Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'dan 2016 ve 2017'de H sınıfı ehliyeti ile ÖTV İndirimi almış olan var mı?

Eurest

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Selamlar herkese,

Sol üst ekstremiteden ÖTV Raporum var ve H sınıfı Otomatik vitesli araç ehliyetim var.

Dün Doğuş Oto ya gittim belgeleri ibraz ettim, bana denildi ki:

Raporunuz geçerli fakat ehliyetinizi yenilemeniz gerekli, bende bunun üzerine Ataşehir Trafik Şube Müdürlüğü'ne gittim ve bana oradan "Ehliyetiniz 2021 yılına kadar geçerlidir, henüz geçerliliğini yitirmemiştir, bizim açımızdan alacağınız aracın trafik tescil işlemlerinde herhangi bir olumsuzluk olmaz. Bu belgeyi veren kurum biz olduğumuz için maliyenin ilgileneceği kısım rapor kısmıdır" cevabı verildi.

Nakil Vasıtalar Vergi Dairesi ifadesinde demiş ki, engellinin nasıl araç kullanacağına dair bir yazı yok ehliyette ve raporda. Evet raporda yazmıyor sadece ÖTV den faydalanır yazıyor, ama ehliyetimde Otomatik Vitesli Araç yazıyor.

Bu durum karşısında ne yapmamı önerirsiniz?

Teşekkürlerimle.

Hocam şimdi iki tane bayiyi arayip sormak istedim birisi dedi raporunuz un oranı önemli dedi %90 alti olduğu için engelli ehliyeti gerekiyor dedi raporda ibare yazmasını gerek yok dedi, ortopedik değil kronik yazıyor dedim yinede aynısı söyledi. İkinci bayii aradığımda rapor yenilemesi gerekebilir dedi farklı farklı ifadeler söylediler. Bu normal bir durummu?

raporda ibare yazmasına gerek yok engelli ehliyeti ve rapor yeterli diyen doğuş otodur

Fatih kardeşim benim durum seninkinin tıpatıp aynısı.Ehliyet H otomatik vites.Rapor sol alt extreme yani sol ayak çocuk felci.Otomatik bir araba alayım dedim.Raporda otomatik vitesli araç kullanabilir ifadesinin yazması gerekiyor diyor Zonguldak Ereğli Hyundai bayii.Senin anlatımına göre almam lazım benim arabayı

Eurest

Size vergi dairesine özelge yazın verin derim......

.... VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA;
Sağlık şartlarıma uygun engelli raporumda belirtilmiş olan otomatik vitesli araç almak istiyorum.
Bu dilekçe ile belirtiğim fotokobilerini ek olarak verdiğim evraklarımla araç alabilirmiyim.

EK1:Durum bildirir engelli raporu
EK2:H ehliyeti.
Saygılarımla
Adres:....................
İletişim:
AD SOYADI

İMZA

gib.gov.tr özelge formatı da var. Asla yanlış cevap veremezler. Suç işlemiş olurlar .Yazılı kaçınırsalar zorlayın.

Üst Alt