Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşte Gezi olaylarında saldırıya uğradığı iddia edilen başörtülü kadın...

kardelenn

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
37
İşte Gezi olaylarında saldırıya uğradığı iddia edilen başörtülü kadın..

iste_kabatasta_gercekte_yasananlar_h48614.jpg

İSTANBUL- Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ismini vermediği başörtülü bir kadın, Gezi olayları sırasında Kabataş'ta, güpegündüz saldırıya uğradığı iddia edilmişti.

Belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 80-100 kişilik bir grubun bebeğiyle birlikte durakta bekleyen genç kadını dövdükleri öne sürülmüştü.. Hatta , üzerine idrarlarını yaptıkları da söylenmişti.

Türkiye günlerce bu iddiayı konuştu. ama, kamuoyu o görüntüleri bir türlü göremedi. Ve o görüntülere, Kanal D Haber ulaştı.

İşte o haber ve görüntüleri

Güvenlik kamerasının tarihi, 1 Haziran 2013'ü gösteriyor. Saat 19.42...Polis raporuna göre Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelini kameranın görüş açısına giriyor. Elinde bebek arabası, arabada da bebeği var. Genç kadın Kabataş tramvay durağının karşısındaki kaldırıma geçiyor, ve eşini beklemeye başlıyor.

Ve 5 gün sonrası...

Zehra Develioğlu polise başvurdu, o gün yaşadıklarını anlattı. Kaldırımda beklediği sırada, 80 - 100 kişilik bir grubun yaklaştığını; Gruptaki erkeklerin belden yukarılarının çıplak olduğunu; Ellerinde eldivenler, başlarında da siyah bandanalar bulunduğunu anlattı. Kalabalıktan bazıları kendisine küfür ettiğini,birinin de tokat atarak yere devirdiğini, ardından da 4-5 kişinin üzerine idrarlarını yaptığını söyledi. Saldırganlardan bazılarının da cinsel tacizde bulunduğunu belirtti.

Genç kadın daha sonra Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne gitmiş, rapor almıştı. Raporda, bacaklarının iç kısmında, kısa sürede geçebilecek 5 adet morluk olduğu belirtilmişti. Morlukların, itiş kakış sırasında oluşmuş olabileceğinin de altı çizilmişti.

Şimdi yeniden o güne dönelim. O görüntülerin devamına bakalım.

Genç kadın bebek arabasıyla kaldırımda bekliyor. 19:43'de, yanından 8-10 kişilik bir grup geçiyor. Bir hareketlenme yok. Kalabalık, kısa süre içinde genç kadının yanından uzaklaşıyor. Çevrede de olağandışı hiç bir hareketlilik gözlenmiyor.

19:48:15'de 10-15 kişilik bir başka grup geliyor. Develioğlu'nun yanında 30 saniye kadar duraklıyorlar. Polise göre burada söz dalaşından dolayı bir hareketlilik oluyor. Grup 19.50'de görüntüden uzaklaşıyor. Çevrede yine bir olağanüstülük gözlenmiyor. Kabataş iskelesinin güvenlik görevlileri de normal işlerine devam ediyor.

Genç kadın, 19:48 - 19:58 arası kaldırımda sabit olarak bekliyor. Çevrede de her şey olağan seyrinde. araçlar hızla önünden geçiyor

19:58'de eşi geliyor.

Bir dakika sonra, ikisi birlikte yolun karşısına geçiyorlar. 54 saniye sonra da, kameranın görüş açısından çıkıyorlar.

Polis, günlerce bu iddiayı soruşturdu. Tam 73 ayrı kameranın görüntülerini topladı tek tek inceledi. Bölgedeki büfecilerin, taksicilerin ifadelerini aldı. Yetinmedi, baz istasyonlarından alan taraması yapıp, o zaman diliminde orada bulunan herkesi tespit etti, ifadeye çağırdı.

Onlardan bazılarını da, teşhis için Develioğlu'na gösterdi. İfadesinde ayrıntılı eşkal veren Develioğlu, şüphelileri teşhis edemedi.

Kanal D'nin ulaştığı görüntüler ve polis raporu bununla sınırlı.

Genç kadının iddialarını doğrulayan başka görüntü var mı bilinmiyor

yok olunca eklerim

[h=2]Kabataş görüntüleri yayınlandı: İşte büyük yalan![/h]
kabat5.jpg

Gezi eylemleri sırasında Kabataş'ta türbanlı bir kadının eylemciler tarafından saldırıya uğradığı iddialarına konu olan görüntüler yayınlandı. Görüntüler, bütün iddiaların yalan olduğunu ortaya koydu.
İsmet Berkan o görüntüleri bir kez daha 'açıklayamadı'
Başbakan Erdoğan'ın Gezi direnişçilerine karşı halkı kışkırtmak için kullanmaya çalıştığı o görüntüler bütünüyle yalan çıktı.
Erdoğan, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelininin Kabataş'ta Gezi direnişçileri tarafından saldırıya uğradığını iddia etmiş ve iddialarını günlerce miting meydanlarında halkı kışkırtmak için kullanmıştı. Bazı gazeteler ve köşe yazarları ise bu iddiaları destekleyerek görüntüleri izlediklerini ileri sürmüştü. İsmet Berkan, kendisine görüntüleri izleyip izlemediğini soranlara "Evet" yanıtını vermişti.
İşte o görüntüler:

Tweet

video da vardı fakat atamıyorum :) kısıtlı

[h=2]Erdoğan'a suç duyurusu[/h]
guclendirme_ic_1.jpg

CHP'li Umut Oran, Erdoğan hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile iftira" suçlarından suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
Gezi direnişi sırasında Başbakan’ın sıklıkla dile getirdiği ve başörtülü bir kadına yanında çocuğu varken 70-80 kişilik bir erkek grubunun saldırıp taciz ettiği iddiasının, gerçek olmadığı ortaya çıkmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran Erdoğan hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile iftira" suçlarından suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
Konuyla ilgili olarak bugün yazılı açıklama yapan Oran, Gezi olayları sırasında Kabataş’ta deri eldivenli, üstleri çıplak 70 – 100 kadar kişinin başörtülü bir kadına ve onu korumaya çalışan bir amcaya saldırdığı, saldırganların başörtülü kadının üstüne idrarlarını yaptığı ve cinsel tacizde bulunduğu yönünde çok vahim iddiaların Başbakan tarafından gündeme getirilmesini hatırlattı. Milletvekili Dün akşam kanal D'de yayınlanan görüntülerle 1 Haziran’da Kabataş iskelesi önünde herhangi bir saldırı olmadığını, görüntülerde iddia sahibi kişinin eşini beklemekte olduğunu hiçbir anormallik olmadan da hayatına devam ettiğine değindi. Başbakan'ın kışkırtıcılık yaptığını söyleyen Oran Sözlerine şöyle devam etti:
'Erdoğan yalan söyleyip, kışkırtıcılık yaptı'
Başbakan açıkça kendi halkına karşı yalan söyledi. Bir kısım vatandaşları dini ve manevi duygularını kullanarak, başörtülü bir kadına bebeğinin yanında saldırıldığı iddiasıyla halkın bir kesimine karşı kışkırtmak için bu yalanı ve iftirayı kullandı. Özgürlük ve adalet için sokaklara çıkıp, bu isteğini dile getiren tertemiz gençleri “bebeklerinin yanında başörtülü kadınlara saldıran canavarlar” olarak lanse etmek için kışkırtıcılık yapmaya çalıştı. Bir Başbakan’ın görevi halkı sükûnete ve sakinliğe teşvik etmekken, o sonuçlarını bilerek ve isteyerek vahim olayların doğması için bu yalanı kullandı.
'Hakkında suç duyurusunda bulunacağım'
Bu sebeple kendisi hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile iftira suçlarından suç duyurusunda bulunacağım. İktidar halkı birleştirmeli, halkın arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmelidir. Başbakanlık makamı da bu görevi kusursuz yerine getirmesi gereken, birleştirici, bütünleştirici davranması gereken bir makamken, Başbakan’ın son zamanlardaki hal ve hareketleri bunun aksine bir yön izlemekte ve ülkemizin birlik ve beraberliğine zarar vermektedir.

Bunların yalan olduğunu zaten herkes biliyordu! Doğru olsa bugüne kadar 50 kere birileri tutuklanır, mahkemeye sevkedilir, iddianame falan düzenlenirdi.

Cami yalanı gibi bunun da düzmece olduğu şimdi ayan beyan ortada...

Evet bide o var değilmi camide içki içilmişti:):)

bu en baştaki kamera görüntü fotoğrafındaki ,video görüntüsü Metepe'nin videosunda neden yok ? sadece kanal D haberinde oklarla işaretlenerek anlatılmış bir haber var.. ilk başta ki görüntüde tepeden çekilmiş bir görüntü görülüyor ? bu nasıl oluyor ?

bu görüntüler ,9 aylık bir geçmişe sahip.. ya huu ,eskiden ördek çıkacak kaz çıkacak eklemleri ile dolu büluğ çağında izlediğimiz filmler vardı .bir kazım kartal , aydemir akbaş ...olmazsa, yenilerden tecavüz çoşkun eklentisi yapsalardı , bu kadar bir taraflarını yırtarak boş yere mağdur edebiyatı yapmalarına hiç gerek olmazdı ..hem de senaryolaştırılabilir 32 kısım tekmil çoğaltılıp ,mağduriyet oskarı bile alabilirlerdi .

bu en baştaki kamera görüntü fotoğrafındaki ,video görüntüsü Metepe'nin videosunda neden yok ? sadece kanal D haberinde oklarla işaretlenerek anlatılmış bir haber var.. ilk başta ki görüntüde tepeden çekilmiş bir görüntü görülüyor ? bu nasıl oluyor ?

Onlar fotoğraf... İskelenin güvenlik kamerasından alınmış..

Aslında bu video ve görüntüleri yalaka basın dışında neredeyse tüm basın kuruluşları internet sayfalarından verdiler. Pek çok TV kanalı da haberlerde verdi.

nihayet bu konuda açıklığa kavuştu.

müftünün karısıyım diyen CHP'li bayan gibi :)

.......................... evet vardı ...vardı da chp'lilere böyle yıtınarak savunma yoluna gitmediler ...onur diye bir şey vardır .yamanmak hiç bir zaman rağbet görmemiştir .

bence bu videonun aslı daha piyasaya çıkmadı..benim düşüncelerimi destekleyen ise şurda anlatılmış.. ; https://www.facebook.com/photo.php?...367.1073741826.529466607125422&type=1&theater

bu paylaşımı sayfadan kaldırmasalar eğer (sonuçta facebook sayfası ve adminin elinde olan bişey) sizde okumuş olursunuz.burdaki yazıda ne denmiş; o günlerde başbakan ve gezi temsilcileri görüşürken başbakan o görüntüleri izlettiğinden bahsedilmişti.hatta izleyen ünlülerin bu görüntülerin yayınlanmamasını söledikleri de söylenmişti..şimdiiiiiiii gelelim mantığıma yatan kısma ; bu ünlülerden çıkıpta "hayır biz öyle bişey izlemedik..başbakan yalan söylüyor." diyen oldumu ? birde gariptir o toplantıdan sonra o ünlüler yavaş yavaş olayların içinden çekilmedi mi ?

uydurmaca olduğu baştan belliydi zaten:)

Belediye başkanının gelini olacaksın,
Kabataş gibi merkezi bi yerde, kalabalık bir grup gelip seni darp edecek,
taciz edecek, yetmeyecek üzerine işeyecek..
şikayetçi olacaksın da 9 ay boyunca ne görüntü çıkacak ortaya , ne failler bulunacak!
kim inanır buna ya:D komik ve saçma doğrusu.
Gerçek olsa adamı kameralardan bilmem nelerden tespit edip anında enselerler yahu, kadının kayınpederi bld başkanı boru değil yani!

Hele 70-100 tane yarı çıplak adamı nasıl uydurmuş anlamak mümkün değil.. Ne diyeyim hayal dünyası mı artık fantazi dünyası mı bilinmez , baya genişmiş arkadaşın :)

Anlamadığım belli bi ailenin gelini olan bu insan neden böylesi çirkin bi olayla rezil etme gafletinde bulundu kendini, (rezil etmek diyorum , çünkü görüntülere bakınca görünen o ki olay uydurma çıkacak) gerçekten akıl mantık dışı...

bence bu videonun aslı daha piyasaya çıkmadı..benim düşüncelerimi destekleyen ise şurda anlatılmış..

bu ünlülerden çıkıpta "hayır biz öyle bişey izlemedik..başbakan yalan söylüyor." diyen oldumu ? birde gariptir o toplantıdan sonra o ünlüler yavaş yavaş olayların içinden çekilmedi mi ?

Yahu yapma Allah aşkına...

Başbakan çıkıp videoları cuma günü göstereceğiz dedi... Bunu dediğinde hazirandı... üstünden 40 hüsür cuma geçti... Oldu Şubat 20014! Hala ortada video falan yok.
Kaldı ki soruşturmada 70 civarında video izlenmiş... o anda o bölgede olan kişiler cep telefonundan tespit edilerek ifadeye çağrılmış. Bu görüntülerin de hepsi soruşturma dosyasından alınma!

Ünlüler demişken... Balçiçek İlter bugün açıklama yapıp ÖZÜR DİLEDİ!. Ben video falan izlemedim. Bahsi geçen bayanla konuştum ve söylediklerine inandım. Beni yanıltmışlar. Bu kişilerin çıkıp hesabını vermesi lazım dedi.

Videoyu izledim diyenlerden biri İsmet Berkan'dı... O da ben bir kargaşa gördüm demekle yetindi! Zaten 2 gündür bu konuda geri adım atan açıklamalarda bulunuyor.

Bunun düzmece olduğu ayan beyan ortada... İnanmak istemiyorsan kendi bileceğin şey elbette...

Ama biz damda gezip miyavlayana KEDİ deriz. Aksi ispat edilmediği sürece...

O videoyu izledim ben ve daha ilk 10 saniyesinde dalga geçmek için yapılan bir video olduğunu anladım. O bayan da zaten hemen arkasından özür dileyip, videoyu olaylarla dalga geçmek için çektiğini açıkladı. Bununla kalmayıp istifa etti. CHP'de bunu kınayan bir açıklamada bulundu!

Şimdi açıklığa kavuşan bu olayda başbakan çıkıp özür diler ve istifa eder mi sence? :) :) :)

O bayan da zaten hemen arkasından özür dileyip, videoyu olaylarla dalga geçmek için çektiğini açıkladı. Bununla kalmayıp istifa etti. CHP'de bunu kınayan bir açıklamada bulundu!

Şimdi açıklığa kavuşan bu olayda başbakan çıkıp özür diler ve istifa eder mi sence? :) :) :)
bu nasıl dalga geçmek ise :) nihayetinde CHP'nin desteklediği bir eylemdi. kendileriylemi dalga geçiyordu :)

farzedelimki bu bayanda çok kızgın olduğundan böyle dedim derse, özür dilerse olay bitiyormu sizce. :)

AKP'nin yapacağı açıklamayı beklemek zorundayız değilmi ama. öyle bir konuşuyorsunuzki, sanki CHP genel başkanı istifa ettide. başbakana istifa etsin diyorsunuz. :) bazen komik oluyorsunuz :)

bu VİDEO
19.33 de başlıyor. 19.53 veya 19.58 de bitiyor. tam seçemedim.
birde siz kontrol edebilirseniz iyi olur.

oysa bize izlettirdiğiniz video 2 dakika bile değil :) ?

olayda bir kadının iddiaları var. buna inanıp inanmamak kişinin dünya görüşünüze bağlıdır. bu iddialardaki eylemi yapacak insanlarımız yokmu sanıyorsunuz acaba ? hemde o kadar çok varki.

ben iddiaları ilk duyduğumda ''ne işin var be kadın oralarda'' diye tepki göstermiştim.

sözlü taciz (küfür) edilmediği, videolarla ispatlanamaz. eğer video ses kayıtlı değilse. ki burada ses kaydı yok. erkekler bir kıza laf atarken bağırmaz, yanından geçerken sadece kızın duyacağı ses tonuyla laf atar. bunu kız arkadaşlarda iyi bilir.

fiziki taciz (elle yapılan) ise saniyelik olaydır. benzerlerini yılbaşında taksim meydanında yapılmıştır. sadece kadının çığlığı duyulur. yapan kişi eliyle istediği yeri sıkar ve uzaklaşır. bu videoda onuda görmek mümkün değil. buradaki çelişki, uzun etek, mıncıklamak için müsaitmidir sorusu. bir tarihte, tecavüze uğradığını söyleyen. o esnada üzerinde kot pantolon olan bir bayanın iddiası ''kot pantolonlu birisine tecavüz edilmesi mümkün değildir, isteyerek sevişmiştir'' diyen mahkeme kararıyla düşmüştü :)

işeme olayına gelince, işte bütün şüphe burada toplanıyor. bir erkeğin, hareket halindeki birşeyin üzerine işemesi mümkün değildir. bunu yapan kişi çok komik duruma düşer :) daha çok kendi üzerine işer :)
burada benim aklıma gelen, elinde su şişesi, kola veya bira olan bir kişi. fiziki saldırı olarak su atmış olabilir. panik içindeki kadın bunu herşeye benzetebilir.

yukarıda anlattıklarımın hepsinide yapabilecek insanlarımız var. ve bunlar kalabalıkta ortaya çıkar, ve yok olurlar.

ben müftünün karısının videosunu ilk gördüğümde ona'da inanmıştım.
böyle düşünen çok insanımız var. asıl şoku CHP'li olduğunu öğrendiğimde geçirdim. ama bu da normaldır. nihayetinde bunlar siyasetci. düşünsenize günümüz siyasetcilerinin iktidar uğruna yaptığı yalanlari. ''mazot 1 lira oılacak'' ''bütün kadınlara maaş bağlanacak'' vs. diğerlerinden ne farkı var.

hani gösteri sırasında, adana'da çöp toplayan bir çocuk köprüden atılarak polisi suçlayacaklardı. allahtan çocuk ölmedide kendini göstericilerin attığını söylemişti. bu olayı bütün göstericilere yüklemeye kimsenin hakkı olmadığınıda düşünüyorum.
gezi olaylarında yaşamını kaybeden insanlarımızı şimdi kaç kişi hatırlıyor dersiniz ? lütfen siyaseti sandıkta yapalım. aksi, hiçbirşey kazandırmayacağı gibi, çok şey götürüyor.

insana değer verdiğimizden, her söze inanmak durumundayız. yalan ortaya çıkıncada gereğini yapmamız lazım tabiikide.

şunuda eklemek isterim ;

Erdoğan ''güneş batıdan doğuyor'' dese, buna inanan % 50 insanımız var.
buna karşılık, ''güneş doğudan doğuyor'' derse. buna'da inanmayan % 50 insanımız var.
(bu lafı bir açık oturumda duydum)

bence fazla yıpratmayın kendinizi :)

KALIN SAĞLICAKLA

not:
daha çok şey yazabilirim ama küfür ediyorsunuz. umarım bu yazımdan dolayı küfür yemem. nihayetinde sizleri fazla kızdırmayacak şekilde yazdım :)
bu sözüm size değil metepe

Üst Alt