Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul Özürlüler Müdürlüğünün başlattığı toplantılar

alifatih1958

Aktif Üye
Konular
93
Reaksiyonlar
328
Geçenlerde İstanbul Özürlüler Müdürlüğünde bir toplantıya katıldım. Toplantıya yaklaşık sekiz arkadaşımız davet edilmişti ve tamamı da yanılmıyorsam ortopedik özürlü idi. Özürlüler Müdürlüğü temel olarak biz sakatların sıkıntıları, ihtiyaçları için kurulmuş bir müdürlük ve yıllardır da bu konuda hizmet veriyor. Yani yıllardır bu konu (sakatlar/sorunları) müdürlüğün temel çalışma sahası ise o zaman bizlerin sıkıntılarına tamamen vakıf olmalılar. Müdürlük bir çalışma başlatmış ve dediklerine göre yaklaşık üç veya dört bin sakatı, sivil toplum kuruluşlarını, ilgili kamu kurumlarını v.s. ismen ve grup grup Tophane’deki merkeze çağıracaklar ve onlarla istişarede bulunacaklarmış. Biz de davete uyduk ve gittik. Bize sora sora sakatların İstanbul’da ne gibi sıkıntılarla karşılaştıklarını sordular. Yahu siz yıllardır bu konuda uzmanlaşmış bir müdürlüksünüz, yıllardır bizlerin dertlerini hala anlamadıysanız ben sizlere ne diyebilirim ki? Hadi ben arabama atladım ve paşa paşa hiçbir eziyet çekmeden evimden Tophane’ye gittim ama oraya gelen üç dört arkadaş resmen isyan ettiler ve “bilinenin tekrarı için mi bizi buraya çağırdınız, bizler hangi şartlarda dışarı çıkıyoruz biliyor musunuz, toplantıya katılmanız için araba ister misiniz, araba yollayıp sizi evden aldırıp toplantı sonrası sizi evinize bırakalım mı diye neden sormuyorsunuz” diye sitemde bulundular haklı olarak. Hakikaten pes diyorum, Özürlüler Müdürlüğü sakatların İstanbul’da çektiği sıkıntıları bilmiyor mu da insanları bildikleri bir konunun tekrarı için oraya kadar yoruyor. Malumunuz Özürlüler Müdürlüğüne yeni bir bayan arkadaşımız müdür olarak atandı ve bir şeyler yapması gerek. İyi niyetle de olsa bir şeyler yapıyor gözükmek için de bildikleri hatta uzman oldukları konuda bizleri fiziken üzüyorlar maalesef. Sayın Özürlüler Müdürlüğü, bizim sıkıntılarımızı sen bilmeyeceksin de kim bilecek? Canın madem uzman olduğun bir konuda bizlerle muhabbet yapmak istiyor o zaman ihtiyacı olanın gidiş gelişini hallet ki muhabbet güzel ve koyu olsun.
İyi muhabbetler

Üst Alt