Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı SSK primi ödeme şartları nelerdir? Sağlık güvencesi hemen başlar mı?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
3 Yıldan beri şizofreni tedavisi görmekteyim ilaç ve muayene ücretleri ağır geldiği için isteğe bağlı sigortaya geçmek istiyorum.
İsteğe bağlı sigorta prim ücretleri Taban Ve Tavan olmak üzere ne kadardır. Ve İsteğe bağlı sigortaya geçtiğim zamandan itibaren sağlık hizmetlerinden yararlanabilir imiyim.
Son olarak kendimi bir iş yerinde çalışıyormuş gibimi sigortalı olmalıyım yoksa bağımsız olarak isteğe bağlı primmi ödemeliyim
bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim .

saygılarımla.

30 gün isteğe bağlı prim yatırdığınızda sağlık güvencesine kavuşmuş olursunuz...

İsteğe bağlı sigortalı olmak veya çaışan statüsünde sigortalı olmak kişisel bir tercih. Çalışan olmak daha iyidir ama...
5510 sayılı Kanunun 50 nci maddesine göre isteğe bağlı sigortalı sayılanlardan;
a) Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası ile genel sağlık sigortası primi ödeyenler;
1/7/2010–31/12/2010 tarihleri arasında ödenebilecek isteğe bağlı sigorta primi aylık alt sınırı, 25,35 TL x 30 x % 32 = 243,36 TL,
1/7/2010–31/12/2010 tarihleri arasında ödenebilecek isteğe bağlı sigorta primi aylık üst sınırı, 164,78 TL x 30 x % 32 = 1.581,89 TL*,

b) Sadece malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi ödeyenler;
1/7/2010–31/12/2010 tarihleri arasında ödenebilecek isteğe bağlı sigorta primi aylık alt sınırı, 25,35 TL x 30 x % 20 = 152,10 TL,
1/7/2010–31/12/2010 tarihleri arasında ödenebilecek isteğe bağlı sigorta primi aylık üst sınırı, 164,78 TL x 30 x % 20 = 988,68 TL,​

Öncelikle cevap için teşekkürler.
Birde Sormak istediğim vermiş olduğunuz iki tane seçenek var ave b şıkkı ikisinin arasındaki fark nedir.
Mesela ben aylık 152 tl ödeyerek isteğe bağlı sigortalı olabilirmiyim çünki ayda 250 ödeyecek durumda değilim.
Bugun bende sgk ya telefon açtım ve endüşük 250 tl en yüksek te 1000 tl prim olduğunu söylediler.Eğer 152 tl prim ödeyerek isteğe bağlı ödersem sağlık güvencesindende yararlanabilir miyyim

bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirm.

Sağlık güvencesinden yararlanabilmek için a maddesindeki miktarı ödemeniz gerek.

Eğer ödeme güçlüğünüz olduğunu kaymakamlık nezdinde belgeleyebilirseniz, oçk daha az prim ödeyerek sağşık güvenceli olabilirsiniz. Bunun için yaşadığınız yerdeki sgk merkezine ya da kaymakamlığa başvurun....

Şizofreni Malulen Emekli Olabilmek için Sigorta primini Nasıl ödemeliyim.

Öncelikle selam arkadaşlar bir sorum olacak;
Ben 3 yıldır şizofreni tedavisi görmekteyim malulen emkli olmak istiyorum.
29.09.2004 ssk girişliyim 660 prim günüm var emekli olabilmem için hangi kriterlere sahip olmam gerekiyor.

Sitede bir yerde okumuştum 1800 günü dolduranlar emekli olabilir diye benim 660 günlük primim var 1200 küsür prim günüm açık kalıyor bunu ödemek istiyorum isteğe bağlı olarak ödesem prim günü dolunca emekli olabilirmiyim yoksa bir yerde çalışyormuş gibi mi kalan sigorta primimi ödemeliyim.
Şizofrenide malulen emekli olabilmek için prim gününün isteğe bağlı ödemesinin bu sene kabul edilmeyeceğini duymuştum bir yerden.Acaba hangisi doğru yardımcı olursanız seviniri. isteğe bağlı olarakmı ödemeliyim yoksa bir yerde çalışıyormuş gibi mi ödemeliyim emekli olabilmek için. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Sgk yı aradım malulen emeklilik için kalan prin gün sayısını isteğe bağlı olarak ödeyebiliyormuşuz kabul ediliyormuş belki işine yarayan olur diye burayada yazmak istedim.

Sonradan maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olduğunda 1800 gün primle ve 10 yıllık sigortalılık süresiyle (başkasının bakımına muhtaçlık varsa bu 10 yıllık süre aranmaz) malulen emekli olunabilir.

İsteğe bağlı prim de ödenebilir, çalışan statüsünde de olabilir. Ama çalışan statüsünde olması her zaman daha iyidir. Emekli maaşı daha yüksek olur. Olanak varsa çalışan statüsünde olmanızı tavsiye ederim.

Üst Alt