Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da kalinacak ve gezilecek yer onerilerinizi paylaşır mısınız?

morfeuse23

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Ağustosta istanbula hem doktor hemde tatil amacıyla seyahat edeceğim giderken kız arkadaşımla birlikte gideceğiz doktora giderken hic yanliz birakmadi ve bu tatilde evlenme teklifi edeceğim 11 gün boyunca kalabilecegimiz güzel, temiz, güvenilir yer bilen varsa yardimci olabilirmi ayrica gezmek icin nereye gidebilirim yada hangi semtte kalirsam gezilecek yerlere daha yakindir doktor kadıköy de 3 gunde 1 gidecegiz kadikoy yada uzak fark etmez dedigim gibi gezilecek yerlere yakin temiz, guvenilir yer tavsiye edenlere şimdiden teşekkürlerAyrica; engelli kartimla nerelerden yararlanabilirim bilgi verirmisiniz. Tşkler.

Tarihi/dinimekanlar 1-Topkapı Sarayı (burayı gezmek için bir gün ayırmak gerekir) 2-Ayasofya Müzesi 3-Kariye Müzesi 4-Süleymaniye, Sultan Ahmet veya Fatih Camilerinden en az birini ziyaret etmek 4-Eyüp Sultan camisi ve türbesi...............Manzara,dinlenme ve keyif mekanları 1-Kanlıca Çay Bahçesinde çay içip yoğurt yemek 2-Boğaz manzarası için Emirgan Korusu, Fethipaşa Korusu veya Mihrabad Korusu (FSM köprüsünün Anadolu yakasındaki ayağının orada) 3-Vapur ile Anadolu Kavağına gidip orada biraz nefeslenip vapurla geri dönmek ve bu vesileyle keyifli bir boğaz turu yapmış olmak 4-Haliç manzarası için Piyer Loti kahvesi 5-Alkol kullananlar için Beyoğlu semtindeki Çiçek Pasajı........... İlkaklıma gelenler bunlar.. Profilinize baktığımda tekerlekli iskemle kullanmadığınızı gördüm şayet gözümden kaçmamış ise.. tekerlekli iskemle kullanmak durumunda olan arkadaşların saydığım yerlerin bir çoğunu gezmekte sıkıntı yaşamaları söz konusudur da.. Öte yandan Oturan boğa’nın sualini ben de sorayım: kendi aracınız ile mi geleceksiniz?.. Kendi aracınızla gelecekseniz biliniz ki İstanbul’da trafik insanı deli eder ve kolay kolay hiçbir yere planladığınız saatte varamazsınız.. Ayrıca araç için park yeri bulabilmek de başka bir dert..Toplu ulaşımın tercih edilmesinde yarar vardır.. Ancak yukarıda saydığım yerlerin bazılarının kapısına, önüne kadar da toplu ulaşım yoktur.. İyiseyahatler..

Size tek tavsiyem alış veriş merkezlerinden uzak durmanız olcaktır. Taksimde leb-i derya denilen bir mekan var internetten sıtesıne ulaşılıyordu sanıyorum rezarvasyon yaptırıp gidebiliyorsunuz galatasaray lısesının tam yan sokağındaydı sanıyorum neredeyse bütün istanbulun yanıp sönen ışıklarını görüyorsunuz ben eşimle bir defa gitmiştim çok memnun kaldım tavsiye ederim evlılık teklıfı için düşünülebilir ama h.içi olursa daha sakın olur saygılar

Metrobüs'Ün bazı durakları uygun, bazıları değil.
Tramvay'In çoğu durakları uygundur (özellikle sultanahmet vb. yerlerin olduğu tarihi yarımadaya ulaşmak için bunu kullanabilirsiniz).
MArmaray'In da aynı şekilde, bazı durakları uygun bazısı değil.
Uygun otobüsler var, ama zamanı ve güzergahı önemli.
Vapurlara giriş zor ama mümkün. Yaz olduğu için vapura kendinizi atarsanız içi erilişebilir olmasa da ortada durabilirsiniz. Deniz ulaşımı da çok kolay ve keyifli olur.

Ne yaparsan yap 9-11 ile 16-19 arasında toplu taşımaya binme! Aşırı kalabalık olur. Bunalırsın.

Gideceğin yerlerde TAK yapacak tuvalet bulman çok zor. Kendini buna göre ayarla. Yanında bol miktarda TAK ve ıslak bez olsun.

Taksim'e mutlaka gidin. Dünyanın en hızlı akan mekanlarından biridir TAksim.

Tarihi yarımadada her şey yürüme mesafesindedir aslında ama refakatçinin ve kollarının sağlam olması lazım! :)

Kadıköy de çok güzeldir.

Üst Alt