Randevu işi halloldu
Baktım kartalda heyete giren veya randevu almaya çalışanlardan gelen bilgiler farklı farklı ,kartalın sağlık kuruluna gittim onlarda müracaat aşamasında düzgün bilgi vermiyor,(gerçi sonu iyi bitti ama şunu baştan söyleyebilirlerdi.)Yaradana sığınıp dün SGK dan lütfi kırdar hastanesine sevki aldım.Bugünde kartal onkolojiden pratisyenin birinden sağlık kurulunun istediği yazıyı aldım.Reçete kağıdına iki satır yazıyla teşhiş tanımı yazdı(onuda bana sordu,ne dosyamı getirtti,nede bilgisayara baktı). kaşeledi verdi,yazı dedikleride buymuş.Onkolojiden aldığım yazı SGK sevkim birde elimdeki epikriz raporlarımla daldım sağlık kuruluna.Söyledikleri bayanı buldum.Benden onkoloji yazımı kimlik fotokopimi birde SGK sevkimi aldı,10 gün sonraya da randevu verdi,Sabah 08:30 da burda olun,gelirken elinizdeki epikriz evraklarının ikişer suret fotokopisi getirin dedi.
Bu kadarmış.
Kaç gündür araştırıp soruşturmaktan beynim patladı,30 yıllık muhasebeciyim ama hep unutuyorum,burası Türkiye,burda Kanunlar bile standart değilki bürokrasinin,vatandaşa hizmetin standart olsun.Her şey ya kişiye özel,ya memurun o an ki haleti ruhiyesine kalmış.
Kimine 3 ay kimine 5 ay sonraya randevu veren servis bana 10 gün sonraya randevu verince şaşırdım.
Bence bazı randevuların uzun olmasının sebebi şunlar diye düşünüyorum:
1.Burası aynı zamanda hakem hastahane konumunda olduğu için diğer hastahanelere nazaran bir kaç kat fazla yoğunluk vardır.
2.Randevu önceliği sıralaması vardır,
a)Kurul Hastahanenin Kendi hastalarına öncelik tanır,
b)Hastanın ve hastalığın durumuna istinaden öncelik tanır,
c)Resmi kurumlardan gelen sevklere öncelik tanır,
d)Adli vakalara öncelik tanır,
vs...
3.Hakem heyeti olarak ta bu önceliklendirmeleri ayrıca uygular.
4.Maddi ve manevi torpillilere yapılan iltimaslar vardır.
Bunlar benim araştırmalarım sonucu vardığım sonuçlar,tabi bu durum hastahaneden hastahaneye,çalışandan çalışana değişiklik gösterir.NEDEN.Çünkü hizmet standardı diye bir şey yok.Devlet kurumlarına,helede hastahanelere gittiğimde yaşıyacağım şeyler tamamen şansa kalmış,beklentilerle sonuçlar tamamen farklı gelişir.Benim durumumda olduğu gibi çok nadirde olsa beklentiden çok daha iyi sonuçlar çıktığı da olur ama çoğunlukla sonuçlar en iyi ihtimalle tatmin edici olmaz.İşler umduğun gibi gitmez.
Bu konuyuda paylaşmış olduk,darısı diğer randevu beklentisinde olan arkadaşların başına.Kaldı geriye rapor sonucu.Allahın izniyle,peygamberin kavliyle o sonuçta beklediğimiz gibi çıkar inşaallah.
Gelişmeleri yine bur da paylaşırız. .