Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı emeklilikte en düşük maaş ne kadar?

bulnes

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Eşimi isteğe bağlı emeklilik için ha şimdi ha yarın derken bir türlü başlatamadık.
Bilenler için sormak istiyorum.
Hep tabandan isteğe bağlı primini ödeyen kişi bugün emekli olduğunda emekli maaşı ne kadar olur?
Yani bugün ki şartlar altında isteğe bağlı emeklilikte en düşük maaş nedir?

bulnes

Kaç yıl prim yatırıldığına bağlı olarak değişir ama, 600 tl alan bile var. Geçen her gün emekli maaşları düşük oluyor maalesef. Korkarım xx yıl sonra bu para bile hayal olacak!

OturanBoğa

Şimdi şöyle düşünüyorum. Bugünün taban ağlığından isteğe bağlı sigortasını yaparsam yine bugünün parasıyla yaklaşık 100 bin TL ödemiş olacağım.
Bu kadar para ödeyip sonunda 600 TL gibi bir rakamlarda maaş bağlanması sanki hiç ekonomik gelmiyor gibi geldi.
Yanlış mı düşünüyorum acaba?
Çevremde bulunan kişiler 1000-1100 TL aşağısından maaş bağlanmaz deyince emin olmak için sorayım dedim.

bulnes

Bu primleri sadece emeklilik içinmiş gibi düşünüp düz mantık yürütmek doğru değil. O primlerin yaırısı sağlık güvencesine dair primlerdir. Kaldı ki ödenen primler bilmem kaç yıl emekli maaşı ödenmesi demek. Bir de üstüne ölümün ardından geride kalan hak sahiplerine maaşın devredilmesi ve bilmem kaç yıl da onlara ödenmesi var...

Şuradaki maaşlardan bir emsal fikir edinebilirsin: http://www.engelliler.biz/forum/eme...ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz-21.html

eşiniz kaç yaşında bunu öğrenmem mümkünmü

benden iki yaş küçük hiç daha önceden ssk sı yok ise bu tarihten sonra ödemeye başlaman gerekiyor yıl prim prim günleride uzayacak ben her zaman şuna bakıyorum daha önceden ssk varsa ödemek mantıklı olan her zaman için ama yoksa bunu özel sigortalar ile yapmak daha mantıklı geliyor özel emeklilik sigortası ile sanırım şu an en düşük prim ssk da 450 tl olarak biliyorum bunun yerine aylık 200 Tl ile başlayarak özel emeklilik daha uygun olmazmı belli bir yıldan sonra çıkma hakkın toplu para alman imkanında oluyor birde şöyle düşünün isteğe bağlı yatıracaksınız sistem otomatikmen bağkur olarak görecek 2008 den sonra bağkura tabi oldu bağkur kazançları daha da az yıllar öncesinden bir prim olsa idi doğum borçlanması falan yapıpı ödemek iyidi ama sanırım yok tabiki karar sizin

hilal72

İlginiz için teşekkür ederim.
Şimdi durumu şöyle anlatayım.
Normalde eşim 01.04.1998 tarihli ssk girişli. O zaman 11 ay çalıştı yani 330 gün primi var.
Ondan sonra hiç bir yerde çalışmadı.
2003 doğumlu bir kızımız var.
Ayırca ben 2005 yılında bireysel emeklilikte başlattım.
10 yıl dolana kadar her ay 80 dolar ödedim. Şu anda bireysel emeklilikte 20 bin TL kadar para var.

Bu bilgiler doğrultusunda yeniden bir değerlendirme yapıp fikrinizi söylerseniz çok sevinirim.

bu durumda en mantıklısı primleri ödemeye başlamak çünki yıl olarak kazancınız var 98 yılı iyi 57 yaş sanırım emeklilik oluyor ama prim gününü hatırlamıyorum şu anda isteğe bağlı ödeyin birde eşinizin işe girme ihtimali varsa buda olur daha sonra bi rahatsızlık oldu diyelim doğum borçlanması falan yapıp sigortalı çalışıyor görünüp te her hangigibi bir maluliyet durumunda erken emeklide olabilir ama ssk dan olmak için bağkurdan sonra 1260 gün arar sgk bir kaç yıl isteğe bağlı ödeyin 5 yıl kadar ondan sonra ssk lı gibi bir yerde çalışıyor gibi göstererekte bir tanıdık yanında gösterebilirsiniz

tarım sigortasınıda düşünebilirsiniz

hilal72

Çok teşekkür ederim.
Evet bende öyle düşünüyorum.
Benim araştırmam da emeklilik şartları
54 yaş 20 sene sigortalılık 5975 prim günü
Dediğiniz gibi isteğe bağlı olarak başlayıp,son 1260 günü bir yerde ssk lı olarak çalışması ve 720 gün olarak ta doğum borçlanması yaparak emekliliğe hak kazanmak.

Üst Alt