Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul / Engelliler için de uygun bir mekan: Miniaturk

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben de engelliler için uygun bir mekan olan Miniaturk'ten bahsetmek istiyorum: Miniatürk

foto257ni5.jpg

Girişte engelli otomobilinizi park edebileceğiniz, ücretsiz geniş bir otoparkı mevcut. Eğer ihtiyacınız varsa otoparktaki görevlilerden yardım da alabilirsiniz. Yine otoparktaki görevliye rampalı çıkışta çıkmaktan zorlanıyorsanız belirtmeniz halinde sizi personel girişinden alır. Böylece içeriye girişinizde daha kolay olur.
Engelliler için bu arada içeriye giriş ücretsiz. Gezi alanında tekerlekli sandalyeniz ile rahat bir şekilde gezinebilirsiniz, eğer yürümekte zorlanıyorsanız yine güvenlik görevlisine söylemeniz halinde size kullanmak üzere tekerlekli sandalye verilir.

dsc00742xb8.jpg

İçeride bulunan Çanakkale savaşının canlandırıldığı Zafer Müzesi, Kristal Müze girişleride de yine hiçbir yükselti yok, kimseden yardım almadan Miniaturk'te gezebilirsiniz.
Engelli wc'leri hem gezi güzergahının başında hem de sonunda olmak üzere mevcut. Burada vakit geçirmek çok rahat:))

Ben de engelsiz bir mekanı sizlerle paylaşmak istedim.

Saygılarımla,

Bende aksaraylı engelli bir vatandaşım umarım aksarayda dada burası gibi ğüzel bir park yaparlar aksarayda engelliler için gerçi hiç bir ilği alaka sevgi ve saygı yok ya

bilmiyorduk miniatürkte tekerlekli sandalye isteyebileceğimizi.boşuna yorulduk desenize...bence her yerde,özellikle alışveriş merkezlerinde,belediye binalarında bir köşede tekerlekli sandalye olmalı.

evet harika bir yer katılıyorum

Evet engelliler için güzel bir mekan olarak görünüyor. Bekliyoruz ki; bir çok yerde de engellilere uygun ortamlar sunulur.

Hiç gitmedim ama çok merak ediyorum. Daha fazla fotoğraf varsa eklerseniz sevinirim.

hakikaten cok guzel bizim yerimizede gezmis oldunuz en azindan resimleri paylastiginiz icin tskler ...

Florya'daki sosyal tesisler de dahil ( İBB'nin en büyük sosyal tesisidir ) İBB'nin hemen hemen tüm tesislerinde maalesef aksaklıklar var. Sadece Miniaturk mukemmel tasarlanmış. İlk gittiğimde o kadar şaşırdım ki " acaba buranın mimarı engellimi yada engelli yakını mı ?" diye düşündüm. Florya'da inşaatı devam eden akvaryumun önünden geçerken perdelerin arkasından içeriye bakmaya gayret ediyorum , orada maalesef şu ana kadar herhangi bir düzenleme göremedim. Umarım Miniaturk gibi olur.

Bu güzel paylaşımın ve bilglendirmen için teşekkürler.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tüm kültür ve gezi alanlarını engellilere ugun hale getirmesi dileği ile...

Güzel paylaşımınız için tşk ederim.

Umuyoruz ki böyle alanlar daha da artarak devam eder.

Evet çok güzel düşünülmüş, sandalyesi olmayan arkadaşlarımıza kibar görevliler sandalye verdiler ve rahatça bol bol hep beraber gezebilme imkanımız oldu...

Evet görevliler gerçekten kibar, ortam güneşli bir havada çok güzel (aman soğuk havada gitmeyin çünkü bulunduğu konum dolayısıyla oldukça rüzgarlı olabiliyor). Tam gezilecek bir mekan, özellikle evden pek çıkamayan engelliler için cennet diyebilirim, çünkü Türkiyenin hatta dünyanın birçok ünlü ve satansal mekanının birebir boyutunda maketleri yapılmış sanki oralara gidip gezmiş gibi oluyorsunuz :) Paylaşım için tşkler

Gittiğimde benimde dikkatimi çekmişti :) Her şey düşünülerek yapılmış apaçık belli.

Şehir yöneticileri , şehir plancıları, belediyeler bu konuya önem verdiklerinde neler yapılmazki..İşte örneği...Her şehrimizde böyle güzel uygulamaları görmek ,yaşama sevincimize sevinç katmazmı..İnsanca yaşıyabileceğimiz güzel ortamlarım yaşama dahil edilmesine katkıda bulunanlara sonsuz teşekkürler..Bizde bu toplumun bir parçasıyız..

Gerçekten istenirse ve yapılırsa demek oluyor,

Üst Alt