Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşte çalışabilmek için engelli raporum nasıl olmalı?

efeydgn

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben 20 yaşındayım. Bunca zamandır 3.5 yaşımda aldığım özürlü raporumu kullanıyordum. Fakat işte çalışabilmek için raporum da "işde çalışabilir" yazması gerekiyormuş sanırım. Benim bu raporu nasıl çıkartabilirim? En son ben çocukken çıkartıldığı için sistem değişti mi nasıl işliyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Raporum çok eski işe çalışmak için yenilemem gerekiyor mu?

Ben 20 yaşındayım. Bunca zamandır 3.5 yaşımda aldığım özürlü raporumu kullanıyordum. Fakat işte çalışabilmek için raporum da "işte çalışabilir" yazması gerekiyormuş sanırım. Benim bu raporu nasıl çıkartabilirim? En son ben çocukken çıkartıldığı için sistem değişti mi nasıl işliyor, işverenin mi beni yönlendirmesi gerekiyor yoksa benim rapor almam mı gerekiyor?

3.5 yaşında verilen rapor hangi rahatsızlık yüzünden verildi. Rahatsızlığınız hala devam ediyor ise eğer sgk heyete girerek yeniden rapor alabilirsiniz. Yeniden rapor verildiği zaman heyete bilgi verirsiniz onlarda açıklama ile özel sektör çalışması uygundur ekleyebilir..

Sevgili delikanlı bu rapor işi maalesef bizler için gâvur eziyeti haline döndü. Senin rapor 17 yıllık, benim raporum 25 yıllık ama SÜREKLİ ibareli raporlar sözde geçerli ama her önüne gelen yeni rapor istiyor.

Senin durumun hakkında bilgi sahibi değilim ancak benim raporda mesela uzun süre ayakta çalışamaz yazıyor. Demek ki çalışabilir/çalışamaz/ayakta durur/duramaz şeklindeki ibareler gerekli olabilir. Mevzuata göre (işverenin keyfine göre değil dikkatini çekerim) ille de bu ibare şart ise o zaman yenisini çıkartacaksın mecburen. Rapor veren devlet hastaneleri var onlardan birine müracaat edeceksin ama direkt mi müracaat edeceksin yoksa aile hekiminin sevki ile mi gideceksin onu bilemiyorum. Onu bir sor veya burada araştır muhtemelen bir yerlerde birisi bir şeyler yazmıştır. Veya en doğrusu raporu çıkartmayı düşündüğün hastaneye git kendin sor en iyisi bu.

Hadi Allah işini rast getirsin.

Selametle

NOT. Benim senden büyük 32 yaşında oğlum olduğu için “Delikanlı” dedim yanlış anlama ltf.

Üst Alt