Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da vergi indirimi raporu almak için hangi hastaneye gitmeliyim?

alfi

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
istanbul için vergi indirimi raporunu hangi hastaneler veriyor.

İlginize teşekkür ederim.

Şimdi malum geçenlerde raporlarla ilgili yasada değişiklik yaptılar. Bu yapılan değişikliği hastaneler bilip anlayıp ona göremi yeni rapor veriyorlar yoksa. Bu değişen yasalar ankaradaki heyetimi ilgilendiriyor. Eğer hastaneleri ilgilendiren bir durumsa ona göre hastane seçip gideceğim. Sonuçta bu yeni yasadan her hastanenin haberi olmayabilir.

Siz direk gidip vergi ind.hakkı alamazsınız yapmanız gereken iş yerinizden çalıştıgınıza dair bir belge alarak maliyeye müracaat etmek maliye sizi zaten yetkili hastaneye sevk eder hastane artık sağlık raporlarına oran yazmıyor sadece gerekli olan tethikleri yapıp maliyeye yolluyor maliyede Ankara ya gönderiyor

ama sonuçta hastaneyi siz seçiyorsunuz geçen sene öyle olmuştu. ben sevk istedim vergi dairesinden hangi hastaneye gitmek istiyorsunuz dediler.

merhaba,

vergi indiriminden neden faydalanmak istiyorsunuz, yeni kanuna göre emeklilik için bu şart değil diye biliyorum..

5510 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (01.10.2008) önce 5434 sayılı kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup; çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az %40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar vergi indiriminden faydalanıyor olsun ya da olmasınlar emeklilik şartları dolduğunda emekli olabiliyorlar.

masiva,
1 ekim 2008'den önce sigortalı olan ssk'lılar (yani 4a'Lılar) bu statüde emekli olabilmek için emeklilik için vergi indirim hakkı elde etmek zorunda. Lehte yasanın geçerli olması lazım gerçi, ama sgk bunu hukuki süreç olmadan uygulamaz. Uygulandığını görmedim.
Bağkurlular (yani 4b'Liler) vergi indirim hakkı elde etmek zorunda DEĞİL
Memurlar (yani 4c'liler) vergi indirim hakkı elde etmek zorunda DEĞİL

vakti geldiğinde hukuki sürecini uygularız bizde :)

01.10.2008 gününden önce işe girmiş eski SSK'lılarda geçiş süreci diye bir madde var ama.. ve lehine olan düzenlemelerden yararlanılır.. yeni olduğu için uygulamada sorun yaşanıyor olabilir mi acaba?..

[FONT=Verdana]Kanun’un geçici 10 uncu maddesine göre;[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]1- 01.10.2008 gününden önce ilk defa sigortalı olanlardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun mülga 53 üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede (2/3 oranında) hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar. [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]2- 01.10.2008 gününden önce sigortalı olup sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış durumda olan sigortalılar hakkında, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’na göre sigorta başlangıç tarihlerine ve sakatlık oranlarına göre emekli edilirler. Bunlardan 18 yaşından önce işe girmiş olanlar varsa işe giriş tarihleri değil, 18 yaşını ikmal ettikleri tarihler dikkate alınmalıdır.[/FONT]

Evet, bence hukuki süre. sonunda lehte olan hakkın kullanılacağı muhakkak. sgk, "ne kadar uzatırsam kardır" diye hareket eder heralde...

Yani olay şu. 506 sayılı yasadansa 5510 sayılı yasa benim emekliliğim ile ilgili olarak daha avantajlıysa. Ben 506'dan değil, 5510'dan yararlanmak istiyorum. sgk çıkıp "yok sen 506'ya tabisin" diyecek. Dava konusu olacak ve mahkeme lehte diye 5510'dan yararlanmamızı sağlayacak.

Üst Alt