Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da üniversite okumak nasıl bir duygu?

volkano39

Üye
Konular
167
Reaksiyonlar
10
merhaba ben bir şey soracaktım ben 2007 de Pamukkale Üniversitesi İktisat bölümünü kazandım fakat arkadaşlarımın çoğu istanbuldaki üniversiteleri (itü ytü boğaziçi marmara) kazandı istanbul da üniversite okumak çok mu mükemmel birşey taşrada okumak eziklik midir.

Volkan ` ım kırılma ama acı gerçek bu , Ben bir işveren olsam örneğin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden mezun olan birini asla işe almam tercihim Boğaziçi , odtü veya İtü olurdu. Herkes üniversite mezunu olmaya başladı ama düşünsene Sen Boğaziçini kazanmış okuyorsun ve inan sende diğer taşra veya ismi pek duyulmamış üniversitelerde okuyan kişileri ezer geçerdin. İşveren ucuz aklı selim fazla para istemeyen yani maliyetten kaçmak isterse Sütçü İmamı tercih eder ama bu işyerinin tamamen ucuz adam çalıştırma politakası. Kurumsal firmalar bunu yapmaz mezun olduğun okula bakar hatta imkanın varsa yurtdışına çık yabancıl dil ve eğitimini burada devam et sonra TR ` de istediğin paralara işe başlarsın. Yurtdışında yapmış olduğun masrafları Türkiye ` ye döndüğünde 1-2 yıl içerisinde çıkarırsın. Bir anne ve babanın öncelikle düşüncesi çocuğuna bir ev bırakmak veya almaktır . Her zaman derim , ev değil eğitim sen 150bin tl bir ev bırakacağına , yurtdışına yolla okut döndüğünde çocuğun kendi evini ve arabasını rahatlııkla alır.

bu arada ben üni yi bitiremedim bıraktım ama şu an memur olarak çalışıyorum

Üst Alt