Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi engelli öğrencilere 200 TL yardım yapıyor

grayland

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
İstanbulda Oturan ve okula giden engelli öğrencilere istanbul büyükşehir belediyesi 200 TL yardım yapıyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne Bağlı Fatih Edirnekapıdaki Sosyal Hizmetler Birimi ile irtibata geçmek gerekiyor.Her ilçeye 1-2 gün ayrılmış hangi ilçede oturuyor ve okuyorsa öğrenci ona göre başvuru tarihi belirleniyor.Duyanlar duymayanlara duyursun lütfen.....Engelli Hakları Kaybolmasın

Bu öğrenciler şartsız şurtsuz bu parayı alabiliyorlarmı?
Fakirlik şartı vardır... Kişi başı aile geliri 100 tl gibi...
İrtibata geçmek parayla. tel bedava değilki:confused:
Siz şartları yazın ki uyanlar başvurusun!

şartı falan yok okuyan engelliler alabiliyor eğitime katkı payı adı altında.
banada bağlı olduğum rehabilitasyon merkezinden bir kağıt yazdı verdiler içine veli ve kendi kimlik fotokopini koy git dediler. şuan annem o işle meşgul:)

İBB SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ – EĞİTİM YARDIMI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, İlköğretim, Ortaöğretim (Lise) okullarında ve Rehabilitasyon Merkezlerinde okuyan, Şehit Çocuğu, Yetim, Öksüz ve Özürlü (Engelli) öğrencilere yapılan Eğitim Yardımı kapsamındaki, Özürlü (Engelli) öğrencilerden;
*Eğitim Yardımından faydalanacaklarda Milli Eğitim Bakanlığının kabul ettiği yaş hadleri aranır (2005 yılı ve öncesinde doğanlar). Ancak zihinsel özürlü öğrenciler, zeka yaşlarına göre değerlendirilip, azami 30 yaşına kadar olanlarına Eğitim Yardımı yapılır.

Şehit Çocuğu, Yetim, Öksüz ve Engelli İlköğretim ve Ortaöğretim Öğrencilerine Yapılacak 2011 Yılı ÖDEME TAKVİMİ:

ESENLER : 10-11 Ekim 2011
BAYRAMPAŞA : 03 Ekim 2011
GAZİOSMANPAŞA :18-19 Ekim 2011
SULTANGAZİ :20-21 Ekim 2011 (Ödemeler İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Vezneleri Aracılığıyla Yapılacaktır)
ÖNEMLİ NOT: *Özel Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim gören Özürlü (Engelli) öğrencilere ödemeleri ilçelerine ayrılan ödeme tarihinin 2. veya 3. günü yapılacaktır.
İSTENİLEN BELGELER:
1- Öğrenci Belgesi
2- Ödemeyi Alan Velinin ve Öğrencinin Nüfus Cüzdan Fotokopisi
3- Özürlüler İçin Engelli Durumunu Gösteren Rapor (Aslı Görülüp Fotokopisi Alınacaktır )
NOT: *Günü Gelmeyenlere Ödeme Yapılamaz.
*Ödemeler, Öğrenci Velisine veya Kanuni Vasisine Yapılabilmektedir.
*Öğrenci Başına bir Kereye Mahsus 200 TL Yardım Yapılacaktır.

ADRES: Topçular Mah. Beylerbeyi Cad. Bostanaralığı Sokak / Eyüp (Edirnekapı İETT Garajı Yanı )

Evet okul zamanında bende almışdım o yardımı cok büyük faydasını gördüm

Hem ögrenim kredim cıkmısdı hemde belediye bursum zor durumdaydım o zamanlar bana ilac gibi gelmiti insallah ihtiyacı olan arkadaslara cıkar

Lisans tahsiline yokmu yardım?
Yaş sınırı da neyin nesi oluyor?
Okumanın yaşımı olurmuşşş.?

elinizi çabuk tutun chp her an mahkemeye koşabilir...:) diğer belediye yardımlarını kestiği gibi..

CHP belediye burslarını iptal ettirdi
ANAYASA Mahkemesi, belediyelerin yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermesine imkan sağlayan düzenlemeyi CHP'nin açtığı dava üzerine iptal etti. 21 kasım 2008

selam arkadaşlar şişli bağlı okulum acaba ne zaman bilen varmı teşekür ederim şimdiden

Ben cam hastasıyım. Lakin bu paradan alamam mı? Yani bir rehabilitasyonda okuyor gibi görünse? Üsküdar için ne zaman verecek.? Yılda bir sefer mi?

Arkadaşlar, bu resmi yazıyı bulamıyorum link olarak paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Sevgili kardeşim, oğlum Talha Mertkan Topal için her yıl sorunsuz 200 tl ödeme almaktayım. İstenilen evraklarla bu adrese gitmeniz yeterli maddi duruma bakmaksızın sigortaydı herhangi bir şeydi fakirlik zengillik aranmıyor. Engelli olup eğitim alıyor olmak yeterli Okul veya rehabilitasyon merkezinde. Lütfen uyanık olalım ve haklarımıza sahip çıkalım. Sevgiler kardeşim. Bu güne kadar gidipte para alamayan hiçkimse olmadı. Evrakların tam olması yeterli. Zaten evrakları da kurumlar bize teslim ediyor şutarihte paranızı surdan alın dıyorlar.Fatma TOPAL.

Her yıl okul zamanı bu ödemeler sorunsuz yapılıyor.

Güzel kardeşim sorunun cevabı eğitim aldığın kurumda. Rehabilitasyon merkezi zaten zamanı gelince butun engelli ailelerini arayıp bildiriyor. Bildirmiyorlarsa siz kurumu arayıp sorun ve gerekiyorsa bizi neden aramıyorsunuz diye sorunuz. Saygılar Fatma TOPAL.

kurum bana iki dönemdir hiçbirşey demiyor bende alamıyorum. bilgi verse fenamı olur

Bu yilda odeme varmi nezaman aliniyor acaba bilgisi olan varm

rehabilitasyon merkezine gitmeyenlere de para veriliyor mu
bir bilginiz var mı :rolleyes:

rehabilitasyon kurumuna gitmeyenler alamıyorlar mı parayı
ben yatılı okulda kaldıgım için rehabilitasyona gitmiyorum da
beni bilgilendirir misiniz:rolleyes:

biraz geç oldu. ama bu sene alırsınız inşallah.okuduğunuz yatılı okuldan öğrencisi olduğunuz belgeyi alın .yani o okulda öğrenci olduğunuzu kanıtlayan belge .öğrenci belgesi yeterli. tabi kimlik ve de raporun aslı ve fotokopisi parayı alacak kişininde kimlik fotokopisi gerekiyor.

şuanda engelliler için eğitim yardımı fatihteki sosyal hizmetlerde yapılıyor ayrıca okul ve kırtasiye yardımıda yapılıyor

yıl: 2015
acaba bu yıl hangi tarihlerde yardım veriliyor?
bir bilgisi olan var mı?

Bu yıl ibb.nin eğitim yardımı başladımı?

Bir takipçimizden gelen bilgi:

İstanbul büyükşehir belediyesinin yaptığı Öksüz yetim engelli öğrencilerle alakalı sitenizde forum oluşturulmuş lakin tarihleri ve ödenen miktarlar güncel değil

Şu anda 250 tl veriyorlar
bununla alakalı son gün 11 Kasım 2016'da bitiyor
İstenen evraklarda herhangi bir değişiklik yok. bu tarihe kadar şartları uyan vatandaşlara anadolu yakasında ikamet edenler için üsküdar Selimiye sosyal hizmetler Müdürlüğü (Karacaahmet mezarlığının oradaki opet benzin istasyonu'nun yanında), Avrupa yakası'nda da edirnekapı sosyal hizmetler müdürlüğü (Edirnekapı Şehitliği'nin orada İETT Garajı yanı) ödemelere devam etmekteler

forumda paylaşırsanız iyi olur​

http://www.engelliler.biz/bulent/ibb-engelli-ogrenciler-1.JPG
http://www.engelliler.biz/bulent/ibb-engelli-ogrenciler-2.JPG

ibb-engelli-ogrenciler-1.JPG

ibb-engelli-ogrenciler-2.JPG

Üst Alt