Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da ulaşım engelli kimlik kartı ile oluyor mu?

asanur

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar İstanbul'da engellilere yönelik ulaşım engelli kimlik kartı yeterli mi?yoksa belediyelere yönelik bir kartı mı var?

asanur ibb den ücretsiz ulaşım kartı almanız gerekli başbakanlığın verdiği engelli kimliği geçersiz.

pendikte ineceğim nereden çıkartabilirim?

Eminönü/Karaköy'de Taksim Tüneli girişindeki İETT bürosuna raporunuzla birlikte gidiniz.

Manisada oturuyorum çıkartabilirmiyim?

asanur,
Rapor oranın yeterliyse raporunla birlikte bu konuyla ilgili belediyenin yetkili gişelerine 1 resimle birlikte baş vuruorsun ve 5 tl karşılığında 5 dakikada alıyorsun.
Bu konu 81 ilimizde geçerli.
Şimdiden hayırlı olsun.
Yalnız her kart,kendi il sınırları içınde geçerli bilgin olsun.

[FONT=sans-serif]''Yalnız her kart,kendi il sınırları içınde geçerli bilgin olsun.''Demişsiniz,Öyle olduğundan eminmisiniz,?[/FONT]

asanur
Iki türlü kart vardır bir tanesi sosyal politikalar bakanlığimızdan aldığimiz kart'ki
Bu kartı türkiye genelinde tren,müze,tiyatro,stadyum vs gibi yerlerde kullanılır.
Ve bu kart ülkenin dört bir yanında geçerlidir,
Fakat bu kartı malesef şehir içi ulaşımlarda kullanamayız.
Şehir içi ulaşimlar otobüs,tren metro için her ilin kendi kartı vardır.
Mesela antalya belediyesinden aldığin kartı,istanbul yada manisada kullanamazsın.
Ama bunun ıçinde şöyle bi kolaylık yapmışlar,
Her gittigin ilin yetkili noktalarında bir resim ve 5 tl ye beş dakikada çıkartıp hemen kullana biliyorsun.

Mehmet005

Cevabın için teşekkür ederim,bu detayları biliyorum.sorum anlaşılmamış.bana istanbulda engellilere yönelik kart verilirmi?

asanur
Yukarıda bahsetmiştim şehir içi ulaşımlar için elinde raporun ve bir resmin ile istediğin il sınırları içinde yetkili olan birime başvurduğun zaman alabiliyorsun ikametkah şartı yok,mesela ben ankarada oturuyorum,istanbula gezmeye gitsem orda yetkili birime başvurup beş dakika içinde çıkartıp kullanabiliyorum.

cabbarehlinamus perseküsyon Mehmet005
Ben Kahramanmaraşta kartı aldım KahramanKart adı altında veriyorlar. Ankaraya yada İstanbula gezmek için gittiğimizde otobüse binmek için oranın kartını da almamız gerek yoksa engelli kimlik kartını mı göstereceğiz veyahut bu kartlar standart mı buradan aldığımız kartları türkiyenin heryerinde otobüslerde kullanabiliyor muyuz?

asanur
sana iki kart'tan bahsetmiştim.
Bir tanesi türkiyenin dört bir yanında geçerli olan engelli kartı,
Ki bu kartla şehir içi ulaşım yapamazsın.
Ayrıca her ilin şehir içi ulaşımı için kullanılan ve her ilde ayrı ayrı çıkartman gereken diğer şehir içi ulaşım kartı.

@asanur
Iki türlü kart vardır bir tanesi sosyal politikalar bakanlığimızdan aldığimiz kart'ki
Bu kartı türkiye genelinde tren,müze,tiyatro,stadyum vs gibi yerlerde kullanılır.
Ve bu kart ülkenin dört bir yanında geçerlidir,
Fakat bu kartı malesef şehir içi ulaşımlarda kullanamayız.
Şehir içi ulaşimlar otobüs,tren metro için her ilin kendi kartı vardır.
Mesela antalya belediyesinden aldığin kartı,istanbul yada manisada kullanamazsın.
Ama bunun ıçinde şöyle bi kolaylık yapmışlar,
Her gittigin ilin yetkili noktalarında bir resim ve 5 tl ye beş dakikada çıkartıp hemen kullana biliyorsun.

arkadaşımız gayet net anlatmış bundan ötesi anlaşılamayacak bir durum söz konusu olacağını düşünmüyorum

resim olarak anlatmak gerekirsede
Bakanlıktan temin edebileceğimiz kartı görünümü aşağıdaki gibidir.
Örnek1:
engelli-kimlik.png

Örnek 2:
engelli-kimlik-karti-nedir-.jpg

Bunlarla "Türkiye genelinde tren,müze,tiyatro,stadyum vs gibi yerlerde kullanılır." hatta ilave edecek olursa şehirler arasındaki "Kamil koç, Nilüfer vs. ulaşım firmaları, belli oranlarda indirim yapmaktadır. (Tüm ulaşım firmalar yapmamaktadır...)

Diğer bahsedilen kart ise
İstanbul engelliler dahilinde ücretsiz seyehat kartı (sınırsızdır), detay için https://www.istanbulkart.istanbul/kartlarimiz-45
istanbulkart_ücretsiz_rev1.png

TahaAY,
Kahraman maraşta kullandığın şehir içi ulaşım kartın,Kahraman kartı yalnızca,maraş il sınırları içinde kullanırsın,ankaraya gelsen ankarada,ayrı kart çıkartman gerekiyor.
Diger bir kart olan ve sosyal politikalar bakanlığından alınan engelli kartı, şehiriçı ulaşımlarda malesef kullanamiyoruz.
Onu devletin saglamış oldugu indirimli alanlarda türkiyenin dört bir yanında kullana biliyoruz,stadyum tiyatro,müze,şehirler arası tren vs,gibi.

Benim bakanlığın vermiş olduğu engelli kimlik kartında süre yazmıyor.sizin örneğini gösterdiğiniz kartta ''Geçerlilik tarihi''kısmı var neden olabilir acaba.Bilgisi olan varmı?

asanur

Eski tip kartınız mevcut ise "SKR Süresi" yer almakta (benim kartta öyle yazıyor), yeni kartlarda yada geçici tedavi sürecinde olanlar ise "Geçerlilik tarihi yazmakta" sanırım...

cabbarehlinamus

peki başbakanlığın verdiği engelli kimliği ne işe yarıyo
ne saçma her işlem için ayrı kimlik mi çıkarmak gerek. mantıksız

asanur Kartal Metro istasyonundan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının vermiş olduğu Engelli Kimlik Kartını göstererek 5 dakika içinde alabilirsin. İBB ye ait tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilirsin.

geçerlilik süresi ibaresi raporu süreli olanlar için.

Cevap:Evet.

İkamet bilgilerinize bakılmazsızın gidip linkteki adreslere 1 adet fotoğraf ve engelli kimlik kartınızla ile başvuruda blulunup 1 dakika içinde ücretsiz İstanbulkartınızı alabilirsiniz.

İstanbulkart Başvuru Merkezleri

Oluyor engelli kimlik kartın ben kullandım 8 günlüğüne istanbul da idim tramvayda metro da hepsinde kullandım

Arkadaslar engelli kimlik kartınız her yerde geçerli

Üst Alt