Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı primle malulen emeklilik şartları nedir?

jumanji

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
3
merhaba. 2008den beri ms hastasıyım. yüzde 68 engelli raporum var. ciddi seviyede tuvalet tutamama durumu var ve çoğunlukla eve bağımlıyım. bir kaç iş deneyimim oldu fakat gidip gelirken sıkıntı olduğu için ayrılmak durumunda kaldım. şu an vakıflar engelli aylığı alıyorum. 2006 da sigorta girişim yapıldı ve toplam 202 gün primim var. malulen emekli olmak için 1800 gün prime isteğe bağlı prim ödemesiyle ulaşırsam malulen emekli olabilir miyim ve bunun için ne yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim.

@jumanji

öncelikle geçmiş olsun. sağlık durumunuz malülen emekli olmak için uygun mu?

malülen emeklilik ile engelli erken emekliliği farklı şeylerdir. malülen emekli olmak zordur. malülen emekli olmak elindeki %68 raporla olmaz.

önce sgk ya başvuru yapacaksın. onlar seni hastaneye sevk edecek malüliyet cetveline göre (sakatlık oran cetveli değil dikkat et) en az tekbir hastalıktan %60 oranında vücut fonksiyon ve işgücü kaybının hastane tarafından tespit edilmesi ve yüksek sağlık heyetinde onaylanması gerek. evet isteye bağlı prim ödeyip 1800 günü tamamlayabilirsiniz.

Dediğim gibi çalışma hayatına dahil olamıyorum yürürken dengesizlik dışında bedenen bir sorunum yok ama wc sorunu tüm hayatımı etkiliyor ve bir çözümüde yok. Maluliyet için sigortalılık sürem 10 yıldan fazla ama prim günüm tamamlandığında malulen emekli olabilir miyim ayrıca hepatit b taşıyıcılığım da var.

Cinse fonksiyon bozukluğu yorgunluk titreme gibi ms e bağlı diğer sorunlar da var. Bunlar yeterli gelir mi bilmiyorum vakıflar aylığı ile primini ödeyeceğim başka bir çözüm görünmüyor açıkçası

Üst Alt