Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı sigorta olursa engelli maaşım kesilir mi?

ronihilal

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Herkese selam
Eşim ms hastası ve yeni çıkan bir tedavi var fakat bunu ancak üniversite hastanelerinde yapılabiliyor. Yeşil Kart hastalari faydalanamiyor, bunun icin bize sigortali olmanız lazım dediler. Eşime istege bağlı sigorta yaparsak benim maas ve yesilkart iptal olur mu? Vereceginiz bilgiler için teşekkür ederim..

ronihilal
[FONT=sans-serif]Eşime istege bağlı sigorta yaparsak benim maas ve yesilkart iptal olur mu?[/FONT]
maaşdan kastınız ne?

aşağıdakı bilgiler işinize yarar umarım
Soru 45: Hanede SGK kaydı bulunan kişilerin olması 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıkların alınmasında engel teşkil eder mi?
Hanede başvuru sahibi yaşlı ya da engelli kişinin haricinde uzun vadeli sigorta kolları açısından sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışanlar ile sosyal güvenlik kurumlarından aylık veya gelir hakkı elde eden kişilerin bulunması 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıkları almaya engel teşkil etmemektedir. Muhtaçlık hesaplanması dikkate alınmaktadır. Yaşlı ya da engelli kişinin sosyal güvencesi olmaması gerekmektedir. 18 yaş altı engelli aylıklarında ise engellinin anne ve babasının ikisinin birden sosyal güvenceli olmaması gerekmektedir.
Soru 40: GSS kapsamında sağlık primi ödeyen kişi 2022 aylığından faydalanabilir mi?
60/g kapsamında bulunan kişi 2022 aylığından faydalanamaz.

ronihilal
bu durmda bıldıgım kadarıyle 2022 kesılıyo.heç bi gelirniz yokmus ms hastasına tam bagımlı rapor verırler siz ebm için başvurn mıktarı 2022 nerdeyse 2 katı(1380 tl) ve sıgorta engel olmuo dıe biliom çünkü ben ebm alıom ve babamdan dolayı ssklı olmus oluom saglıktan yararlanıom benım ilk aldıgm raporda üstelik 1. sınıf yatak dıodu.en güzel. bulundugnuz yerdekı aile sosyal polıtıkalar il /ilçe müdürlüğüne gidip konuşun

Fatma hanim

Engelli Bakım Maaşının kısaltması oluyor.uzun uzun yazmamak için. böyle kısaltmasını yazmak kolay oluyor

Üst Alt