Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı sigorta pirimi ödüyorum. Vergi indirimi almak ve emeklilik şartlarım!?

likestrom

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Beyin kanaması geçirdim ve felç oldum . Yakın zamanda forumdada konu açmıştım ve rapor alamak için devlet hastanesini gittim.

%44 süresiz rapor çıktı. Şimdi emekli olabilmem için vergi indiriminden yararlanıyor olmam gerek. Ama çalışmadığımdan istedeğe bağlı primlerimi ödediğimden bu belgeyi alabilirmiyim alamazmıyım bilmiyorum. Nasıl bir yola baş vurmalıyım o kısım hakkında hiç bir bilgim yok.

2004 de girişim var sgk dan 1288 gün isteğe bağlıdan 2800 küsür günüm var. Askerlik Borçlanması yaparsam 18 ay (Gün başı 27 lira imiş) Başlangıç tarihim 2003 Birinci aya tekabul ediyor. Kısaca Belirtirsem 2021 de emekli olabilirim 19 yıl 4200 gün ile.

Burdaki sıkıntı isteğe bağlı prim ödediğimden vergi indirimi alamamak olacak. Bu konuda bana benzer bir olay yaşıyan yada tecrübe sahiplerinin yorumlarını ve yardımlarını bekliyorum.

Vergi indirimi almak için bir iş yerinde bir fiil çalışıyor olmanız gerek ben öyle biliyorum

(ben)

Tamamda ben bağkurluyum ve isteğe bağlı çdüyorum. Vergi indirimi alamam ama resmi gazetede 2008 den sonra bağkurlu olup %40 üzeri engelli vatandaşlarda erken emeklilik hakkı vardır diye okudum.

Baükurlu olup isteğe bağlı ödeme yapanlardan erken emekli olan arkadaşlar yok mu acaba.

likestrom...hocam bağlı bulunduğun bağkur müdürlüğüne gitmen ya da telefon açman en doğrusu olacaktır..kolay gelsin.

likestrom
Bağkur'dan emeklilik için zaten vergi indirimi gibi bir şart yok.
Şartlarınız tamam olduğunda kuruma başvuracaksınız, onlar sizi hastaneye sevk edecekler ve sonuca göre işlem yapılacak.

Ufukalp

Teşekkürler. Yeni rapor almama rağmen süresiz yine hastaneyemi sevk ediyorlar. Canım çıkacak yine demek.

Üst Alt