Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul üniversitesi Edebiyat fakültesi bölümleri engellilere uygun mu?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Güncel: En cok istediğim bölümü, Kültür Üniversitesi psikoloji bölümünü kazandım burslu olarak :))

Merhaba arkadaslar. Geride bıraktıgımız kısın basların da yine bu konu hakkında sizlerin içinizi kemirmek suratiyle bir sürü yazmıstım ben üniversiteye gitmek istiyorum diye :).
Şimdi aradan bir kıs gecti ben dershaneye gittim össye girdim ve pazar günü puanlar acıklanacak. O kadar iyi gecmedi ama istanbul üniversites felsefe ya da psikolojiye puanım yeter diye umuyorum. Ama tabi puanım yetmesiyle iş bitmiyor hatta iş o zaman baslıyor. Daha nasıl gidip gelecegimi bile bilmiyorum. Bir de üniveristenin fiziki durumu.

Arkadaslar aranızda İstanbul Üniversitesi fen edebiyat fakültesinin fiziki durumunu bilen var mı? Ben asansör oldugunu biliyorum ama onun dısında sınıflara girerken ya da girişlerde herhangi bir merdiven filan bunlar da önemli... Aslında olmayacagına dair bir umudum yok ama eger böyle birsey olursa ben ne yapmalıyım nereye basvurmalyım? Fikir verirseniz çok sevinirim.

Cok tesekkür ederim ya gider bakarım ne demek valla duygulandım he.Ya zaten durum kesinlesirse bakacagız ama işte ne bilim içim rahat etmiyor bekleyemiyorum.Şimdiden bir sorayım dedim.Tabi asansörün nasıl oldugu da önemli.Engelim dolayısıyla kollarım cok kuvvetli değil.Kapıyı kendim acamam.Sürekli birilerine ihtiyac duymanın ne demek oldugunu da bilirsiniz.Bir de gidiş geliş var.Ben bunu belediye araclarıyla yapmayı umuyorum.Yani genel olarak ne yapmalıyım.Durum netlesince ya da şimdiden ayarlamaya baslamalı mıyım?Ne bilim mesela isömle ya da belediyelerle şimdiden konusmaya baslamalı mıyım?Acıkcası onlar olmazsa baska bir seceneğim yok gibi duruyor

cok saol ya inan içime su serptin cok güzel konustun cok mutlu ettin beni.Cok saol desteklerin için.Benim cok istediğim bir sey bu.Umarım olur.Cok tesekkürler tekrar

Sen kazan... Ben de bir şekilde devreye girer ve ulaşım/erişim sorunlarını çözmek için görüşmeler yaparım...

cok tesekkür ederim oturan boga ve kalem cok saolun...cok iyi hissediyorum buraya yazınca...yarın sabah acıklanıo sonuclar..bakalım nolcak

Kalem,
fen fakültesi tarafından girilince de bu kez kantin tarafına (hergele meydanı) inmek için merdivenler var.Yoksa o yasağın geçerli bir dayanağı yok,hala öyle midir bilmem.
Ama bence de kazanmaya bakın siz,bakın OturanBoğa arkadaşımız da destek sözü verdi.
Üye sayısı binlerle ölçülen büyük siteler sivil toplum örgütü olarak değerlendiriliyor.İllaki göz önüne alınır öneriler.
Size başarılar dilerim.

Elbette...
İşe biryerinden başladıktan sonra gerisi çorap söküğü.Ama geriye bakmayacaksın,dönmeyi düşünmeyeceksin,gemileri yakacaksın vardıktan sonra...
Ben yapamadım işte,yakamadım gemileri...O yaşların bilinçsizliği ile duygusal davrandım,atladım yakamadığım o gemilere ve döndüm...
Ne yürek ağrılarım...Ne gönül kırıklıklarım...Ne gözyaşlarım kaldı orada ardımdan.Hatırladıkça hala içim burkulur,neyse...

Elbette sevineceğim Kalem.
Hem de çok sevineceğim inşaallah orayı kazanacak olan kardeşim adına.
Benim ki üzüntü değil,bir ukde olarak kaldı içimde.Büyük bir sevdaydı o yıllarda edebiyat bende.Ve edebiyat deyince ilk akla gelen İstanbul edebiyattı.İlk tercihim tereddütsüz orası oldu ve izleyen tercihler de değişik üniversitelerin tabiki yine edebiyat bölümleri.
Çok şey buluyordum kendimden,edebiyat duyguydu benim için,sevgiydi,en güzel hislerin tercümanıydı edebiyat...
Ve anladım ki edebiyat evet yine öyleydi ancak başkasından öğrenilebilecek,başkasında aranacak birşey değildi.
Hiç duygu yoksunu,edeb den bihaber edebiyat profesörü olur muydu... Boşveerr be Ufuk,ne kadar üzüntü değil desen de atamamışsın içinden belli...
İçimde kalan bu ukdeyi kardeşimde yaşadım az da olsa.
edebiyatı sevdirdim,o tarafa yönlendirdim ve o şimdi kaç yıllık edebiyatçı.
Bazan kardeşime gittiğimde sınav kağıtları okurken görürdüm,kızardım kardeşime;o kadar cimri olma be derdim yazıya şekle o kadar fazla eğilme der az biraz not daha ekletmeye uğraşırdım :)))
Gerçekten çok istiyorum bu kardeşimizin o havayı teneffüs etmesini...
''Hergele''de içtiğin her çayda ben de seninle yudumlayacağım o unutulmaz tadı canım kardeşim.

selam arkadaslar yazdıklarınızı okudum cok tesekkür ederim ikinize de...arkamada oldunuzu hissetmek cok güzel...bugün puanlar acıklandı...beklediğimden de yüksek geldi ...ben bu kadar beklemiodum acıkcası...su sartlarda istanbul üniversites sosyoloji kesin oluyor...ben napıcam şimdi...üniversite yönetimi ile mi konusmak gerek...öncelikle bi mail mi atsam...korkuyorum olumsuz bi cevap almaktan :(

Tebrik ediyorum yeraltı_86 .
Böyle bir puan almışken tercih yapmamak gibi hataya düşmezsin umarım. O bölüm için kimbilir kimler ne hayaller kuruyordur. Sen de sakın hayalinden vazgeçme . Hele bir tercih yap , sonuçlar açıklansın , gider öğrenci işleri ile görüşür durumunu anlatan dilekçe verirsin. Yalnız dilekçende detayları iyi belirt.
Karamsarlığa kapılmak bize yakışmaz öyle değil mi ? Sen bir yol aç ki ardından gelenler de aydınlansın :)

Ben istanbul Üniversitesi iktisat mezunuyum.. O meydanı ve o fakülteleri bilirim..
Üstelik ben okula gittiğimde dört ayaklı idim.. Bütün bunlara rağmen o okul bitti..
Arkadaş dayanışması ile diyelim.. Üstelikte hepsini orada tanıdım.. İstanbul ve o okulda
tek tanıdığım yoktu.. Nasılmı oldu? Bunun anlatımı, formülü yok.. Bir şekilde oluyor..
Tek tavsiyem, kafanda nasıl olacak olayını kurgulama.. Sen başla.. Ona kadar olan üzülmeleri avans olarak kullan.. Yetmediğin yerde arkandayım..
Bize lazım senin gibi önü açık arkadaşlar.. Zaten hiçte yardıma ihtiyaç duyacağına inanmıyorum.. Haaa o okul ile yemekhane arasında epey bir mesafe var..Gerekirse t.sandalye bulundur bir yerlerde.. Çok güzeldir yemekleri,sakın vazgeçme yemekten..
Ötesinde orası sadece üniversite değilidir..Beyazıt meydanıdır, sahaflardır ve kapalı çarşıdır.. Kıymetini bil.. Vazgeçme.. Başarılar..

Sakat öğrencilere dair ne tür düzenlemelerin olduğunu sor hemen:
SEVGİLİ ÖĞRENCİMİZ,
Vücut işlevlerindeki ( bedensel hareket zorluğu, görme, işitme, konuşma zorluğu veya kalp, böbrek, dolaşım, boşaltım sistemi gibi iç organlarda) yetersizlik nedeniyle günlük yaşamda kısıtlanma ve yeti yitimi yaşıyorsanız, lütfen aşağıdaki formu doldurun ve e-posta adresimize gönderin.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖZEL İHTİYAÇLAR BİLGİ FORMU

Gönderilecek adres: ozarum@istanbul.edu.tr
Sonra, eğer istediğin desteği alamazsan, Prof. Dr. Resa AYDIN'ı ara (0212 635 11 85, Dahili: 31202). Ona durumunu anlat. De ki, Engelliler.Biz Platformu'ndan Bülent Küçükaslan ile görüştüm (hatırlar ya da hatırlamaz beni, önemli değil). Bana, "Resa hanım üniversiteler bünyesinde engelli öğrencilerin diğer öğrencilerle eşit koşullarda öğrenim görmelerini sağlayacak düzenlemeler konusunda" çalışıyor. Bu konuda sana yardımcı olur" dedi. Sizden bu konuda kurumsal yardım bekliyorum, de.

Ve şunu hiç unutma: Sorun senin sorunun değil, okulun sorunu! Sen okula git ve bir sorun olduğunda sorunu ilgililere iletip çözüm iste. Çözmek zorunda olduklarını hep anımsat onlara. Çözüm bulacaklardır...

Okula ulaşım konusuna gelince... Sen nerede oturuyordun? Her gün okula gidip-gelmek gerekecek mi?
İstanbul Belediyesi'nin sunduğu ücretsiz ulaşım hakkından yararlanabilmen için elimden gelni yapacağım. Bunu da aşarız muhakkak.

Yeraltı kardeşim,sınavdaki başarından dolayı tebrik ediyorum,inan çok sevindim.
Gönlünde ne varsa orayı yaz,gönlünün götürdüğü yere git,henüz oluşmamış sorunlar gözünü korkutmasın... Mücadeleye hazırla kendini çünkü nereye gidersen git bu tür sorunlar illa ki olacak.

selam arkadaslar ne zamandır yazamadım...klavuzlar filan dagıtıldı ...22 temmuz gibi tercihimi yapacagım...daha önce küçük bi ihtimal de olsa mimar sinan ünisi düşünüodum ama orda asansör yokmus onu eledik...daha sonra gs dedim ama orda da fransızca öğrenmek zormus ve öğrencilerini fransaya gönderiomus e ben gidemeyecegime göre onu da elemiş bulunuyorum su anda...zaten o üninin fiziki yapısını bilmiyoruz...geriye yine istediğimiz istanbul üniversitesi kalıyor..daha bilgi formunu yollamadım bülent agbi...acaba kesinleştikten sonra mı yollasam yoksa gec mi olur...bir de ben su an bahcelievlerde oturuyorum ama büyükcekmeceye tasınma ihtimalimiz olabilir...cünkü ailem istiyordu ama benim bu üni işim olunca tasınılmazsa üzülürüm...zaten cok seyi feda ediyorlar...herneyse istanbul üniversitesi gözümde kesinlesti gibi...girişimler için kazandıgım zamanı mı beklemeliyim ne dersiniz? cesaretleriniz için cok tesekkürler gercekten...cok umutlandırıyorsunuz beni

selam ...o kadar kafanızı mesgul ettim kusura bakmayın..sonucu sölim eve yakın bi özel üni var onu yazcam burslu istediğim bi bölüm deil ama eve yakın oldugu için ailem cok heveslendi okulla filan konusuldu bundan sonra ben ist ünisine gitmek istiyorum diyemem...babam her fırsatta ''oraya götüremem cok uzak olur elimi kolumu baglarsın diyor''hele ki böle yakın bi üni imkanı varken yazmamak bencillik olur...şimdi dershaneye gidiyorum tercih yapacagım...destekleriniz için cok tesekkür ederim...

Hangi üniversiteye gideceksin bilmiyorum, ama doğrusu İstanbul Ünv. Sosyoloji bölümü benim hiç beğenmediğim bir bölümdür. :) Dünya sosyolojisi ile ilgisiz, kendini resmi söylemin gerektirdiği insan tipolojisi yaratmaya adamış bir bölüm derler... Bence çok bir şey kaybetmedin :)

selam ...ne derseniz deyin istemediğim bi bölümde okuyacagım...ben malzemesi insan olan işimin insanı toplumu anlamak anlamlandırmak olan bi bölümde okumak ve bu alanda calısmak istiyorum...ama şimdi kendimle alakasız bi bölüm de okuyup kendimle alakasız bi meslek icra edecegim...kalem insanın kendi elinde demiş...evet bence de öyle bende sosyoloji egitim iyi olmayan bi yerden mezun olarak iyi seyler yapabilirim..neden bu acıdan bakmayayım ki...hatta kendimi cok zorlar psikolojiyle cift anadal yapardık ki yaparım da güveniyorum kendime...diğer yandan parası olan ya da engelli olmayan arkadaslarım özelde ya da istediği yere gidebilme özgürlüğü olan arkadaslarım istedikleri bölümleri yazmakta özgürler...bazen hiç tercih yapmamayı bile düşünüyorum tercih formunu vermemiş biri olarak..

Hay Allah! Bilgi Sosyoloji düşünmez misin? Orası nispeten daha yakın. E-5'ten... İstemediğin bir bölümde okumaktansa biraz eziyet çekmeye değer bence. Sen de baban da... Bence o kadar kolay pes etme...

selam.Bilgi sosyolojiye puanım yetmiyor burslu olarak ama bahcesehir sosyoloji oluyor...beykentin psikolojisi yakın yine burslu...yazıcam tercihlere ama her durumda kültür uluslararasını daha üste yazacagım için ona girecegim :( keske bahcesehir olsa ...cok tesekkür ederim hepiniz ya cok cesaretlendiriyorsunuz beni...yanımda oldugunuzu bilmek cok güzel...

selamlar :)Şimdi olumsuz konusarak içinizi kazıdığımı biliyorum ama bugün güzel birsey oldu:)

En cok istediğim bölümü kazandıgımı öğrendim :) Kültür Üniversitesi psikoloji bölümünü kazandım burslu olarak :))

yeraltı_86 tebrik ediyorum çok sevindim senin adına Allah zihin açıklığı versin başarılar diliyorum...:)

cok cok tesekkür ederim hepinize:) ablacım servis işi için yine sana basvurabilirim eger olursa :) yanımda oldugunuz için cok sağolun

yeraltı_86 kardeş tebrik eder başarılar diliyorum.Asıl mücadele şimdi başlıyor.Yolun açık olsun..

Helal! İstediğin bir bölümde okuyabilecek olman harika...

cok tesekkür ederim bülent agbi.İyi ki varsın.Seninle tanısmıyoruz ama senin desteğinde benim için cok önemli.Cok cok tesekkür ederim

Tebrik ederim yeraltı:) umarım herşey dilediğin gibi olur:)

Bu basariyi benim de kutlamam lazim :)
tebrikler yeralti, ve tabii ki bas destekcileri kalem ve oturanboga :)

Üst Alt