Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da evde bakım ücreti için başvurduk. Ne zaman sonuçlanır?

eda2000

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben 10 yaşındaki kızım için evde bakım ücretine başvurdum. raporunda %80 yazıyo.
evrakları bugün teslim ettim acaba ne zaman olumlu yanıt alırım
istanbul avrupa yakasında ikamet ediyoruz

cevabınız için şimdiden teşekkürler.

2-3 ay beklersiniz..ama başvuru tarihinden itibaren topluca alırsınız..slm

yanlış bilgi vermeyin lütfen.evde bakım ücretinde direk aylık bağlanır.toplu almaz arkadaşım.toplu parayı 2022 maaşında alır.bekleme süresine gelince valla o muallakda bazı illerde 8 ay bekleyen var.

yanlış değil..başvuru tarihinden bağlanana kadar Geçen süredeki haklar topluca verilir yoksa hepsi değil...;)

ben yinede aylık alındığını hala iddia ediyorum.toplu A L I N M I Y O R ....

yaaa ..hala çince konuşuyoruz...başvuru değerlendirilir..evraklar verilir bu arada geçen süre ne kadar?1-2 bilemediniz 3 ay bu paralar verilir.. Sonra ay ay ödenir...

evet ay ay ödenir türkçe yazıyorsunuz bende türkçe cvp veriyorum.anlaşamadığımız nokta siz "bu arada geçen süre ne kadar?1-2 bilemediniz 3 ay bu paralar verilir.. " diyorsunuz ya.bende o paralar verilmiyor.hangi ay bağlanmışsa o ayki aylıkla başlanır onu diyorum.:)

benmi anlatamıyorum!!!!

cvp yazan arkadaşlara teşşekkür ederim maaş hakkında pek bilgim yok kızım %80 engelli acaba evde bakım ücreti ne kadar olur ordan gelen parayla kızımı okula göndermek istiyorum o yüzden ne zaman alacagımı merak ettim

aylık 522tl alıyoruz canım benim kızımda 10 yaşında sp hastası geriye dönük ödeme kimisi alıyor ben 1senede anca aldım ama fazladan hiç birşey almadı arkadaşım 3 aylık birden aldı neye göre ödüyorlar bilmiyorum şuan 522 alırsın kesin:)

benim için anneme 1 ayda bağlandı ama komşumun zihinsel özürlü kızı için 5 yıl beklediler ama toplu aldılar parayı (beklediği süreninkini) baya işlerine yaradı ve araba aldılar

bilen biri bana yazsın lütfen arkadaşlar.evde bakım aylığında toplu para ne zaman başlandı verilmeye.bilmediğim için cidden soruyorum.

bu arada okul için demişsiniz.okula raporu olduktan sonra özel okula para ödemiyoesunuz bunuda belirteyim.

:) burcu ..demek çince konuşormuşum...şaka ..şaka siz almamışsanız hak kaybına uğramışsınız...

eğer öyleyse geçti artıkda yanlış bilmekde istemem.ben yıllardır alınmadığını biliyorum.

Peki başvuruda bulunulması için taporun yüzdeliğinin en az kaç olması gerekiyor?

Evde bakım ücreti için % 80 ve üzeri rapor olmalı

Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının (521.89 TL) üçte ikisinden (347.93 TL) daha az olan bakıma muhtaç özürlülere, resmi veya özel bakım merkezlerinde ya da ikametgâhlarında bakım hizmeti verilmesi devletçe sağlanmaktadır.
Evde bakım parası alabilmek için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüklerine, Kaymakamlıklara ve Muhtarlıklara başvurulması gerekmektedir.
Başvuruda, bakıma muhtaç özürlüden, ailesinden veya yasal temsilcisinden aşağıdaki belgeler istenmektedir.
a) Sağlık kurulu raporu (Raporda ağır özürlü bakıma muhtaç yazması gerekiyor)
b) Vukuatlı nüfus kayıt örneği,
c) İkametgâh belgesi,(Çocuk ve bakan kişi)
d) Çocuk için 2 adet vesikalık fotoğraf
e) SSK - Emekli Sandığı - Bağ-Kur kurumlarından alınacak gelir beyanı bilgileri
f) Anne-Baba boşanmış ise; boşandığına dair mahkeme kararı.
g) Bakımı yapacak kişinin dilekçesi ve engellinin vasisi varsa, vesayete ve vasi atanmasına ilişkin mahkeme kararı
h) Tapudan alınacak eşler adına ev kayıt bilgileri
ı) Varsa, öğrenim durumunu gösteren belge sureti

Üst Alt