Açık konuşmak gerekirse, işin doğrusu şu;
Bu ülkede işler yasadan kanundan çok ahbap çavuş ilişkisi ile yürüyor. En üst amir kim ise ona gideceksin derdini kısa kısa anlatacaksın.
Birimin değişikliği bir sürü imza, amir oluru ile oluyor. Personel DB nda da bir sürü iş çıkıyor. Burada gitmek istediğin yani önceki çalıştığın yerin amiri önemli. O isterse olur.
Onun dışında kimse tekrar aynı işlerle, imzalarla, olurlarla uğraşmak istemez.
---
Üniversitede çalışırken, bir sabah amirim geldi, "eşyalarını topla, bugün seni göndereceğim" dedi.
- Hemen personel daire başkanlığına mail attım, görev yerimin değiştirilmesini kesinlikle istemiyorum dedim.
- O gün Genel Sekreter'e çıktım "Durum bu bu. Ben burda da memurum, gittiğim yerde de memurum ama burda amaçları bu" dedim.
(Benle ilgili olmasa da gayri ahlaki bir amaçları vardı)
- O gün dahil 8 ay boyunca amirim her yerde ve herkese beni şikayet etti. Sadece Rektörle 40 dakika beni şikayet ettiğine dair duyum bile aldım.
- 7. ay felandı bana geldi, hiç unutmam "Ya ucuncubahar, biz herşeyi yaptık seni gönderemedik, sen Genel Sekreter'den rica etsen seni başka birime alsa" dedi. Üniversite'de prof. olan koskoca koordinatörün düştüğü durum resmen komediydi.
- 8. ay sonunda sevdiğim bir Daire Başkanı rica etti, sen beni tanıyorsun, ben seni tanıyorum gel beraber çalışalım diye. Genel Sekreter de olur verdi, yerim değişti. Müstafi olana kadar da 6 yıl aynı birimde devam ettim.
----