Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul Fizik Tedavi Araştırma Hastanesi hakkında bilgisi olan var mı?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.
benim hastam yaklaşık 11 ay önce yüksekten düşme sonucu c6-7 seviyesinde O.F. li iki kez T.S.K rehabilitasyon da yattı. en son üç ay önce taburcu olduk. evde pek fazla bir çalışma imkanı olmuyor.
bahçeli evledeki istanbul fizik tedavi ve rehabilitasyon araştırma hatenesi ne yatış yapmak için mürcaat edeceğim. hastene hakkında bilgi almak istiyorum.
-egsersiz salonları
-hasta ve refaketci odaları nasıl
-v.b konularda bilgilendirirseniz memnun olurum.
burada yatan arkadaşlar gördüklerini, tecrübelerini yazmalarını bekliyorum.

Geçmiş olsun.
Eskiden 3 blok olarak hizmet veren bir hastaneydi. Yanına yapılan AVM sayesin de A blok çökmeler sonucun da iş göremez hale geldi.
Her gün yaklaşık 30-45 dakikalık fizik tedavi haraketleri yapılıyor. Günün geri kalan kısmın da ister siz odanız da haraket yapın ister yan gelip yatın.
Hasta odaları 3 ve 6 kişilik şekil de düzenlenmiş. Refakatcılar yatakta değil iki yatak arasına açılan bir şezlong üzerinde sabahlıyorlar. Yandaki yatak bazen! boş kalırsa bir gecelik yaparsınız. (Özel oda da mevcut, parası olana. Tabi boş olursa)
Hastanın yatış işlemi aylar sürer. Zaten kısıtlı durumda hizmet veriliyor. Muayeneye gidip doktorunuzun yatış onayından sonra sıraya göre hastaneye çağırıyorlar.
Umarım yazdıklarımın faydası olmuştur.

Sayın NEVER teşekürler, verdiginiz ceveplar için.Anlaşılan evde çalışmak daha verimli olacak.

Ben 10 sene önce felç olduktan 1 ay sonra yatıp 7-8 ay kalmıştım orada. O zamandan bu zamana birşeyler değişti mi, değiştiyse ne yönde değişti, bilmiyorum. Ama on sene önce hiç bir işe yaramayan bir yerdi bana göre; günde 15 dakka fizyoterapist ve haftada bir kere3 dakka doktor görmenin dışında hiç bir şey yoktu. Aşırı yoğun bir hasta trafiği vardı ve personel çok yetersizdi. İyi niyetli çalışanlar da vardı tabii, ama işte, yeterli değildi...
Ben çok sık söylüyorum ve fizyoterapist arkadaşlar kızıyorlar bana, ama görüşüm değişmiyor: Bence Türkiye'de sağlık sektöründe en yetersiz alan fizik tedavi. Teknoloji açısından da, rehabilitasyon açısından da, mekan açısından da, personel açısından da, zihniyet açısından da çok çok eksik.
Bunu bilerek, beklentileri sınırlı tutarak gidilirse hastaneye, bence yarar görülür. En azından benzer sağlık sorunları yaşayan kişilerle yan yana gelmek iyi gelir. O arada hasbelkader iyi bir fizyoterapiste denk gelir, yapmanız gereken fizik tedavi hareketlerini de öğrenirseniz, ne ala...

Üst Alt