Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Istanbul'da Engelliler futbol takımı var mı?

Konular
41
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar istanbul genelinde bedensel engelliler icin Futbol Takimlari varmi? Biraz arastirdim ama istanbul da yok sanirim. Bilen varsa yazsin lütfen. En azindan haftada 1 kere hobi olarak da olsa böyle müsabakalarin olabilecegini düsünüyorum...

merhaba arkadaşlar ben internette aradım biraz bu verilen adrese tıklayıp incelerseniz vede iletişim kısmından telefon la bilgi de alabilirsiniz ben daha önce ssk sakatlar spor klübünde futbol faliyetlerine katılmıştım istanbul genelin de ve deiller arası turnuvalar düzenlenmekte bu verdiğim adreste bjk spor kulubüne ait şişli şubesi engelliler futbol turnuvaları düzenlenmekte vede buhafta sitede gördüğüm kadarıyla özürlüler haftası nedeniyle sinema sanatçılarla küçük çekmece Nihat Yüceur Spor Kompleksinde gösteri maçı yapılcakmış sizlerde bu tür faliyetlerde olmak istiyorsanız bence bitelefon edip bilgi alın herkeze iyi günler adres bu Beşiktaş Engelliler Spor Kulübü

evet arkadaşlar bende takım kaptanlığını yapıyorum adım kadir ayhan beyin dediği doğru lig kadar yoğun bir tempo içerisinde futbol musabakaları yapılıyor örneğin 30 mayıs 5 haziran 2009 tarihler arasında bursa gemlikte yapılan 9.zihinsel engelliler şenlikleri kapsamında beşiktaş bedensel engelliler amasya bedensel engellileri arasında 2 haziran salı günü gemlik stadında karşılaştılar yaklaşık 3000 bin kişinin beğeni ile izlediği maçı bjk amasyayı 3-0 net bir skorla yenerek kupayı kazanmıştır.ayrıca13 14 haziranda yaklaşık 7 hafta surecek geleneksel gazi mah. futbol turnuvasınada katılacaklardır ve bu kısa zaman içinde yine bağcılar belediyesi meclis üyeleri ile maç yapılacak aramıza katılmak futbol oynamak istiyen tüm engellilere kapımız açıktır detaylı bilgi almak için bir çağrı atmanız veya www.bjkengelliler.com 0212 246 40 95 gsm.0533 481 99 76 dan ulaşabılırsınız bize saygılarımla

acıya gülmek var arkadaşım futbol takımı

Arkadasım eger ampute futbolu soruyosan var bende ampute futbolcusuyum. eger istiyosan mail at bana telefon numaranı ararım ben seni idmanlara katılırsın .

Ligi olmayan Bi branştan para beklemen yanlış... Burdaki amaç toplumda biz en iyisini yaparız spor da olsun heer dalda ve Ampute futbolun Eylül Sonunda Bu sene ilk Olan Ligi başlıyor. Eğer Şartlar Olgunlaşırsa Para Alınır Tabi Ama Şuan da para verecek takım yok Futbolda. Sadece 2 takım var biri askeriye ye bağlı olan Karagücü bir tanesi de Altay ın Ampute Futbol Takımı Zaten olarda Acemi adamları almıyolar Artık Yetişmişleri alıyolar. Ampute Futbol Yapmak isteyen arkadaşlar İstanbul da Tek bir Ampute Futbol Takımı var İSTANBUL ÖZÜRLÜLER SPOR KULÜBÜ www.isos.org.tr ampute futbolu yapabilecek ve bize destek verebilecek arkadaşlarımızı bekleriz....

İstanbul ampute futbol takımı

İstanbul ampute futbol takımı oyuncusuyum ..
Çevremizde ampute arkadaşlar varsa yönlendirirseniz sevinirim.
irtibat için lütfen ayhan025@hotmail.com

Ampute Futbol Nedir?
Ampute, yani tek organı olmayanların futbolu 70’e 60 m. Ölçülerindeki sahada ve 25’er dakikalık 2 devre oynanıyor. Her takım sahaya, 7 oyuncusuyla çıkıyor. Ampute takımında oynayabilmek için kişinin iki ayağından birinin olmaması lazım. Kalecide ise tam tersi, ayaklar olacak ama kollarından biri olmayacak. Oyuncular protezlerini takamıyor. Biri kaleci olmak üzere toplam 7 yedek oyuncu var ve sayısız değişiklik yapılabiliyor. Kaleler, normal futbol kalelerine göre daha ufak, ofsayt kuralı yok ve iki hakem var.
Engelli sporcularla normal sporcuların antrenman programları arasında temelde bir fark yok. Bu futbolcular “kanedyen” denilen koltuk değnekleriyle futbol oynuyorlar. Kanedyeni iyi kullanan biri doğal olarak saha içinde daha rahat hareket edebiliyor, sprint atıyor ve rakibinden sıyrılabiliyor. Bu nedenle küçüklüğünden beri koltuk değneği kullananlar daha avantajlı oluyor. Antrenmanlarda omuz ve sırt adale grubunun güçlü olması lazım. Çünkü maçlarda protez takmak yasak, tüm yük kollara biniyor. Genelde bu bölgelerini çalıştırıyorlar.

Azmin Gücünü Hepimize Gösterdiler
Aslında onları, kolları bacakları olan futbolculardan ayıran gerçek fark; inanılmaz bir azme sahip olmaları. Ne Avrupa kupalarında ne Türkiye liginde göremeyeceğiniz denli hareketli ve heyecanlı bir futbol oynanıyor ampute karşılaşmalarında. Koltuk değnekli futbolcular, tek ayakları üzerinde şimşek hızıyla uçuyor. Topa ayak yerine koltuk değneğiyle müdahale yasak. Cezası sarı kart. Tek kollu kaleciler,burgu gibi yükselen gövdeleriyle topu savuşturuyor. Kıran kırana geçen maçta futbolcuların çarpışması da düşmesi de çok sert oluyor. Ama bu onların umurlarında bile değil. Onlar, güneydoğuda askerlik yaparken, terörle mücadelede , iş yada trafik kazasında bacaklarını kollarını kaybettiler. Savaş tarlalarında hiç düşünmeden uzuvlarını ya da ruhlarının bir kısmını bırakıp dönen gazilerimiz, şimdi de ay yıldızlı formayla Türkiye’nin gururu oldular. Vazgeçmeyenlerin neler başarabileceğini hepimize gösterdiler.
Sevgili gaziler, bu ülke uğrunda hiç düşünmeden feda ettiklerinizi, hiç kimse ya da hiçbir kurum size geri veremez. Ama şimdi önünüzde iki yol var; ya kaybettiklerinizi düşünerek, kendinizi sosyal yaşamdan soyutlayıp, kadere suç bulup vatan sağ olsun diye avunacaksınız, ya da çıkıp sahaya oynayacaksınız. Bu illa futbol sahası olmayabilir. Hayatın her alanında size yer var. Daha da ötesi size ihtiyacımız var. Gazilik bilincine sahip gazilere bu ülkenin çok ihtiyacı var. Zaman, “devletim beni çağırsa yine giderim” deyip de evde oturma zamanı değil, “aktif” birer birey olma zamanıdır.
Ampute futbol oynayan gazilerin çoğu, daha önce ciddi anlamda futbolla ilgilenmemiş amatörlerdi. Sahip oldukları potansiyelin farkında değillerdi. Ama denediler, çok çalıştılar. Bazen hızlı bir düşüş, bazen acıma dolu bir bakış, yaktı canlarını ama yılmadan, azimle yollarına devam ettiler.
Bir uzvunu ya da ruhunun bir parçasını vatan için feda edip, yaralı bir adam olarak evine dönmek kolay değildir. Bunun zorluğunu ancak yaşayanlar tam anlamıyla hissedebilir. Ancak şunu biliyoruz ki, savaş tarlalarında hiç düşünmeden gazi olan bir birey, ülkesi için sevenleri için çok değerli bir bireydir ve güçlüdür Haydi şimdi sahaya çıkın ve oynayın.

Arkadaşlar İstanbul ampute futbol takımı var
tlf 0212 534 80 33

Üst Alt