Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul Beylikdüzü yakınlarında ehliyet raporu alabileceğim özel hastane önerisi..?

soneman

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
19
engelliyim norolojik hastalığım aile hekiminden sevk alıcam b sınıfı ehliyetim var
beylikdüzü avcılar tüm özel hastaneler sordum bazısı hiç yapmıyor
yapanlarda engellilere yönelik kod yazmıyoruz dediler
sadece devlet hastanesindenmi yapabileceğiz bu kontrolü

istanbul beylikdüzü yakınları özel hastaneden engelli ehliyeti için kontrol yaptıran oldumu hiç

Siz olayı yanlış anlamışsınız, devlet hastanesi ya da özel hastanedeki hiç bir uzman doktor kod yazmaz, onlar sadece Sürücü Olur Raporunda kendisine ayrılan kısımda(ortam bölüm) sizin engelinizle ilgili tanı detayını yazar ve sürücü olup olamayacağınıza dair kanaatini belirtir. İl Sağlık Kurulundaki komisyon da ilgili tanıya göre size kısıt kodlarını verir.

Sky_Walker
özel hastaneleri aradığımda engelli olduğumda söyledim
engellilere göre rapor vermediklerini söylediler
sadece b ve e sınıfı rapor veriyorlarmıs
ben normal viteste zorlanıyorum debryaj ama otomatik viteste cok rahatım ayaklarımdaki hastalıktan dolayı
belkide doktor sadece otomatik vitese onay verecek ne yazacak o zaman
sonra gidip belgeyi alıp yanlış doldurulmuş siz engellisiniz denmesin il sağlıktan müdürlüğünden
devlet hastanelerine ücret ödüyormuyuz engelliler olarak ehliyet değişiminde

bende sadece bu siteden gördüklerim kadarıyla sordum

Son düzenleme:
01.01.2016'dan itibaren hiç bir hastane eskisi gibi sürücü raporu vermeye yetkili değil, sadece Sürücü Olur Raporunda uzman doktor görüşü bölümüne engelinizle ilgili tanıyı yazarlar, İl Sağlık Müdürlüğündeki komisyon da tertibat, kısıt kodu bilgisini yazar. Bu komisyona sadece engelli kişiler yönlendiriliyor, yani size engelli olduğunuzdan dolayı yanlış anlaşılma olmuş diyemezler.
Bu sitede yeni ehliyet alan ve ya eski ehliyetini yenileyen herkes bu yoldan geçti, forumda bu konu ile ilgili 100'den fazla başlık var, onları da okuyabilirsiniz,bence bunları okumanız faydalı olacaktır.

Sky_Walker
örnek raporları gördüm anlattığın gibi

devlet hastaneleride engellilerden ücret alıyormu ehliyet değişiminde

Evet, 2016 yılında tek branş için 50 TL, 2 ve daha fazla branş için 200 TL istiyorlardı, güncel fiyatları bilmiyorum.

Sky_Walker

bugün sağlık ocağından belgeyi alamadım bi türlü ptesiye kaldı
eğer 2 ve fazla doktor cıkarsa bu iş olmaz zaten
devlet hastaneleride böyle yaparsa özel hastaneler ne yapmasın
param olmadığı için değil vermem
yazık

Bu konuda haklısınız, 200TL dandik bir iş için hem de, engelliler masraf olarak görüldüğü için bu ülkede, engellilerin her işlemi için para alınması da normal karşılanıyor :)

soneman Devlet hastaneleri de bu ücreti talep ediyor. bende 2 doktora göründüm ve 100 tl ödedim 1 ay kadar önce

Sky_Walker Şefika
bugün sağlık ocağında sonunda aldım belgeyi
gözlüğüm vardı onu muayene etti doktor
sinir hastalığım var ve belgede işeretlememe rağmen sevk etmedi uzmana
sağlam sürücü olur yazısını verdi
bakalım emniyette ne olacak

O zaman ekstra masraf yapmadan, hiç bir kısıt olmadan B sınıfı ehliyeti alabilirsiniz.

Sky_Walker
:)
masraf yapmıcazmı emniyetten gerimi dönücez bilmem
hayırlısı olsun bakalım

il sağlık müdürlüğüne sormustum özel hastane cevabı

Bilindiği üzere, "Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik" 26/09/2006 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Anılan Yönetmeliğin 4.Maddesinin (1). Fıkrasında "Sürücü ve sürücü adaylarının muayeneleri; Sağlık Bakanlığına ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında görevli tabip veya uzman tabip tarafından bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılır ve sağlık raporu düzenlenir. belirtilen hüküm kapsamında, sürücü/sürücü adayları için sürücü sağlık raporu düzenlenmektedir." Ancak bazı özel sağlık kuruluşlarında tercihen düzenlenmektedir.
Özel sağlık kuruluşlarından aldığınız rapor ile Müdürlüğümüz tarafından işlem yapılmakta olup, 02/05/2017 tarihli 23642684-010.99-E.99-835 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe giren "Sağlık Raporlarına İlişkin Usul ve Esasların 5.1.6.10- Sürücünün /sürücü adayının ilk muayenesi genel muayene yapmaya yönelik tıbbi donanım ve araç-gereçleri bulunduran uzman hekimler tarafından da yapılabilecektir. Bu nedenle raporların II. Kısmı veya sadece III. Kısmı doldurularak düzenlenen raporlarda pratisyen hekim/aile hekimi (aile hekimliği uzmanı dâhil) imzasının bulunması şartı aranmayacaktır." hükmü doğrultusunda, düzenlenecek sürücü sağlık raporunda aile hekimliği zorunluğu aranmadan, sürücülük iş ve işlemlerin kurum/kuruluşlarda başlatılabileceği hususunda,
Bilgilerinize rica ederim.

ehliyet değişimide tamam trafik müdürlüğündede engelli raporum gözükmedi yada kontrol etmediler
hiçbir sorun cıkmadı
yeni b sınıfı ehliyetimi aldım

Üst Alt