Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da işitme engelliler için Eskişehir'deki İÇEM'e alternatif bir okul var mı?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
969
email adresime gelen bir soru:

Sayın Yetkililer,

Benim 2.5 yaşında Berat adında bir oğlum var, Berat 6 aylıkken menenjit geçirdi ve şu an tek sekel %80 işitme kaybı.
İşitme cihazı takıyorz ve Anadolu üniversitesi İÇEM devam ediyoruz. Her ay Eskişehir'e gitmek zorunda kalıyorum. İstanbul'da aynı kalitede bir okul var mıdır?
yrıca İleri derecede İşitme kaybı vardır diye heyet raporumuz var, biz de özürlü maaşı alabilir miyiz? Şayet alabilir isek nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba
Benim 6 yaşında oğlum var sizin oğlunuz gibi 6aylıkken menenjite bağlı işitme kaybı var.Bende İstanbulda oturuyorum.Sizin gibi bende Eskişehir de İÇEM de aile eğitimi aldım ve Diyarbakır dan gelmek zorunde kaldım.Fakat İstanbul da böyle bir okul yok.Aile eğitimi için Kadıköy de DUYSEL var.İÇEM dekiler KOKLEAR İMPLANT tan söz etmiştir düşünüyormusunuz?Bence düşünün.
Oğlum KOKLEAR İMPLANT ameliyatı oldu.Uzun süredir siteye giremiyordum.Ameliyat çok başarılı geçti kulaklıkla duyduğundan çok daha iyi duyuyor normal ana okuluna gidiyor MUTLUYUM :D

içeme alternatıf bır okul ıstanbulda degıl sadece turkıyenın hıcbır yerınde yoktur...ıceme alternatıf bır okulu bırakın dogru durust dogal işitsel sözel yontemle eğitim veren yanı cocugunza konusmayı öğretebilecek kurumların sayısı dahı cok dusuktur..öğretmenler işin kolayına kacıp işaret dılı ıle eğitim veriyorlar ve cocuklar konusamıyor..iceme devam etmenızı onerırım

Merhaba,
Bir bilgiyi paylaşmak istedim. Koklear implant konusunda, İzmir Alsancak'ta Türkiye'nin ilk koklear implant rehabilitasyon merkezi faaliyet gösteriyor. Duykon Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi almak isterseniz, 0232 421 58 80 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Üst Alt