Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı bağ-kur ile nasıl vergi indirimden yaralanırım?

semax

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2000 yılından ssk işe girişim var.prim günüm fazla yok ssk dan.
ama yaklaşık 1 yıldır isteğe bağlı bağkur ödüyorum.kalça çıkığı rahatsızlığım var enaz % 40 rapor alabılecegım soylenıyor fakat çalışmıyorum şuan dediğim gibi isteğe bağlı bagkur öduyorum buşekilde devam edip bu raporu alıp sonunda emekli olabilirmiyim.isteğe bağlı bağkur oldugu için bu rapor için nasıl başvurmam gerekiyor.

isteğe bağlı bagkur dan vergi indirimi,emeklilikte bir faydası oluyormu enaz %40 oranın.yokmu bılen.

İsteğe bağlı sigortalılıkta vergi indirimine başvurmak mümkün değil. Sadece çalışan statüsünde sigortalı olanlar başvurabilir.

Ama zaten isteğe bağlı bağkurlulukta emeklilik ile vergi indiriminin bir ilgisi yok. Aşağıdaki tabloya göre emeklilik zamanınız geldiğinde sigorta müdürlüğüne başvuracaksıznız, sizi hastaneye sevk edecekler. Orada alacağınız rapor emekliliğe temel sayılacak. Yani, bugünden alınacak raporun emekliliğinizle hiç bir ilgisi olmayacak.

bagkur.PNG

özür oranım % 54 cıktı suan
gün sartlarımı bugun yerıne getırdıgımı varsayarsak ne kadar emeklı maası alabılrım acaba.300 kusur tl prım yatıryorum.enalt duzeyden yatırıyorum yani.

Çok çok kaba bir tahminle 650-700 TL gibi bir aylık bağlanır.

Üst Alt