Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da hangi hastaneden Sağlık Kurulu Rapor almalıyım?

apofb

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar

benim amcam cerrahpaşa tıp fakültesinde ameliyat oldu, şuanda bir gözünü tamamen kaybetti
biz kendisini malülen emekli yapmak istiyoruz, bunun içinde sağlık kurulu raporu almamız gerekiyor

Cerrahpaşa sağlık kurulu raporu veriyormu veriyorsa nasıl rapor alınılıyor
Cerrahpaşa vermiyosa, hangi hastaneyi önerirsiniz

teşekkürler

1. Tek göz görme kaybı ile malulen emekli olunmaz.
2. Malulen emekli olmak için sağlık kurulu raporu şahsi başvuru ile alınmaz. Kurum tarafından sevkedilmeniz şart.
3. Tek göz kaybı tümörden olmamışsa % 32'den fazla verilmez, ve bu oran hiçbir işinize yaramaz. Hiçbir hastane bundan yüksek vermez. Tümörden alınmışsa bu sefer % 42 verilir. Bununla erken emekli olunur malulen değil, bunun için rapor sadece ssk'dan emekli olunacaksa gerekir. Diğer statülerde yine kurum istiyor genelde.

KKELEBEKK;

konuma cevap verdiğiniz için çok tşk ediyorum

benim amcamın gözü tümörden dolayı alındı, kötü huylu tümör
doktorun dediğine göre amcamın vucudu tümöre yatkınmış, ilerde başka yerlerdede çıkabilirmiş
araştırdığım kadarıyla malulen emeklilik için en az yüzde 60 rapor gerekliymiş
sizce bu durumda, yüzde 60 rapor verirlermi

Sizin bahsini ettiğiniz malulen değil, erken emeklilik.
% 42 verirler tümörden alındığı için.

Erken emeklilik şartları için,
doğum yılı,
sigorta başlangıcı,
statüsü (ssk,bağkur vs)
belirtmelisiniz. Rapor alım şartlarınıda buna göre yazsak daha iyi olur. Bazı statüler elden alınmasını kabul etmiyorlar kurum sevkini şart koşuyorlar.

KKELEBEKK;
doğum yılı 1971
ssk başlangıç tarihi 02 nisan 1994
Toplam Gün Sayısı 2.232

cevap için tekrardan tşkler

Son düzenleme:
Malulen emekli değil ama, vergi indirimiyle erken emekli olabilir. Bunun için primini 3760 güne tamamlaması gerekiyor.

Üst Alt