Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğim dışında vasi atanması mümkün mü?!

ASUMAN0

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
96
Arkadaşlar babama nafaka davası açmak için adlı yardım talebinde bulundum.Büroya evraklarımla birlikte özürlü sağlık kurulu raporumu teslim ettim.Büro bana avukat atadı ama avukat vekalet çıkarttıktan sonra davayı açmama kararı almış.Sebebini sordum.Fiili ehliyeti olup olmadığından şüphem var şeklinde bir gerekçe göstermiş.
Bunun üzerine annem adlı yardım bürosunda görevli avukata telefon etti.Avukat anneme suç duyurusunda bulunmıycam demiş.Annem Ne suçu falan demiş.Yani vesayet davası açmıyacağım demiş.Kızınıza vasi atanması gerek demiş.
Adli yardıma başvurdum.Başım belaya girdi.Şimdi benim durumum Ne olur.Hakkımda vesayet davası açmaya hakkı var mı avukatın.
Benim vasi gerektirecek bir durumum yok fakat 2007 yılında alınmış bir sağlık kurulu raporum var.Raporda psikolojik olarak yüzde 80 olmak üzere,toplamda yüzde 85 ağır engelli yazıyor ve sürekli ibaresi var.
Konu hakkında bilgisi olan Ya da bana yardımcı olabilecek biri engelli Derneği bilen varsa yazsın.Çok kötü bir duruma düştüm,yardımcı olabilecek olan varsa lütfen yazsın.

Adli yardım yüzünden başıma açılan dertten zar zorda olsa kurtulabildim.
Baroya bi sürü dilekçe yazdım.Komisyon bu hafta toplanmış ve hakkımda vesayet davası açılması gerekmediğine karar vermiş fakat elimdeki rapor oranıyla bir daha adlı yardıma başvurursam dava açacaklarmış.
Bu gelişmeleri forumda benim gibi psikolojik olarak ağır engelli raporu olanlar için yazmak istedim.
Benim durumumda olan tüm arkadaşlara tavsiyem,eğer durumları gerçekten ağır değilse yüksek oranlı rapor almasınlar.Vesayet altına alınmak çok kötü ve zor bir durum.Aileler sürekli yanımızda olmayacaklar.Onlara birşey olduğunda böyle yüksek oranlı rapor sahibi olmak büyük sorun yaratır.

Tüm arkadaşlara acil şifalar diliyorum.

Ben de %40 Ruhsal engelliyim benim de raporum süresiz ve üzerinde vasi atanması mümkündür ibaresi yazılı... Bu zorunlu mu değil mi diye geçen yıl adliyeye gidip sormuştum sanrm sulh hukuk mahkemesi bakıyordu buna neyse avukata sordum avukat zorunlu değil dedi kendi isteğinizle vasi atanabilir dedi hastaneden biz istediğimiz için ayriyeten öyle bir rapor o yüzden üzerine o şekilde yazılıp veriliyor dedi o ibare... Hem iyi düşün vasi atanırsa kısıtlanacaksın sen kendini vasi atanacak kadar kötü mü hissediyorsun demişti... Ben de gayet iyi olduğumu söylemiştim. O yüzden vasi atamadık biz Allah korusun inşallah öyle bir şey başıma gelmez.

Bir kişiye rızası dışında vasi atanabilir mi?

Bipolarım, ilaçlarımı hastahane ziyaretlerimi eksik etmiyorum fakat ailem üzerimde aşırı baskı kuruyor, nasıl davranacağımı kestiremiyorum en ufak bir alışveriş yapmaya kalksam manik dönemdeymisim gibi damgalaniyorum. Hâlbuki ekseri depresif im.

Dr a gittiğimizde ailem bu aralar manik gibi dedi dr harcama yaparsa hemen vasi atarız gibi bir cümle kullandı çok ofkelendim sizce vasi altında olmak bu kadar kolay mı, Dr un boyle bir yetkisi var mı, vasisi olanlar yazabilir mi, olayın hukuki boyutu nedir. Kendimi nasıl savunabilirim, teşekkürler.

Vasi zaten kısıtlı olan hayatımı tamamen kilitleyecek söz hakkım olmayacak hiç bir şekilde
Hastalığın bu şekilde ömür boyu ilaç yada terapiyle düzeleceğine inanmıyorum artık. Gerçek hayat bu değil Dr a gidiyorsun adam seni rızan dışında kodese tıkar gibi yatış verebiliyor yada vasi şeysini öne sürebiliyor avukat tutacak paran varsa dava acabiliyorsun hayat bize acımasız maalesef

Aynı şeyi ben de arıyorum daha yeni reşit oldum %40 otizm süreğen zihinsel yazıyor ama neyim olduğuyla ilgili doktorların en ufak bir fikri yok yani bedensel bir şey de olabilir

Üst Alt