaresi yok normal bir araba 2 koltuk arkada 2 koltuk önde öndeki koltuklarda şoförün 2 arkadaşı varmış geriye kaldı arkadaki 2 koltuk 4 arkadaşımdan ikisine kusura bakmayın arabada yer yok şoförün arkadaşları varmış :) 2 kişi gelebilir dedim 2 arkadaımı alarak arabaya bindim ben akülü arabamla bindim arabanın içinde sarsıntıyı ve devrilmesini önlemesi için ipten ayarlı kancalar var benim arabaya 2 yerden kanca taktı sıktı şoförün yanındaki arkadaşlarıda kancalara gerek yok ya o arabanın fireni vardır hadi gidelim diye konuşuyorlardı arabanın arkasındaki asansör gidene kadar tangur tungur adamda kafa beyin koymuyo vallaha :) bir yandanda şoförün trefikteki diğer şoförlere küfürleri yokmu beni deli etti :) bu arada şoförün arkadaşlarıda herhalde aynı istikamete gideceklerdi yolda indire indire gittik :) bide bu yetmiyormuş gibi arabada şoföre bir telefon geldi aynen şöyle konuştu hadiyaa baştan niye söylemediniz ben şimdi otarafa gidiyorum bilseydim sizide alırdım :D ben iyice deli oldum
neyse bizi oraya bıraktı akşam saat 9.30 dada şoför telefon açtı murat ben geldim ( acilen ) caminin tranvay tarafına gel diye
bizde arkadaşlarla apar topar gittik adamı bulduk arabaya bindik mahalleye geldik
Yinede ALLAH razı olsun güzel bir hizmet biz onlardan yurtdışındakiler gibi hizmeti yapamıyacaklarını bildiğimiz için istemiyoruz zaten ama arabanın içindeki aparatlar biraz daha güvenli dizayn edilse ve şoförlerde birazdaha saygılı olsa daha iyi olacak.

ücretsizmi pek ve sadece tekerlekli sandalye kullananlarımı sunuluyor bu hizmet

Evet, ücretsiz ve sadece ağır sakatlığı olanlar yararlanabiliyor

Böyle bir hizmetin olması çok iyi.
Kullanan arkadaşların önerileri ve şikayetleri doğrultusunda diğer olumsuzluklarda zamanla ortadan kalkar.

Bedensel engelliler ve süreğen hastalık grubuna giren bazı psikolojik engelliler bu hizmeti kullanabiliyor. pc_murti' nin şansına şoför öyle çıkmış olabilir ama nasıl ki beş parmağın beşi de bir değilse genelde saygılılar haklarını yemeyelim.

bu hizmetten faydalanmak için:
sağlık kurulu raporu
nüfus cüzdanı örneği
1 ad resimle bulunduğunuz ilçe belediyesine baş vurup kart çıkartmanız gerekiyor (muş)
bilginiz olsun

Başlangıç için güzel bir hizmet..
Inşaallah zamanla hem araçlar modern hale getirilir hemde şöförler eğitimli ve beyefendi olurlar.

Öncelikle herkeze merhaba arkadaşlar ben bildigim bazi konularda yorumda bulunmayı uygun gördum goruyorumki konular hakkında bilgisi olanda olmayanda yazmış bişeyler ama lütfen arkadaşlar tam bilgimiz yoksa yorum yapmayalim Öncelikle ben (pc_murti) arkadaşımızın deikleriyle ilgili bişeyler belirtmek istiyorum bak arkadaşım bu yazdıkların hoş olmamış madem ole bır durum söz konusuydu şikayet etseydin ya durumu yetkililere bildirseydin ya araç lazim olunca arıyorsunda neden aksaklıklarin giderilmesinde yardımcı olmaya calışmıyorsun böle hizmet yok türkiyenin hiç bir yerinde kiymetinide iyi bilmek gerek yıkıcı deil yapıcı olmamız lazım dimi arkadaşım bu araclar inanki ne kadar ihtiyaci olan insana hizmet veriyor ki bak sen birde gezmeye gitmişsin peki sabah 7 lerde hastaneye ulaşmak için araç kullananları duşundünmü lutfen biraz daha dikkat arkadaşım o kadar cok engelli arkadaşımızın sosyalleşmesinde yardımcı oldu ki bu hizmet olmayada devam ediyo dediğim gibi varsa sorun ara yetkililere bildir buradada belirttiğim gibi biraz yapıcı ol yazdıklarında dai alay ederek konusuyorsun o zaman kullanma arkadaşım seni zorla bindirenmi var.

Sayın (bayke) Evet verdiğiniz bilgilerin bir kismi doğru fakat belediyeden kart almak mı gerekiyomuş :=) Yok öle bişey o kart beyaz kart dedikleri kart olsa gerek ole zannediyorum fakat araç kullanmak için karta gerek yok iki husu önemli birincisi kayıt yaptırılması gerek ve toplu tasıma araclarını kullanamıyo olması gerek bu ıkı kosulda varsa arayın talep edin aracinizi isterseniz 153 + 3 tuşlayarak ta daha detaylı bilgi alabilirsiniz bilmemek ayıp deil arkadaşlar öğrenmemek ayıp...

bu arada (inzibat) arkadaşimizda kontör bilgilerini yanliş vermiş ben devamlı kullanıyorum arkadaşlar en iyisi herkez 153 + 3 arasın orenmek ıstedıkmlerını sorsun korkmayın insan yenimiyolar:):):)

Bir soru

merhaba bir sorum olacak; Şimdi ben nasip olursa önümüzdeki ay sağlık bakanlığında engelli personel olarak çalışmaya başlayacağım

sorularım sunlar

1: Büyükşehir belediyesi kamuda çalışan engellilerin işe gidip gelmesi servis histmeti sunuyor mu. Çünkü yaptığım araştırmalarda sağlık bakanlığının hastanelerde personel servisi olmadığını öğrendim
2: 153 engelli taksi hizmetinden yararlanmak için şartlar nedir ?

Üst Alt