Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul Vergi Dairesi nerede? Sakatlık indirimi için Cağaloğlu'na mı gitmeliyiz?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
oturan boğa kardeşim, İstanbul vergi dairesi derken Cağaloğlu'ndakinimi kastediyorsun, ayrıca tekrar tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporumu almak gerekiyor?, bizleri aydınlatırsan sevinirim teşekkür ederim.

Evet cağaloğlu defderdarlık size bilgi verir hastane konusunda

eğer "vergi indirimi" ibareli raporunuzu 2006 yılından önce aldıysanız, cağaloğlu'ndaki defterdarlıktan vergi indiriminizi talep edebilirsiniz...

aksi halde yeni bir rapor çıkarmanız gerekiyor..

ilk defa başvuracağım daha önce vergi indirimi adı altında herhangi bir başvurum olmadı.

sağlık raporunuzu yeni aldıysanız bu raporla maliyeye başvurun maliye kabul eder tekrar hastaneye sevk etmez maliyeye vergi indirim belgesi için başvurmak için çalışıyor olmanız gerek raporu nezaman aldınız

2000 yılında raporumu aldım ve ben 1987 sigorta girişliyim. şu an çalışıyorum. 4 yıldır aynı işte devam ediyorum.
ama vergi indirimine henüz başvurmadım.
ne zaman emekli olabilirim.

87 sigorta girişinin 18 yaşından sonra oluş ise, staj değil idiyse, 3. dereceden vergi indirim hakkı elde ederseniz, 3600 gün prim ile emeklilik hakkına sahipsizin.

bülent bey ben bugün vergi dairesine gittim beni hastaneye sevk ettiler. bu işlemlerin 3 ay sonra sonuçlanacağını söylediler. kendilerine ankaradan gelecek olan sonucu onlarda çalıştığım işyerine gönderecekmiş. benim elime herhangi bir evrak veya sonuçla ilgili bir bilgi verilmeyecekmi? anlayamadım.

Defterdarlık Cağaloğlundan taşındı.
Şuan Topkapı Cevizlibağ Yeşil kundura binasında hizmet vermekte Bİlgilerinize.

Sakatlık İndirimi Başvuruları Nereye Yapılacaktır?
Mükelleflerin çalışan özürlüleri, sakatlık indiriminden yararlanmak için başvurularını Başkanlığımız Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü, Mükellef Hizmetleri Müdürlüğü, Vergi Uygulama Bölümüne yapacaklardır.
Başkanlığımız mükelleflerinin il dışındaki iş merkezlerinde çalışan özürlülerin başvurularını nereye yapacağına ilişkin olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınan 27/11/2007 tarih ve 105410 sayılı yazıya göre (bkz); iş merkezleri ilimiz dışında bulunan mükelleflerin hastaneye sevklerinin iş merkezlerinin bulunduğu yer vergi dairesince yapılması gerekmektedir.
A) İstanbul'da çalıştığı iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesi, aşağıda yazılı 4 vergi dairesinden birine bağlı ise bağlı oldukları vergi dairesinden müracaat edecekler.
1- Büyük Mükellefler Veergi Dairesi Başkanlığı
2- Şile Vegi Dairesi Müdürlüğü
3- Silivri Vergi Dairesi Müdürlüğü
4- Çatalca Vergi Dairesi Müdürlüğü
B) İşyerleri yukarıdaki vergi dairelerinin dışındaki vergi dairelerine bağlı olan çalışan engellilerin hepsi, vergi indirimi için, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının Topkapı Cevizlibağ'da bulunan Yeşil Kundura Binasının 7. katındaki Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğünün Sakatlık Servisinden başvuracaklardır.

Kaynak: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt