Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı sigorta bağkurlu mu sayılıyor?

daylah

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
merhabalar : isteğe bağlı sigorta ödendiği zaman bağkurlu mu olunuyor? engelli bağkur emekliliği için soruyorumda .Bağkur oluyorsa maaş daha düşük mü Oluyor?cevaplarsanızsevinirim.

Evet, isteğe bağlı bağkur olur. Erken emeklilik için son 1261 gün hangi statüden ise ondan emekli olunur. Malulen emeklilikte ise son prim hangi statüden olursa ondan emekli olunur. Bağkur'dan alınacak maaş daha düşük olur evet...

Merhabalar :% 52 rapor oranıyla (sigorta başlangıcı 2005) isteğe bağlı bağkurdan emeklilik tarihim ne olur? şuan memurum 1680 prim günüm var .cevaplarsanız sevinirim

2008'den sonra memur olmuşsunuz yanılmıyorsam geçmiş başlıklardan baktığıma göre,
bu durumda,
şöyle bir başlık var bu konu ile ilgili:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...ihten-sonra-memur-olanlarin-emekliligi-2.html

buna göre, 3,5 yılı emekli sandığından doldurduğunuzda,
2005 + 16 yıl ile emekli olacaksanız...
2008_sonrasi.PNG

Merhabalar Kısmet hanım ;anladığım kadarıyla 3,5 sene memurlukta 3,5 senede isteğe bağlı ödersem bağkurdan emekli olabiliyorum. yalnız aklıma takılan yukarıdaki tablo ne anlama geliyor? % 52 raporumu yeni aldım. memurluğa başlangıcım 2010 yine 2005 e 16 yıl mı ekleyeceğim ve 3900 prim gün mü memurluktan erken emekli olabilmek için?

Aslında sigortalılık süresinin hiç bir anlamı kalmadı 1 ekim 2008'den sonra memur olanlar için. Önemli olan şey hizmet süresi... Hizmet süresi tamamlanacak, son 2520 primin fazlası da memuriyettte geçecek, o zaman memur (4c) statüsünde emekli olunabilecek.

Merhabalar ; Bülent Bey anlamadım bahsettiğiniz hizmet süresi benim için 3900 gün mü? memuriyete başlangıç 2010.

Memuriyetten önceki sigorta günlerini birleştirip hizmet sürenize eklettiriyorsunuz. Ama bu şart tamamsa bile, bu sefer sigortalılık süesini beklemeni gerek.

yukardaki tabloya göre 2005+ 16 yıl ve 3900 güne mi tabiyim bunu öğrenmek istiyorum

Memuriyete başlangıç tarihi - memuriyet öncesi yatırdığınız toplam prim günü = Emeklilik hesabında temel alınacak tarih. Bu tarih neyse, emeklilik hesabı da ona göre yapılacak

merhabalar
Kısmet hanım ; 3,5 yılı emekli sandığından doldurduğumda geri kalan primimi ssk dan tamamlasam yine memur için olan 16 yıl ve 3900 güne mi tabi olucam ?

Isteğe bağlı sigorta bağkurlu oluyor.
Ek-5 tarım hariç(zorunlu sigorta ile farkı yok.)

Merhabalar ; yukarıdaki tabloya göre ödemem gereken prim 16 yıl ve 3900 gün müdür? ssk 2005 giriş ( 450 gün ssk ödenmiş) 1860 gün toplamda prim var.son 2520 primin fazlasını emekli sandığından tamamlamak için ne kadar daha çalışmam gerekir? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Memuriyete başlangıç tarihi - memuriyet öncesi yatırdığınız toplam prim günü = Emeklilik hesabında temel alınacak tarih. Bu tarih neyse, emeklilik hesabı da ona göre yapılacak

Emeklilik hesabına temel alınacak tarihe göre 4c statüsünde emeklilik kriteriniz:

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt