Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı bağkur ödemesi nasıl yapılır?

özçiçek

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
1
2005 ssk başlangıcı ve toplamda 596 gün prim ödemem.27 ay raporluydum ve şirketim emeklilik prim ödemesi yapmadı SGKda geriye dönük prim ödemesi yok denildi doğrumudur?
Raporum bitti ve şirketten çıkış yapıldı şimdi yeni bir iş bulana kadar dışardan İsteğe bağlı bağkur(ssk olmuyormuş) ödemesi yapmak istiyorum ..Nasıl bir yol izlemem gerekir?
%58 özürlü raporum var. teşekkürler

2229 Sayılı İsteğe Bağlı Sigortalılık için;
İsteğe bağlı olarak ilk kez Bağ-Kur sigortalısı olmak isteyenler, BAĞ-KUR'A İSTEĞE BAĞLI SİGORTALI GİRİŞ BİLDİRGESİ ile daimi ikametgahlarının bulunduğu yerdeki muhtarlıklara onaylattırılması ve onaylı bu bildirgenin Bağ-Kur İl Müdürlüğüne verilmesi gerekmektedir.

İlk defa isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin örneği Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği ekinde yer alan “İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi” ile ikametgahlarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerekmektedir. Tekrar isteğe bağlı sigortalı olmak isteyen sigortalıların ise talep dilekçesi ile müracaatları yeterli olacaktır.
Söz konusu belgelerin adi posta veya kargo ile gönderilmesi halinde Kurum kayıtlarına intikal tarihi, taahhütlü, iadeli taahhütlü veya acele posta ile yapılan bildirimlerde ise postaya veriliş tarihi başvuru tarihi olarak kabul edilecektir.

pUE9u.png

Üst Alt