Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da engellilerin kullanabileceği tuvaletler nerelerde var?

morkedi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

günlerdir arıyorum fakat İstanbul sınırları içindeki engellilerin kullanabileceği tuvaletleri bulamıyorum. Erkek arkadaşım engelli, İngiltere'den beni ziyarete gelecek. Her adımımızı planlamamız gerekiyor. Ben aslında en basit ama en zor konuda tıkandım. Yardım edebileceğiniz, bildiğiniz engelli tuvaletlerini yazarsanız çok mutlu olurum.

Şimdiden teşekkürler...

Arkadasım deil istanbul genelindeki engelli wc lerini bulmak en son yapilmis alisveris merkezlerindeki engelli wc leride kilitli oluyor genelde. uzerindede bir not yazilmis yonetim tarafından.. " wc lerin anahtarlari guvenliklerdedir ordan alınız " diye.. araki guvenlik bulasin ortalıkta.... bende ordaki notun altına yazdım güvenlikler yerinde yok anons icin cagrı dugmesi yapın, deilsede engelli insanlar altınamı yapacaklar diye.. lutfen hepimiz tepki gösterelim boyle durumlarda notlar yazarak veya yonetime gidip dileklerimizi ileterek....

Alışveriş merkezleri ve beş yıldızlı oteller dışında uygun tuvalet bulmak neredeyse imkansız!

Arkadaşınız tekrlekli sandalye mi kullanıyor?

Evet,

Tekerlekli sandalye kullanıyor. İngiltere'de onun yaşamını gördükten sonra buraya gelmesinin pek akıllıca birşey olmadığını söylemiştim ona ama işte. Gelin görün ki yapacak birşey yok. İyimser bir şekilde iyi bir planlama yaparsak zorluk yaşamayız diyip bana güç vermeye çalışıyor fakat ben utançla karışık umutsuzluk içindeyim.
Gerçekten bunu öğrenebilecek biryer yok mu? Belediye,internet siteleri vs. ?

Morkedi tekerlekli sandalyede olan bayanlar icin cok daha zor... arkadasiniz
erkek oldugu icin ihtiyacini giderebilecegi ordek yada en basitinden su
şisesi isini gorur yada yeni uretilen ihtiyac gidermek uzere yapilan bir urun
var simdi aklimda degil ismi ... ingiltereden istanbula gelmek en buyuk
sorun dert etmeyin nasil olsa bir caresi bulunur...
bakin bende ingilteredeyim parklarda engelliler icin uygun wc bulmak mumkun cafelerde sokakta ama bulunmayan yerlerde var engelliler engelleri aşmak icin dunyaya geldiler ;) ... kuytu bir kose tekerlekli sandalye duz
girisli wc ye girsin yeterli

Bu WC arayışı da nedir böyle...
Benim sevgilimde tekerlekli sandalyede ama bu sorunu hiç yaşamadık.
Petrol ofislerinde bile var arkadaşlar engelliler için wc...
Yapmayın Allah aşkına...

Bence sen nereye götüreceksen mekan olarak
O mekana gidip oraya bak, var mı yok mu diye?

Koca İstanbul, şimdi kilometrelerce uzakta bir yer sunsak
Orayamı sürükleyeceksin sevgilini, perişan olur.

Bence kafanızda bir mekan tasarlayın,
Onu mutlu edeceğini düşünüğünüz bir mekan mesela
Sonra da o mekana bakın.

Burada bu konuyu açmak sana çözüm getirmez gibime geliyor bence..
Affınıza sığınıyorum tabii, düşüncemi söylemek istedim.
Konunuza karışmak değil amacım

vakti_leyl;

Asıl problem kendimi çaresiz hissediyor olmam. Bu kadar basit bir mesele olduğunu düşünmüyorum. İngiltere'de engelli tuvaletleri ve erişimleriyle ilgili bir haritayla tüm ingiltereyi haftalarca hiç dert edinmeden dolaşabildik. Böyle birşeyin burada rüya olacağını bilmeme rağmen belki en azından az buçuk bilgi edinebilirim diye düşünmüştüm. Yine de teşekkür ederim yorumuna.
Sadece aşık olduğum adamın kendini kötü hissetmesini istememiştim işte.

Öncelikle bir gezi ve dolaşım programı çizin ve sonrada o hat üzerindeki
engellilere uygun mekanları araştırın.
İstanbul içindeki benzin istasyonlarının hepsinde engeliler için wc mevcut.
Bu şekilde bir planlamayla sıkıntıyı aşmanız mümkün.
Ekstra durumlar içinde başınıza geldiğinde çözüm bulamaya çalşırsınız.

Seni anlıyorum canım hemde çok... Benimde aşık olduğum insan omurilik felcinden dolayı sandalyeye mahkum ve asla yürüyemeyecek...

Üst Alt