Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı prim günü tamamlamak ve emeklilik..?

melankolik

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Doğum Tarihim: 1986
İşe giriş : 2005 ve 3.derece vergi indirimi + % 45 sakatlık
Şu anki prim : 1500gün

bu durumda isteğe bağlı prim yatırırsam ve bu ödemeyi ay bazında değil de prim borcumu peşin olarak ödeyip 3600 prime tamamlatıp emekli olabilir miyim?

Siz bir anda 10 senelik prim mi yatırmayı düşünüyorsunuz? :))
Öyle birşey olsa iş bulup çalışarak primini tamamlamaya çalışan olur muydu hiç?
Öyle birşey yok arkadaşım,geriye dönük prim ödemesi sadece askerlik ve doğum borçlanması ile mümkündür o da ne kadarsa süre o kadarla sınırlı.
Sadece Bağkur birikmiş borcu ödenebilir toptan olarak.

peki ufuk bey bu şartlarda en kısa zamanda nasıl emekli olabilirm
not : askerlikten muafım :(

İşe giriş tarihi ve vergi indirim derecenize göre;
20 yıl ve 4.400 prim günü şartlarına tabisiniz.
Aslında 5510 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 2008 yılında işe başlayan 3.derece vergi indirimli biri bile 18 yılda emekli olabilirken,kademeli geçişte sizin durumunuzda olanlara yapılan bir adaletsizlik diye düşünüyorum.
Ancak mevcut uygulama bu.
Size en erken 4.400 gün prim şartını yerine getirmek şartıyla 2025 yılında emeklilik görünüyor.

sağlığım elvermediğinden dolayı bu rapor oranı ile çalışamamaya başladım. yapabileceğim tek şey 2022 maaşına başvurmak mıdır?

Erken emeklilik tablo sorusu

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

SSK girişim Ocak 2005,
rapor tarihim Temmuz 2005.
Bu tarihten sonra da hatırladığım kadarıyla aynı yıl içi 3. Derece vergi indirimi de aldım. Raporum %45 sürekli, EVİS sorgulama %58.
Rahatsızlığım doğuştan orak hücre anemi fakat işe ilk girişimden sonra raporum.

Bu tabloda erken emeklilik için 20 yıl 4400 güne mi tabiyim yoksa çalışmadan önce rapor almadığım için 15 yıl 3600 güne mi tabiyim?

melankolik

gün/Ocak/2005 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 44400 prime tabisiniz.

2008_oncesi.PNG

Not: Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde gerçekleşir. Sizin sgk'lı çalışan (4a) statüsünde çalışmaya devam edeceğinizi varsayıyorum.

Üst Alt