Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'a geleceğim. Toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilecek miyim?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar
Haftasonu İzmirden iki günlüğüne İstanbula geleceğim ve başbakanlık kartıyla otobüse ücretsiz binebilir miyim onu sormak istiyorum yabancısı olduğum için bilmiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ayrıca benimle beraber refakatçım ücretsiz binebilir mi ?

Eğer ücretli bineceksem ulaşımı nasıl sağlıyacağım akbil yada sanırım kart satılıyormuş yardımcı olabilirseniz sevinirim.

evet başbakanlık kartını göstermeniz yeterli herhangi bir kart veya akbile gerek yok yani bende öyle oldu kartımı gösterip bindim . Refakatçi konusuna gelince o rapor oranınızla ilgili diye biliyorum başbakanlık kartınızda refakatçiyle ilgili bir ibare varsa refakatçide bu haktan yararlanabiliyordur.

İETT KARTI İLE BEDAVAYA GELEBİLİRMİ? yani ben bursaya gitcem başbakanlık kartı yerine iett kartını göstercem. ( akbile gerek yok dedinde o yüzden soruyorum )

Şuan rapor oranım %84 izmir için refakatçı kartım ve başbakanlık kartı şuan refakatçı ile ilgili bir ibare bulunmuyor fakat yeni kanunla gelen tüm türkiyede bedava olduğunda engelli kartlarına refakatçı ile ilgili ibare eklencekmiş. Şuan sanırım kimsede yok .

o halde kartı ve oranı gösterip yanınızda gelecek kişinin refakatçi olduğunu söylersiniz . Yardımcı olurlar muhtemelen ama bu konuda net bişi söyleyemem. Ben pazartesi ist' daydım sadece başbakanlık kartımı göstererek toplu taşıma araçlarından yararlandım . Sedat bey Bursayla ilgili yorum yapamıcam çünkü o konuda hiçbir bilgim yok.Eminim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır size.

bilgim yok kardeşim... yeni yasa hakkında çok söylenti var hangisine inancamı şaşırdım. o yüzden bilmiyorum diyorum.

Şuan rapor oranım %84 izmir için refakatçı kartım ve başbakanlık kartı şuan refakatçı ile ilgili bir ibare bulunmuyor fakat yeni kanunla gelen tüm türkiyede bedava olduğunda engelli kartlarına refakatçı ile ilgili ibare eklencekmiş. Şuan sanırım kimsede yok .

Teşekkürler ilginiz için bir önfikrim olsun diye açtım konu . Pazar döndüğümde konuyu güncelleyeceğim.

ne yani şimdi ankaraya gitsem başbakanlık kartıyla binebilirmiyim belediyeye ait araçlara

Malesef binemezsin

ama trene metroda sıkıntı yok binebilirsin

ama ego belediyeye bağlı bulunanlar ankara kart alaçaksın diyor

onuda 5 dakka içinde bakanlık kartı fotoğraf ve 5 tl

5 dakka alırsın

İstanbulda otobüse binmediğim için metro ve tramvaylar için sadece kendim ücretsiz bindim. Refakatçıya jeton aldık.
Gittiğim müzelerde refakatçı (1) da bedava gezebildik. Bilginiz olsun arkadaşlar.

istanbulda ieet den alınmış kartınız yoksa başbakanlı veya aile sosyal pol bakanlığından almış olduğunu kartla hiç bir haktan faydalanamazdınız 153 ü arayı sorun inanmıyorsanız bu gün bile iett kartı bastırttılar

sedat gedik kimseye inanma istanbul için iett numarası olan 153 ü ara sor

arkadaşlar duyduğum kadarıyla artık her ilin belediyesi bir kart veriyor ve o kartla belediyenin otobüslerine biniliyor bu kartta sadece bulunduğun ilde geçerli başka ile giderde faydalanmak istersen o ilin belediyesine müracat edip oraya ait kart çıkarıyorsun ama henüz net değil genede

kanun değiştimi bilinmez ama artık sanırım çoğu belediye bu uygulamaya başlamış aslında fenada değil kartı basıp geçiyorsun normal binen kişiler gibi yani muhattap olmuyorsun kimseyle

az önce 153 ü aradım istanbul için ieet ye müracat edip 10 tl karşılığında engelli ücretsiz ulaşım kartı çıkaracaksınız diyor

tamam işte benim dediğimi demişler çoğu yerde böyle artık :)

evet daha iyi tabiki ben ztn engellei kartımla binmiyordum 3 5 kez denedim hep sorun çıktı mağdur oluyordum belediyeye mi sormak lazım bunu yoksa kart çıkartılan merkezlere mi

arkadaşım her ilin belediyesi ayrı uyguluyor ama sen belediyenin yetkili birimine git sor genelde belediyeler veriyor kartları bencede böyle iyi oldu problem yaşanmaz normal vatandaş gibi zırt okutur geçersin

tamamdır teşekkürler en yakın zamanda bi sorarım. aynen aynen çok iğrenç muamelelere maruz kaldım vallahi

kolay gelsin arkadaşım bence güzel bir uygulama ama memnun olmayanlarda var işte engelli kartı her yerde geçiyordu bunlar sadece bulunduğun ilde geçiyor diyenler var evet ama sanki sürekli şehir dışına giden pek çoğunlukta değildir zaten gidenlerde gittiği zaman belediyeye müracat edip çıkartabilir

10 Tl , 2 vesikalık fotoğraf , Sağlık raporu veya Başbakanlık kartı ile İETT bürolarından yeni kartınızı 2 , 3 dakika içinde temin edebilirsiniz.

Üst Alt