Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul Lütfi Kırdar Araştırma Hastanesi

İbrahimt5

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar hakem heyet hastanesi olarak kartal dr.lütfü kırdar hastanesine heyete giren veya gideniniz var mı, orada sistem nasıl işliyor?

ben il dışından gidicem telefonla randevu alamıyotum ,sabahtan oraya gitsem randevu alabilme ihtimalim kaçtır. yada yönlendirebileceğiniz orada birileri var mıdır randevu almaya yardımcı olabilecek yada nasıl ne yapmak gerekiyor

çok acil bilgilendirirseniz sevinirim birde ne kadar zaman sonraya randevu veriyorlar...

internetten randevu denedim ama malesef heyet için randevu bulamadım malesef

lütfü kırdar hast.internet randevusu yoktur+3 ay sgk,nın uzatma süresi var bu sürece yetişmezse diyelimki randevuyu 1 şekilde 6 ay sonraya verdiler bu durumda ne yapıcaz

Hakem heyet olarak değilde normal olarak başvurmak istedim yaklaşık 2 ay kadar önce yaptığım görüşmede bana yoğun olduğunu ve yılbaşından sonra tekrar irtibata geçmem gerektiği söylendi.

Merhaba İbrahim bey Kartal Lütfi Kırdar Hastanesinde Hem Telefonla randevu alabilirsiniz hemde oraya bizzat giderek randevu alabilirsiniz.
Hastane yıkım aşamasında olduğundan danışma veriyor randevuları...
İlk randevumu 3 aya vermişlerdi... Ne yazıkki yararlanamadım...
Evelsi gün gittim randevu almaka 4 Şubat tarihine verdi...Hemn randevu alın...

Alternatif hastane olarak Kartal Yavuz Selim Hastanesini de deneyebilirsiniz. Lütfi Kırdar hastanesine de yakın. Hemde aynı ilçede aralarında bir fark olacağını da sanmıyorum. Ben raporlarımı Yavuz Selim devlet hastanesinden almıştım bir sorunda yaşamamıştım. Şimdi sistem nasıl bilemiyorum ama telefonla da öğrenebilirsiniz.

Merhaba şirine hanım randevuyu telefonla aldık ama mayıs 11 randevu verdiler ,peki bu randevuyu iptal edip bizzat hastaneden alsak randevu daha beriki tarihe alabilirmiyiz,çünkü altı ay sonraki randevu sıkıntı olacağından daha erkene almam lazım teşekkürler...

Şimdi hastane şöyle bişi yapıyor önce diyosun ben engelli raporu için gün istiyorum diyolrar ki şu gün gel randevunu al...Kağıt yazıyorlar ya telefonla arayın imkan dahilinde hastaneyede gidip alabilirsiniz tabiki...sonra o tarihte gidip asıl gününüzü alıyorsunuz...yani aslında iki tarih arasında da 3 aylık bir süreç oluyor aslında...İnternetten direk tarih vermişler anlaşılan ama çok geç olmuş bence...Ben kasımda randevu günü için gün aldım....o gün geldiğinde işe işlemler için doktor doktor gezicez bildiğiniz üzere...bence iptal etmeyin...sonra daha sonraki tarihlere atabilir... Mayıs olur eylül siz hastaneye gidin randevunuzu iptal etmeden bir görüşün imkanınız varsa yada arayın durumunuzu izah edin. Eğer onkolojik hasta iseniz durumunuzu söyleyin ki onkolojik hastaların önceliği var...

lütfi kırdar'dan engelli raporu alma

Sayın Sirine,

merhaba.

Yazılarınızdan takip ettiğim kadarı ile sizinde onkoloji hastası olduğunuzu ve lütfi kırdar da tedavinizin devam ettiğini sanıyorum.
Bende (erkeklerde milyonda bir bana denk gelmiş :) uzak metastas meme ca hastası olarak aynı yerde tedavideyim. Malulen emeklilik için sgk ya muracaat ettim bugünlerde engelli raporu için hastane bildireceğim sgk ya.Aslında mantıken tedavi olduğum hastaneden rapor almam en doğrusu ama araştırmalarım lütfi kırdar hakkında pek iyi sonuçlar vermedi.Hem zaman açısından çok kaybım olacak gibi, hemde verilecek oran açısından şüphelerim var.
Yukarıdaki yazınızda şubat 2015 te heyet randevunuz olduğunu ifade etmişsiniz.Sizin rapor süreciniz sonuçlandıysa ,aşamaları ve sonucu hakkında bilgilendirme yapabilirmisiniz.

Bugün kemoterapim vardı,bütün öğleden sonram orda geçti.hazır hastahaneye gitmişken Sağlı kurulu bölümüne randevu almak amacıyla müracaat ettim, onkolojide tedavim devam ettiğini söyledim,ilk müracaatta ne yapmam gerektiğini sordum, bana randevu lafını bile etmeden servisteki doktorumdan sağlık kurulunda filan hanım diye birine yazı getirmem istendi.nedenini sordum,siz onu getirin gerekeni yapacağız dedi.
Şimdi işler iyice karıştı.
Yukarıdaki yazımda belirttiği gibi zaman ve oran çok önemli benim için.Hadi oranda çok sorun olacağını sanmıyorum,metastatik ca larda 80 in altına düşeceğini sanmıyorum,buda beni malulen emekli eder ama, randevu sıkıntım var,3-5 ay sonraya randevu verilirse en önemli sorun kalan ömrümün önemli bir kısmını etkiler, ayrıca emekliliğim gecikir hemde ekonomik yönden sıkıntı yaşatır,tedavi nedeniyle işyerinde çalışamıyorum,raporluyum,rapor aylığı hem çok düşük çıkar hemde ödemeleri istikrarsız.
Bu sorunları yaşamamak için sgk ya hastahane bildirmeden önce bildireceğim hastahanenin rapor veriş tarzı ve süresini net olarak öğrenmeye çalışıyorum.

bir olumsuz örnekte forumda denk geldi.eklemek istedim.
http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/151000-kanser-icin-rapor-guncesi.html

Son düzenleme:
Randevu işi halloldu :)
Baktım kartalda heyete giren veya randevu almaya çalışanlardan gelen bilgiler farklı farklı ,kartalın sağlık kuruluna gittim onlarda müracaat aşamasında düzgün bilgi vermiyor,(gerçi sonu iyi bitti ama şunu baştan söyleyebilirlerdi.)Yaradana sığınıp dün SGK dan lütfi kırdar hastanesine sevki aldım.Bugünde kartal onkolojiden pratisyenin birinden sağlık kurulunun istediği yazıyı aldım.Reçete kağıdına iki satır yazıyla teşhiş tanımı yazdı(onuda bana sordu,ne dosyamı getirtti,nede bilgisayara baktı). kaşeledi verdi,yazı dedikleride buymuş.Onkolojiden aldığım yazı SGK sevkim birde elimdeki epikriz raporlarımla daldım sağlık kuruluna.Söyledikleri bayanı buldum.Benden onkoloji yazımı kimlik fotokopimi birde SGK sevkimi aldı,10 gün sonraya da randevu verdi,Sabah 08:30 da burda olun,gelirken elinizdeki epikriz evraklarının ikişer suret fotokopisi getirin dedi.
Bu kadarmış.
Kaç gündür araştırıp soruşturmaktan beynim patladı,30 yıllık muhasebeciyim ama hep unutuyorum,burası Türkiye,burda Kanunlar bile standart değilki bürokrasinin,vatandaşa hizmetin standart olsun.Her şey ya kişiye özel,ya memurun o an ki haleti ruhiyesine kalmış.
Kimine 3 ay kimine 5 ay sonraya randevu veren servis bana 10 gün sonraya randevu verince şaşırdım.
Bence bazı randevuların uzun olmasının sebebi şunlar diye düşünüyorum:
1.Burası aynı zamanda hakem hastahane konumunda olduğu için diğer hastahanelere nazaran bir kaç kat fazla yoğunluk vardır.
2.Randevu önceliği sıralaması vardır,
a)Kurul Hastahanenin Kendi hastalarına öncelik tanır,
b)Hastanın ve hastalığın durumuna istinaden öncelik tanır,
c)Resmi kurumlardan gelen sevklere öncelik tanır,
d)Adli vakalara öncelik tanır,
vs...
3.Hakem heyeti olarak ta bu önceliklendirmeleri ayrıca uygular.
4.Maddi ve manevi torpillilere yapılan iltimaslar vardır.

Bunlar benim araştırmalarım sonucu vardığım sonuçlar,tabi bu durum hastahaneden hastahaneye,çalışandan çalışana değişiklik gösterir.NEDEN.Çünkü hizmet standardı diye bir şey yok.Devlet kurumlarına,helede hastahanelere gittiğimde yaşıyacağım şeyler tamamen şansa kalmış,beklentilerle sonuçlar tamamen farklı gelişir.Benim durumumda olduğu gibi çok nadirde olsa beklentiden çok daha iyi sonuçlar çıktığı da olur ama çoğunlukla sonuçlar en iyi ihtimalle tatmin edici olmaz.İşler umduğun gibi gitmez.

Bu konuyuda paylaşmış olduk,darısı diğer randevu beklentisinde olan arkadaşların başına.Kaldı geriye rapor sonucu.Allahın izniyle,peygamberin kavliyle o sonuçta beklediğimiz gibi çıkar inşaallah.
Gelişmeleri yine bur da paylaşırız. .

Üst Alt